Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Νορβηγική ψώρα: Τα συμπτώματα και πώς μεταδίδεται - Τι πρέπει να ξέρετε




Η Νορβηγική Ψώρα είναι η βαρύτερη και μεταδοτικότερη μορφή της νόσουΕπί ποδός βρίσκεται ολόκληρη η Κρήτη, καθώς έντονη ανησυχία προκαλεί το κρούσμα Νορβηγικής Ψώρας που εντοπίστηκε σε σχολείο στα Χανιά.


Το κρούσμα ψώρας επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη 17/10 στο 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στα Χανιά. Εξαιτίας του κρούσματος μπήκε λουκέτο στο σχολείο, ώστε να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Παράλληλα, έγινε απολύμανση των χώρων. Οι εργαστηριακές εξετάσεις επιβεβαίωσαν πως πρόκειται για Νορβηγική Ψώρα.


Η νορβηγική ψώρα είναι μία σοβαρή μορφή της παρασιτικής δερματοπάθειας. Εκδηλώνεται κυρίως σε ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό. Υπολογίζεται ότι οι πάσχοντες έχουν έως και 4.000 ακάρεα ανά γραμμάριο δέρματος.


Συχνά, δε, φέρουν συνολικά πάνω από 1 εκατομμύριο ακάρεα. Αν αναλογιστεί κανείς πως η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών με κλασική ψώρα μολύνονται συνήθως από 10 έως 20 ακάρεα, καταλαβαίνει αμέσως πόσο πιο σοβαρή είναι η νορβηγική.

 
 

Νορβηγική Ψώρα: Μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο MEGA μίλησε για τη νόσο και τα χαρακτηριστικά της.

"Είναι μία ειδική μορφή ψώρας που ανακαλύφθηκε στη Νορβηγία πριν 170 χρόνια. Είναι μία ειδική μορφή που προσβάλει ειδικούς πληθυσμούς. Μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα, ακόμα και με ένα τυχαίο άγγιγμα, με αντικείμενα και ρούχα. Χρειάζεται προσεκτική επιδημιολογική προσέγγιση του χώρου που χρησιμοποίησε ο μαθητής", είπε χαρακτηριστικά.

Η Νορβηγική Ψώρα είναι η βαρύτερη και μεταδοτικότερη μορφή της νόσου και εμφανίζεται συνήθως σε ανοσοκατεσταλμένα ή ηλικιωμένα ή εξασθενημένα άτομα ή άτομα με αναπηρία, με εκτεταμένη παρουσία δερματικών βλαβών, που μπορεί να μεταδοθεί ακόμη και με σύντομη άμεση δερματική επαφή με τον πάσχοντα ή με επιμολυσμένα αντικείμενα.
Νορβηγική Ψώρα: Τα συμπτώματα

Τα πιο κοινά συμπτώματα της ψώρας είναι ο επίμονος κνησμός και οι δερματικές εξανθηματικές βλάβες που μπορεί να αφορούν σε μεγάλο μέρος του σώματος ή να περιορίζονται σε συγκεκριμένα σημεία, κυρίως ανάμεσα στα δάκτυλα, καρπούς, αγκώνες, μασχάλες, θηλές, γεννητική περιοχή, οσφυϊκή περιοχή (μέση), ανάμεσα στις ωμοπλάτες, κοιλιακή χώρα-περιοχή "ζώνης", γλουτούς, γόνατα.

Η αντιμετώπιση για τη νορβηγική ψώρα πρέπει να αρχίζει αμέσως για να αποφευχθεί επιδημία.

Οι θάνατοι που συνδέονται με ψώρα είναι σπάνιοι, αλλά "δεν αποτελεί έκπληξη" το γεγονός ότι μια λοίμωξη από ψώρα μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρες επιπλοκές σε ορισμένους ασθενείς, αναφέρει το CBS.

Στους ασθενείς χορηγείται φαρμακευτική αγωγή και αλοιφές.



 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου