Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Πλειστηριασμοί: Το Vasilitsa Spa Resort και το «σκόντο» για την Ελφίκο

Ένα από τα γνωστά, κατά το παρελθόν, καταλύματα χειμερινού τουρισμού στα Γρεβενά οδεύει προς το σφυρί το Μάιο - Για 5η φορά βγαίνει το συγκρότημα της Ελφίκο το Νοέμβριο

Ένα από τα γνωστά, στο παρελθόν, καταλύματα χειμερινού τουρισμού, στην περιοχή των Γρεβενών, έχει πάρει το δρόμο προς τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, ενώ την ίδια στιγμή το βιομηχανικό συγκρότημα της άλλοτε κραταιάς Ελφίκο οδεύει προς το 5ο κατά σειρά σφυρί, αυτή τη φορά με μειωμένη τιμή προσφοράς κατά 473.800 ευρώ.

Το Vasilitsa Spa Resort

Τοποθετημένο στην όμορφη Βασιλίτσα στα 1230 μέτρα υψόμετρο και σε μία μοναδική για την παρθένα ομορφιά της περιοχή στο Εθνικό πάρκο της Βόρειας Πίνδου, έχοντας απέραντη θέα προς τα γύρω μαγευτικά φυσικά τοπία, βρίσκεται, ιδανικά τοποθετημένο, το Vasilitsa Spa Resort, ένα από τα αρκετά δημοφιλή καταλύματα για χειμερινές αποδράσεις.




Όπως δηλώνει και το όνομά του, απέχει λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο από το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, αν και προσφερόταν για διακοπές όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς διέθετε και εξωτερικές πισίνες.

 
 

Το εν λόγω ξενοδοχείο, ωστόσο, το οποίο κατά την κατασχετήρια έκθεση έχει εγκαταλειφθεί εδώ και μια πενταετία, απειλείται με πλειστηριασμό, που έχει προγραμματιστεί, -εάν μέχρι τότε δεν μεσολαβήσουν κινήσεις αναστολής-, για τις 29 Μαΐου του 2025.




Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης το ξενοδοχείο εντοπίζεται στο Πανόραμα, ορεινό χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, που είναι χτισμένο στις πλαγιές της βόρειας Πίνδου και απέχει 15 χλμ. από το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσα και 36 χλμ. από τα Γρεβενά. Μέχρι το 1927, το χωριό ήταν γνωστό με την ονομασία Σαργκαναίοι. Η περιοχή του ακινήτου βρίσκεται δυτικά του οικισμού Πανοράματος, σε απόσταση περίπου 1,2 χλμ. από αυτόν. Πρόκειται για αγροτική περιοχή που χαρακτηρίζεται από καλλιέργειες και δασικές εκτάσεις.


Στον πλειστηριασμό αναμένεται να βγουν:

– Αγρός έκτασης 9.787 τ.μ., «με άλλοτε χρήση ως περιβάλλων χώρος του ήδη από 5ετία εγκαταλειφθέντος ξενοδοχείου, αποτελούμενος από τις ήδη από 5ετίας εγκαταλειφθείσες 2 εξωτερικές κολυμβητικές δεξαμενές ολικού εμβαδού 290,61τμ, 2 ξύλινα κιόσκια ολικού εμβαδού 180τμ, χώρους υγιεινής, αποδυτήρια, μηχανοστάσιο κολυμβητικών δεξαμενών ολικού εμβαδού 66,66τμ».




– Αγρός έκτασης 4.163 τ.μ. στη θέση «Μουρίζια» μετά των επί αυτού κτισμάτων, δηλαδή του από 5ετία εγκαταλειφθέντος 3όροφου ξενοδοχείου, που αποτελείται από υπόγειο εκτός δόμησης 315,06τμ, ισόγειο εντός δόμησης 419,07τμ, 1ος όροφο εντός δόμησης 716,35τμ, 2ος όροφο εντός δόμησης 594,53τμ.

Η τιμή εκκίνησης για το πρώτο ακίνητο έχει οριστεί σε 177.500 ευρώ και για το δεύτερο σε 2.040.000 ευρώ. Έτσι, η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς διαμορφώνεται σε 2.217.500 ευρώ.

Κατά την έκθεση εκτίμησης πρόκειται για κλασσικό ξενοδοχείο κατηγορίας 4 αστέρων, το οποίο διέθετε, βάσει ΕΟΤ, 33 δωμάτια και 99 κλίνες. Το ακίνητο κατασκευάστηκε το 2008 και σύμφωνα με όσα αναφέρονταν στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, διέθετε 14 πολυτελή δίκλινα δωμάτια, πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και κλασσική διακόσμηση με έντονα στοιχεία ξύλου.




«Η μαγεία της διαμονής στο Vasilitsa Spa Resort κορυφώνεται με τις 6 μεζονέτες (4 Classic και 2 Grande), ντυμένες με μεταξωτές κουρτίνες, χαλιά Μπουχάρα και δερμάτινο σαλόνι, σε μία μοναδική διακόσμηση από πέτρα και ξύλο, διαθέτοντας επίσης τζάκι και σάουνα», όπως τονιζόταν.



 
 
Γινόταν ακόμη λόγος για «μεγάλο εύρος παροχών και εγκαταστάσεων που εξυπηρετεί όλα τα προφίλ επισκεπτών, όπως οικογένειες, ζευγάρια, παραθεριστές, αθλητές και επαγγελματίες, αίθουσα συνεδρίων χωρητικότητας 200 ατόμων, παιδότοπο με αίθουσα παιχνιδιών, εξωτερική πισίνα με pool bar και γήπεδο τένις, θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα με spa και σουίτες με τζάκι και σάουνα».

Ο σκελετός του κτιρίου είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα και η εξωτερική τοιχοποιία από οπτοπλινθοδομή. Ο σκελετός της στέγης είναι ξύλινος με επικάλυψη κεραμίδια. Η ποιότητα κατασκευής της οικοδομής εξωτερικά χαρακτηρίζεται ως η συνήθης της εποχής.
Το 5ο σφυρί για την Ελφίκο

Μετά τις διαδοχικές άγονες προσπάθειες το βιομηχανικό συγκρότημα της Ελφίκο στο Σχηματάρι οδηγείται για 5η φορά στο σφυρί στις 15 Νοεμβρίου και μάλιστα με μειωμένη τιμή εκκίνησης.



Ειδικότερα, από τα 2.369.000 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος, η τιμή πρώτης προσφοράς θα είναι πλέον στα 1.895.200 ευρώ, δηλαδή μειωμένη κατά 20% ή 473.800 ευρώ.

Το πρώτο σφυρί, με επισπεύδουσα την doValue, για την κραταιά κάποτε εταιρεία των οικογενειών Κουκουλία και Ουραηλίδη, χτύπησε στις 15 Νοεμβρίου 2023 αλλά ήταν… άσφαιρο ελλείψει πλειοδοτών. Το δεύτερο, μια εβδομάδα αργότερα, στις 22 Νοεμβρίου 2023, ανεστάλη λόγω αποχής των συμβολαιογράφων. Το τρίτο χτύπησε στις 28 Ιουνίου 2024, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα, ενώ το ίδιο συνέβη και στο επόμενο, στις 4 Οκτωβρίου.

Ο πλειστηριασμός αφορά ένα εργοστάσιο επεξεργασίας υφασμάτων στη θέση «Παληάμπελα», στο 62ο χλμ της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, επί της Δημοτικής Κοινότητας Σχηματαρίου του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας.

Το βαφείο – φινιριστήριο είναι εγκατεστημένο σε μια έκταση συνολικής επιφάνειας 38.643,64 τ.μ., που προέρχεται από τη συνένωση 17 όμορων αγροτεμαχίων. Οι υποδομές περιλαμβάνουν κύριο κτιριακό όγκο βιομηχανικών αιθουσών και χώρο γραφείων, υπόστεγα αποθήκευσης και βιολογικό καθαρισμό. Η έκταση είναι περιφραγμένη τμηματικά, με εξαίρεση τμήμα επιφάνειας 2.419 τ.μ., που είναι ανεξάρτητης πρόσβασης και χρησιμοποιείται ως υπαίθριος χώρος στάθμευσης βαρέων οχημάτων.

Η συνολική επιφάνεια κάλυψης των κτιρίων είναι περίπου 9.578 τ.μ., και 2.830 τ.μ είναι οι επιφάνειες των ορόφων. Περίπου 400 τ.μ. είναι οι χώροι γραφείων. Τα κτίρια έχουν ανεγερθεί με μια σειρά αδειών από το 1969 έως το 2006 και είναι συμβατικής κατασκευής.



Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση έχει αναστείλει τη δραστηριότητά της για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ η ποιότητα – συντήρηση των κτιρίων είναι μέτριου βαθμού. Όπως σημειώνεται, το εργοστάσιο δεν λειτουργεί και διαθέτει έντονα στοιχεία εγκατάλειψης.
Από τα «ψηλά» στα «χαμηλά»

Η Ελφίκο, με μισό αιώνα διαδρομή, υπήρξε ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στο χώρο των φινιριστηρίων και της επεξεργασίας υφασμάτων. Ωστόσο εδώ και μια δεκαετία, βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης.



Ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1973 αρχικά ως «Αφοι Κουκουλία Α.Ε.Ε.» και δύο χρόνια μετά μετονομάστηκε σε ΕΛΦΙΚΟ Α.Ε. Δραστηριοποιήθηκε αρχικά στην παραγωγή και επεξεργασία βαμβακερών και συνθετικών υφασμάτων, ενώ το 1976 επέκτεινε τη δραστηριότητά της στον τομέα βαφής και εξευγενισμού των υφασμάτων, εξελισσόμενη σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του ελληνικού κλάδου κλωστοϋφαντουργίας.
Επί σειρά ετών ήταν εισηγμένη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στην πορεία εισήλθε μετοχικά στην επιχείρηση και η οικογένεια Ουραηλίδη μέσω της ΛΑΝΑΚΑΜ. Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας κινήθηκαν επί δεκαετίες σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους, ενώ ακόμη και την περίοδο της χρηματιστηριακής φούσκας του 1999 δεν επεδίωξαν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, παρότι εκείνη την εποχή η Ελφίκο ανήκε στα δυνατά «χαρτιά» της αγοράς πετυχαίνοντας σημαντική κερδοφορία.



Παράλληλα υλοποίησαν σημαντικές επενδύσεις ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση της εξοικονόμησης του ενεργειακού κόστους, όπως με τη μονάδα Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού-Θερμότητας (Σ.Η.Θ.), ενώ έκαναν στροφή προς την παραγωγή επώνυμου ενδύματος.

Από το 2009 και μετά η εταιρεία εισήλθε σε δίνη οικονομικών προβλημάτων, ακολουθώντας τη…μοίρα της χώρας και του κλάδου της ένδυσης. Στις αρχές του 2010 οι διεργασίες περί εξαγοράς από τον όμιλο Λαυρεντιάδη οδήγησαν σε ανατιμητικό ράλι τη μετοχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το 2012 η μετοχή της Ελφίκο διαγράφηκε από το Χρηματιστήριο και τον Μάιο του 2013, αποφασίστηκε η λύση και εκκαθάριση της εταιρείας.


newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου