Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

5 αθλητικά ντοκιμαντέρ στο Netflix που αξίζει να δεις

Είτε είσαι φαν του αθλητισμού -και δη των ντοκιμαντέρ- είτε όχι οι συγκεκριμένες ταινίες και σειρές στο Netflix βλέπονται ευχάριστα, και κυρίως, παρέχουν πληροφορίες από τις "σωστές" πηγές.

Προτού πεις ότι βαριέσαι τα ντοκιμαντέρ, σου έχω αντεπιχείρημα. Οι ιστορίες είναι αυτές που προκρίνουν ποιο είναι μονότονο και ποιο όχι. Και τα αθλητικά ντοκιμαντέρ του Netflix που σου προτείνουμε παρακάτω, αν μη τι άλλο, καταπιάνονται με θέματα και πρόσωπα που αφενός απαρατήρητα δε μπορούν να περάσουν αφετέρου έχουν "ψωμί".


Υποσημείωση: Τα δύο πρώτα υπάρχουν σε αυτήν τη λίστα καθαρά για τυπικούς λόγους -λογικά τα έχεις ήδη δει- για τον απλούστατο λόγο ότι δε μπορούν να λείπουν.
The Last Dance


 

 



Τα επεισόδια αφηγούνται την τελευταία σεζόν του Michael Jordan με τους Chicago Bulls από το 1997 έως το 1998. Με υλικό από τα παρασκήνια και συνεντεύξεις με βασικούς παίκτες κατά τη διάρκεια της πορείας της ομάδας προς το πρωτάθλημα, η σειρά του Netflix εξερευνά την καριέρα του θρύλου του μπάσκετ, τη δυναμική του εντός των Chicago Bulls και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν στο ταξίδι τους προς τον έκτο τίτλο τους στο NBA.

Παράλληλα, αναδεικνύει τον αντίκτυπο του Jordan στο μπάσκετ και την ποπ κουλτούρα, παρέχοντας μια βαθιά βουτιά στην κληρονομιά ενός από τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών.

Beckham



Στη σειρά βλέπουμε τη ζωή και την καριέρα του David Beckham, από το ντεμπούτο του στη δεκαετία του 1990 μέχρι την παγκόσμια φήμη. Στα 4 επεισόδια απεικονίζονται σημαντικές στιγμές της ζωής του που διαμόρφωσαν τον άνθρωπο που είναι σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της ανόδου του στο προσκήνιο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του γάμου του με τη Victoria Adams, ακόμη και διαμάχες υψηλού προφίλ (όπως εκείνη με τον μάνατζέρ του).

Εκτός από συνεντεύξεις με τον ίδιο, στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται η οικογένειά του, πρώην συμπαίκτες του και προπονητές όπως ο sir Alex Ferguson.
Senna



H ταινία Senna από το 2010, καταγράφει τη ζωή και την καριέρα του βραζιλιάνου οδηγού της Formula 1 Ayrton Senna. Χρησιμοποιώντας αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις, ασχολείται με την άνοδο προς την κορυφή και το πάθος του για τους αγώνες, ενώ καταφέρνει να αναδείξει επίσης, την ευφυΐα του στην πίστα, τις πεποιθήσεις και την πολύπλοκη προσωπικότητά του.

Spoiler: Η συναισθηματική κορύφωση του ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στο τραγικό Grand Prix του Σαν Μαρίνο το 1994, όπου ο Senna έχασε τη ζωή του. Εκτός από τον εορτασμό του μεγαλείου του Senna, η ταινία θίγει παράλληλα, τα μείζονα πολιτικά ζητήματα και τα ζητήματα ασφάλειας της Formula 1.

Το Icarus αποκαλύπτει το ρωσικό κρατικά χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ντόπινγκ στις αρχές της δεκαετίας του 2010, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Αυτό που ξεκίνησε ως το προσωπικό πείραμα του σκηνοθέτη Bryan Fogel με φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση εξελίχθηκε τελικά σε ένα ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει ένα παγκόσμιο αθλητικό σκάνδαλο με τη βοήθεια του πληροφοριοδότη Grigory Rodchenkov. To Icarus απέσπασε Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ στα 90ά βραβεία Όσκαρ.

Athlete A



Το Athlete A διερευνά το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης Larry Nassar που απασχόλησε τον αμερικανικό αθλητισμό και που διήρκεσε από τη δεκαετία του 1990 έως το 2015. Εστιάζει στις γυμνάστριες που βγήκαν μπροστά για να καταγγείλουν την πολυετή κακοποίηση από τον γιατρό της ομάδας και το σύστημα που του επέτρεψε να το κάνει. Η ταινία φέρνει επιπρόσθετα στο φως, τις προσπάθειες των ερευνητών δημοσιογράφων της Indianapolis Star που ανέδειξαν το θέμα.

 esquire.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου