Με άλλα λόγια παρουσιάζει τον Αλέξη Πατέλη ως μάλλον έναν δύσκολο συνομιλητή, με πολύ απόλυτες απόψεις, από τις οποίες δεν είχε καμία διάθεση να αποστεί για να μην εισπράξει πολιτικό κόστος. Δεν τον ενδιάφερε. Ούτε να είναι συμπαθής, ούτε να είναι πολιτικός.
Συνεχίζοντας, αποκαλύπτει, ότι ο Αλέξης Πατέλης, όταν αποφάσισε να αφήσει τον ιδιωτικό τομέα και να εργαστεί για το επιτελείο Μητσοτάκη, είχε ένα σχέδιο για την οικονομία, αλλά κυρίως είχε ένα σχέδιο για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ήταν αποφασισμένος να παλέψει για να προωθήσει θεσμικές αλλαγές
Και μάλιστα ο Μιχάλης Τσιντσίνης αφήνει να εννοηθεί ότι είχε ήδη εκπονήσει από την πρώτη στιγμή το σχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά το σύστημα Μητσοτάκη του είχε ζητήσει να κάνει υπομονή για τη δεύτερη 4ετία. Όπως και έγινε.
Μόνο που όπως σημειώνει η εφημερίδα, τίποτα δεν πήγε όπως είχε σχεδιαστεί και δεν επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι η ισότητα στον γάμο θα έχει ξεχαστεί την επομένη το πρωί.
Οι ευρωεκλογές και το τραύμα Μητσοτάκη
Μετά τις ευρωεκλογές, όταν όλοι είδαν την κάμψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εκλογικά ποσοστά, ο Πατέλης και ο υπουργός που αποκαλεί "αδελφό του" (σσ είναι προφανώς ο Ακης Σκέρτσος) στοχοποιήθηκαν αγρίως. "Για τη βαθιά ΝΔ ο Αλέξης Πατέλης έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος- ο ξένος που έπρεπε να θυσιαστεί για τον εξιλασμό της παράταξης.
Ο ίδιος φαίνεται να αποδέχθηκε ψυχρά αυτόν τον ρόλο. Η αποστολή του είχε άλλωστε εκτελεστεί. Η έξοδός του από το Μαξίμου είναι λένε, μια ανακούφιση και για τον ίδιο και για το Μαξίμου."
Ο Αλέξης Πατέλης θα έχει αποχωρήσει από το Μαξίμου μέχρι το τέλος του έτους. Θα αφοσιωθεί στη συγγραφή ενός βιβλίου για το πώς η Ελλάδα κατάφερε να ξεπεράσει τη χρεοκοπία, να αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα και να απολαμβάνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Τα ερωτήματα του Μιχάλη Μητσού
Ο Μιχάλης Μητσός από την πλευρά του στην εφημερίδα Τα Νέα, δεν αποκαλύπτει κάποιο παρασκήνιο, αλλά θέτει τα ερωτήματα. Χωρίς να δίνει απαντήσεις. Μήπως η παραίτηση συνδέεται με τις φήμες για την ψύχρανση των σχέσεων του πρωθυπουργού με τον οικονομικό του σύμβουλο, επειδή ο Αλέξης Πατέλης δεν υπάκουσε στην εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη να ξεχάσει τη νομοθέτηση του γάμου των ομοφυλοφύλων;
Και ο αρθρογράφος των Νέων συνεχίζει:
"Ενόχλησε πράγματι τον πρωθυπουργό η επιμονή του Πατέλη ότι η κυβέρνηση πρέπει να υπερηφανεύεται όχι να ντρέπεται για την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου; Ηταν πράγματι η ανάρτηση του για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στη στέγαση η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι; Θεωρεί πράγματι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ανησυχεί εσχάτως για την τυραννά των μειοψηφιών, ότι ο νόμος για τον γάμο των ομοφύλων εντάσσεται στην περιβόητη woke ατζέντα που του κάνει κακό και κατά συνέπεια πρέπει να κάθε τρόπο να αποσιωπάται;’
Και ο κ. Μητσός καταλήγει ότι η απορία θα μείνει και δε θα απαντηθεί στο βιβλίο που ετοιμάζει ο Αλέξης Πατέλης για την κρίση και τη χρεοκοπία.
Η ανάρτηση του Αλέξη Πατέλη για την παραίτησή του
Πριν από πεντέμισι χρόνια, ο Πρωθυπουργός μου έκανε την εξαιρετικά τιμητική πρόταση να αναλάβω Προϊστάμενος του Οικονομικού του Γραφείου.
Το 2019, η χώρα μας ήταν ακόμα σε καθεστώς κεφαλαιακών περιορισμών. Το μεγαλύτερο οικονομικό επίτευγμα της κυβέρνησης αυτής είναι η επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα και στην σταθερότητα. Αυτό το επίτευγμα σηματοδοτεί την επαναφορά της χώρας μας σε ένα περιβάλλον αξιοπιστίας, ταχύρρυθμης ανάπτυξης και ευκαιριών.
Έχοντας μακρά πορεία στον ιδιωτικό τομέα, μου δόθηκε η ευκαιρία να υπηρετήσω την πατρίδα μου, κάτι για το οποίο θα είμαι για πάντα ευγνώμων.
Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την πρόθεσή μου —μετά από μια πενταετία— να ολοκληρώσω στο τέλος του έτους το έργο μου στην Προεδρία της Κυβέρνησης.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες με τους οποίους συνεργάστηκα, αλλά πάνω από όλα, εκφράζω την βαθιά μου εκτίμηση για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο Πρωθυπουργός και για την τιμή να συμβάλω στο μέτρο των δυνατοτήτων μου στην συλλογική κυβερνητική προσπάθεια.
Αν και έχουμε δρόμο ακόμα να διανύσουμε, η οικονομική ανάπτυξη είναι υπερδιπλάσια του ευρωπαϊκού μέσου όρου και οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν οδήγησαν σε χαμηλότερη ανεργία, σημαντική μείωση του χρέους, αύξηση των επενδύσεων και ανάκτηση της αξιοπιστίας στο εξωτερικό. Το 2025 είναι πολύ διαφορετικό από το 2019.
Η πατρίδα μας έχει τεράστιες δυνατότητες, και υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη η χώρα προχωρά με σταθερά βήματα προς ένα καλύτερο μέλλον για όλους.
thetoc.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου