ΝΑΚΑΣ

VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Πώς να ξεχωρίζεις τις ψεύτικες φωτογραφίες της τεχνητής νοημοσύνης

Πόσο υποψιασμένος είσαι όταν βλέπεις μία φωτογραφία; Στην εποχή της παραπληροφόρησης, είναι πολύ πιθανό να μην είναι αληθινό αυτό που βλέπεις και να έχει βάλει το χεράκι της η τεχνητή νοημοσύνη. Να λοιπόν, πώς θα το καταλάβεις.την εποχή των σόσιαλ μίντια και της παραπληροφόρησης, όλοι ανεξαιρέτως μπορούμε να ξεγελαστούμε. Στον χάρτη έχει πλέον προστεθεί και η τεχνητή νοημοσύνη που παίζει σοβαρή μπάλα και συχνά δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε αν αυτό που βλέπουμε είναι αληθινό ή προϊόν AI. Υπάρχουν ωστόσο τρόποι, με τους οποίους μπορείς να διακρίνεις αν μία φωτογραφία είναι με τεχνητή νοημοσύνη φτιαγμένη ή όχι.

Αφύσικες λεπτομέρειες

Οι εικόνες που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να έχουν παράξενες ή λανθασμένες λεπτομέρειες, όπως δάχτυλα με λανθασμένες αναλογίες, παραμορφωμένα πρόσωπα ή αντικείμενα που φαίνεται να αιωρούνται. Με λίγη παρατηρητικότητα, εντοπίζονται σχετικά εύκολα αυτά τα ψεγάδια.


 
 
Συμμετρία και τέλειες αναλογίες

Ενώ η φύση σπάνια είναι τέλεια, οι εικόνες που δημιουργούνται μέσω τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να είναι υπερβολικά συμμετρικές ή αψεγάδιαστες. Αντικείμενα, πρόσωπα ή τοπία που φαίνονται άψογα συνήθως υποδεικνύουν μια εικόνα που έχει δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη.
Ακανόνιστες ή μη φυσιολογικές υφές

Η τεχνητή νοημοσύνη μερικές φορές δυσκολεύεται να αποτυπώσει πολύπλοκες υφές όπως το ανθρώπινο δέρμα, τα μαλλιά ή φυσικές επιφάνειες. Ένα "πλαστικό" ή αφύσικο αποτέλεσμα στην εικόνα μπορεί να είναι σημάδι ότι η εικόνα δεν είναι πραγματική. Συνήθως, πχ το δέρμα, μοιάζει σα να έχει περάσει από αυτόματο φίλτρο.
Μη ρεαλιστικές σκιές και αντανακλάσεις

Οι σκιές και οι αντανακλάσεις σε μια εικόνα που παράγεται από τεχνητή νοημοσύνη είναι πιθανό να μην υπακούν στους νόμους της φυσικής. Εάν οι σκιές φαίνονται ασυνεπείς με την πηγή φωτός ή οι αντανακλάσεις είναι αφύσικες, είναι μία σοβαρή ένδειξη ότι αυτό που βλέπεις είναι κατασκευασμένο.

Ο όρος "πιξελιασμένος" είναι οικείος σε όσους ασχολούνται με την επεξεργασία φωτογραφίας. Ορισμένες εικόνες που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι πιξελιασμένες ή τελοσπάντων σε απλά λόγια να έχουν θολά σημεία, να φαίνονται ότι "σπάνε" ή πως κάτι δεν πάει καλά με τα χρώματά τους. Αυτά τα ελαττώματα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ορατά σε μεταβατικές περιοχές ή στις πιο μικρές λεπτομέρειες.



Esquire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου