ΝΑΚΑΣ

VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Το Ισραήλ "αποκεφαλίζει" τη Χεζμπολάχ: Νεκρός και ο διάδοχος του Νασράλα μετά από βομβαρδισμούς

Σκοτώθηκε ο Χασέμ Σαφιεντίν που έχει αναφερθεί ως ο επικρατέστερος για την ανάληψη της ηγεσίας της Χεζμπολάχ, δήλωσαν σήμερα στο Reuters πηγές ασφαλείας του Λιβάνου.Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί που πραγματοποιεί από χθες το Ισραήλ κατά στόχων στα νότια προάστια της Βηρυτού, έχουν εμποδίσει τα συνεργεία διάσωσης από την πραγματοποίηση ερευνών σε έναν στόχο αεροπορικής επιδρομής, στον οποίο εκτιμάται ότι σκοτώθηκε ο Χασέμ Σαφιεντίν που έχει αναφερθεί ως ο επικρατέστερος για την ανάληψη της ηγεσίας της Χεζμπολάχ, δήλωσαν σήμερα στο Reuters τρεις πηγές ασφαλείας του Λιβάνου.


Μία από τις ίδιες πηγές, δήλωσε ότι ο Σαφιεντίν αναμένονταν ευρέως ότι θα ήταν ο διάδοχος του δολοφονημένου ηγέτη της οργάνωσης Σαγιέτ Χασάν Νασράλα, ενώ δεν έχει εντοπιστεί μετά από τη χθεσινή αεροπορική επιδρομή.

Ποιος ήταν ο Χασίμ Σαφιεντίν

Ο Χασίμ Σαφιεντίν ήταν ξάδελφος του Χασάν Νασράλα και ο γιος του είναι παντρεμένος με την κόρη του πρώην ηγέτη της Δύναμης Quds, Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος δολοφονήθηκε σε χτύπημα που διέταξε ο Τραμπ.


Μετά την εξόντωση του Νασράλα τα φώτα έπεσαν στον Χασίμ Σαφιεντίν, νούμερο 2 στην ηγεσία της οργάνωσης, ο οποίος θεωρούνταν ο επικρατέστερος διοικητής που θα πάρει τη θέση του Νασράλα.

Κληρικός - φοράει το μαύρο τουρμπάνι που υποδηλώνει καταγωγή από τον προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ - και ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τον χαρακτήρισε τρομοκράτη το 2017.

 
 

Τότε, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον χαρακτήρισε "ανώτερο ηγέτη" στο εκτελεστικό συμβούλιο της Χεζμπολάχ, το οποίο επιβλέπει τις "πολιτικές, οργανωτικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες" της οργάνωσης. Ανέφερε, δε, ότι συνιστούσε "σοβαρό κίνδυνο για διάπραξη τρομοκρατικών πράξεων που απειλούν την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών".

Τον περασμένο Ιούνιο - μετά τη δολοφονία ενός άλλου διοικητή της Χεζμπολάχ - απείλησε με μεγάλη κλιμάκωση κατά του Ισραήλ.


Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι έπληξε μαχητές της Χεζμπολάχ μέσα σε τέμενος

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα ότι έπληξε μαχητές της Χεζμπολάχ μέσα σε τέμενος στον νότιο Λίβανο, στο πρώτο χτύπημα αυτού του είδους από τότε που ξεκίνησε η ανταλλαγή πυρών στα σύνορα μεταξύ της ισλαμιστικής οργάνωσης και του ισραηλινού στρατού πριν από περίπου ένα χρόνο.

"Χθες, τη νύχτα…η πολεμική αεροπορία έπληξε τρομοκράτες της Χεζμπολάχ που επιχειρούσαν σε διοικητικό κέντρο που βρισκόταν μέσα σε τέμενος, δίπλα στο νοσοκομείο Σαλάχ Γκαντούρ, στον νότιο Λίβανο", ανακοίνωσε ο στρατός.

"Το διοικητικό κέντρο χρησιμοποιούνταν από τους τρομοκράτες της Χεζμπολάχ για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων κατά" του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Χθες βράδυ, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι η περίμετρος του νοσοκομείου Σαλάχ Γκαντούρ αποτέλεσε στόχο πυρών του "ισραηλινού πυροβολικού". Ο Μοχάμεντ Σλέιμαν, διευθυντής του νοσοκομείου, το οποίο διαχειρίζεται η Ισλαμική Επιτροπή Υγείας που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι επτά μέλη του ιατρικού προσωπικού τραυματίστηκαν από πυρά στο νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι το κτίριο εκκενώθηκε.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι μέλη του εμπλέκονται σε μάχες με ισραηλινά στρατεύματα στα σύνορα των δυο χωρών, ενώ παράλληλα σειρά εκρήξεων συντάραξε νότια προάστια της Βηρυτού.



thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου