Η εξήγηση για τη γευστική αυτή συνήθεια είναι αρκετά απλή κι έχει να κάνει κυρίως με την αδυναμία των κατοίκων της ενδοχώρας να προμηθεύονται άμεσα και οικονομικά φρέσκο ψάρι.
Παρά το ότι ο μπακαλιάρος δεν είναι ένα "ελληνικό" ψάρι, καθώς απαντάται κυρίως στις ακτές του βορειοανατολικού Ατλαντικού, το γεγονός ότι γίνεται παστός τον καθιστά ένα τρόφιμο φθηνό κι εύκολο στη συντήρηση.
Η σκορδαλιά ήρθε να "ελληνοποιήσει” το συγκεκριμένο φαγητό και ίσως να κρατήσει την πίεσή μας σε φυσιολογικά επίπεδα από το πολύ αλάτι του μπακαλιάρου.
Μερικά "κόλπα" λοιπόν, για τη μυρωδιά από την σκορδαλιά, είναι:
το γάλα,
το τσάι,
το μήλο,
το μαρούλι,
ο ελληνικός καφές,
οι χυμοί υψηλοί σε οξύτητα,
το πολύ καλό πλύσιμο δοντιών.
thetoc.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου