«Τα drones, οι εφαρμογές που έχουν να κάνουν με τις δορυφορικές τηλεπικοινωνίες και ζεύξεις, το internet όπως το Starlink του Elon Musk για παράδειγμα, που φτιάχνει και η Ευρώπη, ονόματι Iris 2, καθώς και η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύ κεντρικά στοιχεία του προγράμματός μας στο τμήμα», επισήμανε ο πρόεδρος του τμήματος Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Βάιος Λάππας.
Το τμήμα βρίσκεται αρκετά κοντά στην ελληνική κοινωνία και επιχειρεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση φαινομένων, όπως αυτό της κλιματικής αλλαγής και των πλημμυρών.
Η σχολή είναι καινούργια, με καινοτόμα μαθήματα στην ρομποτική, την σχεδίαση drones δορυφόρων και ρομποτικών συστημάτων. Στην διάθεση της σχολής βρίσκονται νέες εγκαταστάσεις και εργαστήρια, που χρηματοδοτούνται από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.
Σχετικά με το εάν επιδιώκουν οι νέοι την ένταξή τους στην σχολή, ο κ. Λάππας ανέφερε ότι «υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και τα παιδιά μας έχουν πολύ υψηλό επίπεδο γνώσης, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό σχολείο. Και επίσης έχουμε φέρει πολύ κόσμο από το εξωτερικό, καθηγητές οι οποίοι δουλεύουν με τα παιδιά».
Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «κάτι καινοτόμο που έχουμε είναι ένα τετράμηνο πρόγραμμα πρακτικής, όπου τα παιδιά στο τρίτο με τέταρτο έτος πηγαίνουν στη βιομηχανία και έχουμε παρατηρήσει ότι τα περισσότερα παιδιά παίρνουν προσφορές να δουλέψουν στις εταιρίες που πάνε και κάνουν πρακτική».
Το τμήμα Αεροδιαστημικής έχει πιστοποιηθεί από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενώ προσφέρει ένα «πολύ σημαντικό μεταπτυχιακό», σύμφωνα με τον κ. Λάππα, μαζί με το Τμήμα Φυσικής Πληροφορικής του ΕΚΠΑ και με τα Πολυτεχνεία, όπως είναι αυτό της Πάτρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου