Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Αλβανία: Αυτές είναι οι δύο δομές που έχτισε η Ιταλία για να στέλνει τους μετανάστες - Στα 670 εκατ. ευρώ το κόστος [εικόνες]

'Ετοιμα να φιλοξενήσουν μετανάστες τα δύο κέντρα υποδοχής που κατασκεύασε η Ιταλία στην Αλβανία, όπως αναφέρει η συμφωνία του 2023 - 'Ολα τα έξοδα καλύπτονται από την ιταλική κυβέρνησηΔύο κέντρα υποδοχής που κατασκευάστηκαν στην Αλβανία για την υποδοχή μεταναστών που φθάνουν στην Ιταλία άνοιξαν τις πόρτες τους την Παρασκευή, δήλωσε Ιταλός αξιωματούχος, στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την ανάσχεση της παράτυπης μετανάστευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Τα κέντρα αυτά βρίσκονται στο Σενγκίν, 75 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Τιράνα, και κοντά σε ένα πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Γκιάντερ και κόστισαν στην Ιταλία 670 εκατομμύρια ευρώ.


Η συμφωνία αποτελεί το πρώτο παράδειγμα χώρας εκτός ΕΕ που δέχεται μετανάστες για λογαριασμό χώρας της ΕΕ και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον άλλων δυτικών κρατών, που επιδιώκουν να αποθαρρύνουν τον αυξανόμενο αριθμό μεταναστών που φθάνουν από την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής.



"Από σήμερα τα δύο κέντρα είναι λειτουργικά και έτοιμα να υποδεχθούν τους πρώτους", δήλωσε στο Reuters Ιταλός αξιωματούχος που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στο λιμάνι της πόλης Σεντζίν, ένα λιμάνι στην αλβανική ακτή της Αδριατικής, όπου βρίσκεται μία από τις εγκαταστάσεις.

 
 

Η συμφωνία του 2023 με την Αλβανία προβλέπει ότι οι παράτυποι μετανάστες που φθάνουν στην Ιταλία θα μεταφέρονται με πλοίο στο Σενγτζίν, όπου θα ταυτοποιούνται και θα εξετάζονται οι αιτήσεις τους για άσυλο.


Στη συνέχεια θα οδηγηθούν σε μικρή απόσταση στην ενδοχώρα μέχρι τη μικρή πόλη Gjader, όπου θα φιλοξενηθούν.

Περίπου 500 Ιταλοί, συμπεριλαμβανομένων δεσμοφυλάκων, αστυνομικών, στρατιωτών και καραμπινιέρων, θα εγκατασταθούν και στα δύο στρατόπεδα.

"Όλα όσα βλέπετε εδώ είναι υπό ιταλική δικαιοδοσία. Πρακτικά είναι σαν να βρίσκεστε στην Ιταλία", δήλωσε ένας αξιωματούχος στο Reuters στο κέντρο Gjader, το οποίο προς το παρόν μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 400 άτομα.






Μόλις ολοκληρωθεί, σε λίγες εβδομάδες, το κέντρο Gjader θα έχει χωρητικότητα για 3.000 άτομα. Θα στελεχωθεί από Αλβανούς, με εξαίρεση τους φρουρούς ασφαλείας, οι οποίοι θα είναι Ιταλοί.

Το κέντρο αποτελείται από δύο τμήματα: ένα για τους μετανάστες που περιμένουν να εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλου τους και ένα για τους μετανάστες που περιμένουν την απέλασή τους μετά την απόρριψη των αιτήσεων ασύλου τους.


Οι αιτήσεις πρέπει να ολοκληρωθούν εντός 28 ημερών, σύμφωνα με την ταχεία διαδικασία που προβλέπει η ιταλική νομοθεσία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι αιτούντες θα μπορούν να συναντούν δικηγόρους και προσωπικό διεθνών οργανισμών.

Όπως αναφέρει η συμφωνία, η Αλβανία, μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης και υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, δεν μπορεί να φιλοξενεί συνολικά περισσότερους από 3.000 μετανάστες σε κάθε χρονική στιγμή.

Όλα τα έξοδα καλύπτονται από την Ιταλία

Υπάρχει επίσης μια φυλακή, χωρητικότητας 20 θέσεων, για τους μετανάστες που διαπράττουν εγκλήματα. Ωστόσο, ολόκληρο το κέντρο του Gjadër είναι στην πραγματικότητα ένας χώρος αναγκαστικής κράτησης, περιφραγμένος και επιτηρούμενος από Ιταλούς αστυνομικούς.


Οι αιτούντες άσυλο που το αίτημά τους γίνεται δεκτό θα μεταφερθούν στην Ιταλία με άδεια παραμονής. Εκείνοι που θα λάβουν άρνηση θα επαναπατριστούν, πάντα με έξοδα και ευθύνη της Ιταλίας.


 thetoc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου