VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Αυτά είναι τα ελαστικά που "μιλάνε" στο αυτοκίνητο-Δείτε πως λειτουργούν (video)

Η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Pirelli στα νέας τεχνολογίας ελαστικά της εξελίσσεται ακόμη περισσότερο με στόχο την ασφάλεια.
Δείτε πως λειτουργεί το Pirelli Cyber Tyre.
Η καινοτόμος τεχνολογία ελαστικών της Pirelli εξελίσσεται, με την ιταλική κατασκευάστρια ελαστικών και την Bosch να ανεβάζουν τη συνεργασία τους σε νέο επίπεδο. Το τελευταίο τους επίτευγμα, το οποίο φέρει την ετικέτα "intelligent tyre technology", ενσωματώνει προηγμένους αισθητήρες για βελτίωση της απόδοσης και της ασφάλειας.



Η τεχνολογία, γνωστή ως ‘Cyber Tyre’, έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο της σε οχήματα υψηλών επιδόσεων όπως το Pagani Utopia Roadster. Οι τροχοί 21 και 22 ιντσών αυτού του hypercar είναι εξοπλισμένοι με τον προηγμένο αισθητήρα MEMS της Bosch, ο οποίος τοποθετείται απευθείας στο εσωτερικό τοίχωμα του ελαστικού.

Παρά το μικροσκοπικό του μέγεθος, ο αισθητήρας αυτός είναι ικανός να μετρά κρίσιμες παραμέτρους όπως η πίεση των ελαστικών, η θερμοκρασία και η επιτάχυνση σε πραγματικό χρόνο.

 
 


Η πραγματική καινοτομία έγκειται στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται αυτά τα δεδομένα. Οι πληροφορίες μεταδίδονται άμεσα στα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου, όπου αναλύονται και χρησιμοποιούνται για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης.

Στην περίπτωση του Utopia, για παράδειγμα, τα δεδομένα του αισθητήρα μεταφέρονται απευθείας στο σύστημα Electronic Stability Programme (ESP), επιτρέποντας στο σύστημα να προσαρμόζεται δυναμικά με βάση τις συνθήκες του δρόμου και τις απαιτήσεις της οδήγησης.



Η τεχνολογία δεν σταματά εκεί. Στο μέλλον, τα έξυπνα ελαστικά της Pirelli θα επηρεάζουν επίσης κρίσιμα συστήματα όπως το Anti-Lock Braking System (ABS) και το Traction Control System (TCS), καθιστώντας τα οχήματα ακόμα πιο ασφαλή και άμεσα ανταποκρινόμενα.

Αυτή η πορεία ξεκίνησε το 2021, όταν η Pirelli παρουσίασε το Cyber Tyre στην McLaren Artura. Εκείνη την εποχή, ο αισθητήρας βοηθούσε κυρίως τους οδηγούς ενημερώνοντάς τους πότε η θερμοκρασία των ελαστικών είχε φτάσει στο βέλτιστο σημείο ή πότε χρειάζονταν ψύξη.


Η Pirelli αναφέρεται σε αυτό το προηγμένο σύστημα ανατροφοδότησης ως "χέρι στο δρόμο", υποσχόμενη όχι μόνο βελτιωμένη απόδοση, αλλά και αυξημένη ασφάλεια. Με τα ελαστικά να μπορούν να ανιχνεύουν και να αντιδρούν στις αλλαγές των συνθηκών του δρόμου, οι οδηγοί θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις για να μειώσουν ταχύτητα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, πολύ πριν τις αντιληφθούν οι ίδιοι.

Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία προχωρά προς ένα μέλλον που κυριαρχείται από αυτόνομα οχήματα, η τεχνολογία της Pirelli μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο. Σε έναν κόσμο όπου δεν θα υπάρχει ανθρώπινος οδηγός για να παρατηρήσει τις αλλαγές του καιρού, τα ελαστικά που μπορούν να "ψιθυρίζουν" κρίσιμες πληροφορίες για τις συνθήκες του δρόμου θα μπορούσαν να αποτελέσουν κλειδί για την ασφάλεια των επιβατών.

topgeargreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου