Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2025

Η Εταιρεία Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: "Καταπολεμώντας τη Βία Κατά των Γυναικών: Αίτια, Επιπτώσεις και Δράσεις για μια Κοινωνία Ισότητας"

 Η βία κατά των γυναικών αποτελεί ένα διαχρονικό και παγκόσμιο φαινόμενο. Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την εξάλειψή της συνεχίζει να επηρεάζει

εκατομμύρια ζωές, ανεξάρτητα από κοινωνικές, οικονομικές ή πολιτισμικές διαφορές με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, στην ψυχολογία και στην αυτονομία των γυναικών.

Η βία κατά των γυναικών εκδηλώνεται με διάφορες μορφές. Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου, απαιτείται πολυεπίπεδη δράση: βαθιά κατανόηση των αιτιών και των επιπτώσεων, αυστηρότερη νομοθεσία, προστασία των θυμάτων, εκπαίδευση της κοινωνίας και ενίσχυση των φορέων υποστήριξης.


 
 

Η αλλαγή νοοτροπίας και η καταπολέμηση των στερεοτύπων που αποτελούν βασικές αρχές για τη διαχείριση του ζητήματος,  μπορούν να επιτευχθούν μέσα από στοχευμένες δράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΜΑΕΦ, ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν την κοινωνία, το δίκαιο και τον άνθρωπο  ως Εταιρεία Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών διοργανώνει ημερίδα με τίτλο:  "Καταπολεμώντας τη Βία Κατά των Γυναικών: Αίτια, Επιπτώσεις και Δράσεις για μια Κοινωνία Ισότητας", που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Εισηγήσεις - Ομιλητές: 

  "Τα χίλια πρόσωπα της βίας στη σύγχρονη κοινωνία", Δρ. Λάζαρος Λαβασίδης, Μαιευτήρας - Γυναικολόγος, Επ. Καθηγητής Μαιευτικής Π.Δ.Μ., μέλος  ΕΜΑΕΦ 

"Νομοθετικά κατοχυρωμένες μορφές προστασίας των γυναικών από φαινόμενα βίας", 

Μαρία Ζήση, Δικηγόρος, LL.M.(Master of Law), μέλος  ΕΜΑΕΦ 

"Κίτρινη Μιμόζα":Η αφήγηση μιας Γυναίκας που όλο και Ανθίζει", Ανδρονίκη Μαυρίδου, Ψυχολόγος, MSc, ΜΕd, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος ΕΜΑΕΦ


 
 

"Αλεξία", Δραματοποιημένος μονόλογος.  Συγγραφή: Μένη Βασιλειάδου. Ερμηνεία: Αθηνά Μανουκάκη. 

Θα ακολουθήσει συζήτηση.  

Παρουσίαση – συντονισμός εκδήλωσης: Ειρήνη Κουτρουμπά, Φιλόλογος, Υπ. Δρ. Π.Δ.Μ., μέλος ΕΜΑΕΦ.


Σας περιμένουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου