Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας που έφυγε από τη ζωή
σε ηλικία 72 ετών, αφήνοντας πίσω μια συγκινητική ανάρτηση στα social media.Να σημειωθεί ότι ο γνωστός ψυχίατρος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, και ο θάνατός του οφείλεται σε σοβαρή σηψαιμία που προκλήθηκε από απόστημα στην ιερολαγόνια άρθρωση και σχετίζεται με λοίμωξη στη σπονδυλική στήλη.
Μια συγκινητική ανάρτηση δημοσιεύτηκε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, η οποία αναφέρει:
«Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας!!! Απευθύνομαι σε όλους σας που με αγαπήσατε και σας αγάπησα από άκρη σε άκρη! Εγώ έμαθα, μίλησα και έζησα! Σειρά σας! Θα σας ακολουθώ από ψηλά…».
Το μήνυμα του Δημήτρη Σούρα δημοσίευσε η αγαπημένη του κόρη, όπως ήταν επιθυμία του. Ο ψυχίατρος της είχε ζητήσει όταν πεθάνει να ανεβάσει στα social media το δικό του «αντίο».
Η τραγική ειρωνεία με τον θάνατο του Δημήτρη Σούρα
Αιτία του θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου ήταν ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος, ένα βακτήριο που το έχουμε όλοι στον οργανισμό μας, δεν πρόκειται για ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, ενώ αντιμετωπίζεται με αντιβίωση.
Ο Δημήτρης Σούρας υπέφερε από τη μέση του, έκανε ενέσεις, με συνέπεια το βακτήριο, από το τρύπημα της βελόνας να μεταφερθεί στο αίμα του.
Δεν είχε αντιληφθεί κάτι αλλά παραπονιόταν μόνο για τους πόνους στη μέση του και μια ζαλάδα, την οποία απέδιδε στα φάρμακα που έπαιρνε, χωρίς να αναφέρει όμως κάτι στους οικείους του.
Την Τετάρτη 13/11, οπότε και χειροτέρεψε η κατάστασή του, ο οδηγός του τον ξεγέλασε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Metropolitan, δήθεν ότι επρόκειτο να δώσει κάποια ομιλία.
Οι εξετάσεις έδειξαν μεγάλο απόστημα, σήψη και οξεία νεφρική ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί στη ΜΕΘ, ενώ του τοποθετήθηκε και τεχνητός νεφρός.
Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπές προσπάθειες των ιατρών, ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος είχε εισχωρήσει ήδη στο αίμα του και λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα της Τρίτης 19/11 άφησε την τελευταία του πνοή από πολυοργανική ανεπάρκεια.
Ιατρικές πηγές αναφέρουν πως, εάν είχε υποβληθεί σε εξετάσεις μερικές ημέρες πριν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, θα είχε σωθεί με μια απλή αγωγή αντιβίωσης.
Η καταγωγή και η καριέρα του Δημήτρη Σούρα
Ο Δημήτρης Σούρας γεννήθηκε το 1952 στον Βόλο, όπου παρέμεινε μέχρι τα 18 του χρόνια. Τότε βρέθηκε στην Αθήνα, για να σπουδάσει στην Ιατρική Σχολή, με εξειδίκευση στην Ψυχιατρική, την οποία άσκησε σε διάφορα νοσοκομεία των Αθηνών και του εξωτερικού, όπως Ιταλία, Γαλλία, αλλά και Αμερική.
Τα τελευταία 40 χρόνια εργαζόταν ως ιδιώτης ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής, ήταν διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan και υπεύθυνος ψυχίατρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου σε θέματα προμεταμοσχευτικού ελέγχου.
Η προσωπική ζωή του γνωστού ψυχιάτρου
Στήριγμά του σε κάθε δύσκολη στιγμή, όπως οι τελευταίες μέρες που πέρασε στο νοσοκομείο, ήταν η σύζυγός του Ελένη Μαρούδα, με την οποία ήταν παντρεμένος εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και η κόρη που απέκτησε μαζί της, η Νίκη. Μαζί τους έχει μοιραστεί πολύ όμορφες στιγμές στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.
iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου