Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2024

Σχέδιο ενός ανθρώπου, ερωτήσεις για το όπλο και για τον θυμό- Αυτά είναι τα ψυχομετρικά τεστ της ΕΛΑΣ που περνάνε οι αστυνομικοί

Καλούνται να λύσουν γρίφους, να συμπληρώσουν κενά, να συγκρίνουν εικόνες ή ακόμα και να βρουν τον αριθμό που λείπει.Στο προσκήνιο επανήλθε και πάλι η κουβέντα -με αφορμή τον 45χρονο αστυνομικό της Βουλής και τα όσα κατήγγειλε η σύζυγός του (επίσης αστυνομικός) για τους βιασμούς και τους ξυλοδαρμούς που υπέστη τόσο η ίδια όσο και τα παιδιά τους- για τα περιβόητα ψυχιατρικά τεστ της Αστυνομίας ή πιο σωστά, τα ψυχομετρικά τεστ. Αυτά που (υποτίθεται) περνάνε οι ένοπλοι αστυνομικοί κάθε πέντε χρόνια και όσοι πρόκειται να κρατήσουν όπλο, πριν ακόμα μπουν στη σχολή. Γνώστες της υπόθεσης και ειδικοί τα έχουν χαρακτηρίσει "απαρχαιωμένα" και "αναξιόπιστα".

Τι είναι τελικά αυτά τα τεστ; Ποια η διαδικασία;




 
 

Κατ΄' αρχάς, οι υποψήφιοι αστυνομικοί τα περνάνε πριν καν μπουν στη σχολή και δώσουν εξετάσεις. Όλο αυτό γίνεται για να κριθεί αν είναι ικανοί να κρατήσουν όπλο ή όχι. Τα τεστ αυτά, υποτίθεται ότι τα περνάνε στη συνέχεια κάθε πέντε χρόνια, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν περάσει 6, 7, 8 χρόνια και δεν έχουν δώσει.


Όσοι κριθούν ικανοί να κρατήσουν όπλο, μαζί με αυτό, κάθε μήνα παίρνουν επίδομα 150 ευρώ. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που με τα χρόνια βαρέθηκαν τις περιπολίες, τους δρόμους και θέλουν να πάνε σε ένα γραφείο, οπότε αποτυγχάνουν επίτηδες στα ψυχομετρικά τεστ, για να μην πάρουν όπλο.


Στο δια ταύτα...

Οι αστυνομικοί καλούνται να σχεδιάσουν έναν άνθρωπο. Η επιτροπή θέλει να δει τα χαρακτηριστικά που θα δώσουν οι υποψήφιοι ή εξεταζόμενοι, αν δηλαδή, τον κάνουν ψηλό, κοντό, αδύνατο, εύσωμο, με μαλλιά ή χωρίς κτλ.


Στη συνέχεια υπάρχουν πολλές ερωτήσεις επιλογών και "σωστό-λάθος" για τα όπλα και τη νομοθεσία περί αυτών. Ερωτήσεις "παγίδες", όπως τις χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Καλούνται να απαντήσουν σε διάφορες κρίσεις και περιστατικά που θα συναντήσουν και ερωτώνται αν θα τραβούσαν όπλο ή όχι, αν θα σημάδευαν, αν θα το χρησιμοποιούσαν, αν θα πυροβολούσαν κτλ.

Στα ψυχομετρικά τεστ της ΕΛΑΣ υπάρχουν πολλά "τεστ λογικής". Καλούνται να λύσουν γρίφους, να συμπληρώσουν κενά, να συγκρίνουν εικόνες ή ακόμα και να βρουν τον αριθμό που λείπει.


Επίσης, δίνεται μεγάλη βάση στη διαχείριση συναισθημάτων, ψυχικής και σωματικής κόπωσης: Όλα με πολλαπλές επιλογές απάντησης. Ερωτώνται αν κουράζονται εύκολα, αν αγχώνονται, αν θυμώνουν, πώς διαχειρίζονται τον θυμό τους κτλ.

Αν κάτι διακρίνει η επιτροπή, τότε περνάνε από ψυχολογικό τεστ.


Σκοπός είναι η ανάδειξη αντικοινωνικής συμπεριφοράς, επιθετικότητας, συναισθηματικής αστάθειας, ενοχική προδιάθεση ακόμα και ισχύς του "εγώ". Η ανίχνευση μιας βίαιης και επικίνδυνης συμπεριφοράς προς μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος, αλλά και πολίτες, με τους οποίους έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι.

Οι ερωτήσεις έχουν χαρακτήρα αποπροσανατολισμού του υποψηφίου ή εξεταζόμενου, ενώ κάποιες επαναλαμβάνονται με άλλη διατύπωση έτσι ώστε να αναδείξουν τα "ψέματα", όταν εκείνος απαντήσει διαφορετικά σε αυτές που έχουν το ίδιο νόημα.


 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου