Η βία κατά των γυναικών αποτελεί ένα διαχρονικό και παγκόσμιο φαινόμενο. Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την εξάλειψή της συνεχίζει να επηρεάζει
εκατομμύρια ζωές, ανεξάρτητα από κοινωνικές, οικονομικές ή πολιτισμικές διαφορές με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, στην ψυχολογία και στην αυτονομία των γυναικών.Η βία κατά των γυναικών εκδηλώνεται με διάφορες μορφές. Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου, απαιτείται πολυεπίπεδη δράση: βαθιά κατανόηση των αιτιών και των επιπτώσεων, αυστηρότερη νομοθεσία, προστασία των θυμάτων, εκπαίδευση της κοινωνίας και ενίσχυση των φορέων υποστήριξης.
Η αλλαγή νοοτροπίας και η καταπολέμηση των στερεοτύπων που αποτελούν βασικές αρχές για τη διαχείριση του ζητήματος, μπορούν να επιτευχθούν μέσα από στοχευμένες δράσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΜΑΕΦ, ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν την κοινωνία, το δίκαιο και τον άνθρωπο ως Εταιρεία Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: "Καταπολεμώντας τη Βία Κατά των Γυναικών: Αίτια, Επιπτώσεις και Δράσεις για μια Κοινωνία Ισότητας", που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.
Εισηγήσεις - Ομιλητές:
"Τα χίλια πρόσωπα της βίας στη σύγχρονη κοινωνία", Δρ. Λάζαρος Λαβασίδης, Μαιευτήρας - Γυναικολόγος, Επ. Καθηγητής Μαιευτικής Π.Δ.Μ., μέλος ΕΜΑΕΦ
"Νομοθετικά κατοχυρωμένες μορφές προστασίας των γυναικών από φαινόμενα βίας",
Μαρία Ζήση, Δικηγόρος, LL.M.(Master of Law), μέλος ΕΜΑΕΦ
"Κίτρινη Μιμόζα":Η αφήγηση μιας Γυναίκας που όλο και Ανθίζει", Ανδρονίκη Μαυρίδου, Ψυχολόγος, MSc, ΜΕd, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος ΕΜΑΕΦ
"Αλεξία", Δραματοποιημένος μονόλογος. Συγγραφή: Μένη Βασιλειάδου. Ερμηνεία: Αθηνά Μανουκάκη.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Παρουσίαση – συντονισμός εκδήλωσης: Ειρήνη Κουτρουμπά, Φιλόλογος, Υπ. Δρ. Π.Δ.Μ., μέλος ΕΜΑΕΦ.
Σας περιμένουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου