ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024

Πλήρωσε 6,2 εκατ. δολ. για το αμφιλεγόμενο έργο "η μπανάνα στον τοίχο" και... την έφαγε σε live μετάδοση [βίντεο]

"Είναι πολύ καλύτερη από άλλες μπανάνες", είπε αφού πήρε την πρώτη του γεύση. "Είναι πραγματικά πολύ καλή".O επιχειρηματίας στον χώρο των κρυπτονομισμάτων Justin Sun, συντάραξε πρόσφατα τον κόσμο προχωρώντας στην αγορά ενός αμφιλεγόμενου "έργου" έναντι του αστρονομικού ποσού των 6,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό ήταν... μία μπανάνα κολλημένη στον τοίχο με ασημί μονωτική ταινία. "Έργο" του Ιταλού "κωμικού" Maurizio Cattelan.


Ο Justin Sun τώρα, συνταράσσει για δεύτερη φορά τον κόσμο... τρώγοντας την μπανάνα. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα ακριβότερα ξενοδοχεία του Χονγκ Κονγκ, ο Sun έφαγε την μπανάνα μπροστά σε δεκάδες δημοσιογράφους και influencers, σύμφωνα με τον Guardian, αφού προηγουμένως εξήρε το έργο ως "εικονοκλαστικό" και συνέδεσε την εννοιολογική τέχνη με τα κρυπτονομίσματα.



 
 


"Είναι πολύ καλύτερη από άλλες μπανάνες", είπε ο Sun αφού πήρε την πρώτη του γεύση. "Είναι πραγματικά πολύ καλή".

Ο Sun ήταν ένας από τους επτά πλειοδότες στη δημοπρασία του Sotheby’s στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα, όπου απέκτησε το έργο.

Ο δημιουργός Cattelan περιέγραψε το έργο ως ένα σχόλιο για την παγκοσμιοποιημένη οικονομία και τη σύγχρονη κουλτούρα της υπερβολής. Και στα υπόλοιπα έργα του, όπως για παράδειγμα στην τουαλέτα από καθαρό χρυσό 18 καρατίων που παρουσίασε στο Μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης, οι συμβολισμοί είναι ανάλογοι. Το έργο εκείνο αποτέλεσε ένα σχόλιο για την κατανάλωση και την πολυτέλεια, ενώ η τύχη του απέκτησε μια απρόσμενη τροπή, καθώς το 2019, εκλάπη από το Ανάκτορο Blenheim στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε εκτεθεί.

Την Παρασκευή, ο Sun συνέκρινε την εννοιολογική τέχνη όπως το "Comedian" με την τέχνη NFT (non-fungible token) και την αποκεντρωμένη τεχνολογία blockchain. "Τα περισσότερα από τα αντικείμενα και τις ιδέες της υπάρχουν ως πνευματική ιδιοκτησία και στο διαδίκτυο, σε αντίθεση με κάτι φυσικό", δήλωσε. Ο Sun αποκάλυψε επίσης αυτή την εβδομάδα μια επένδυση ύψους 30 εκατ. δολαρίων στην World Liberty Financial, ένα έργο κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζεται από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Sun κατηγορήθηκε πέρυσι από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για προσφορά και πώληση μη εγγεγραμμένων τίτλων σε σχέση με το κρυπτογραφικό του έργο Tron. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε μια αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Peninsula στο Χονγκ Κονγκ, δύο άνδρες ντυμένοι με τα ρούχα του προσωπικού του οίκου δημοπρασιών στέκονταν μπροστά σε έναν τοίχο χωρίς χαρακτηριστικά, με την κίτρινη μπανάνα να αποτελεί τη μόνη πινελιά χρώματος.

Στον ιδιοκτήτη του έργου τέχνης δίνεται πιστοποιητικό αυθεντικότητας ότι το έργο δημιουργήθηκε από τον Cattelan καθώς και οδηγίες για το πώς να αντικαταστήσει το φρούτο όταν αυτό χαλάσει.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση την Παρασκευή έλαβαν από ένα ρολό μονωτικής ταινίας και μια μπανάνα ως αναμνηστικό. "Όλοι έχουν μια μπανάνα για να φάνε", δήλωσε ο Sun.


 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου