Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

AI for All Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

AI for All Δωρεάν  προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Κάντε ΚΛΙΚ για ΔΩΡΕΑΝ κατάρτηση

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2025

Το μυστικό των φουρνάρηδων για να μένει το ψωμί τραγανό χωρίς πλαστική σακούλα

Το ψωμί, βασικό στοιχείο στο καθημερινό τραπέζι, μπορεί να διατηρήσει τη φρεσκάδα και την τραγανή του κόρα χωρίς τη χρήση πλαστικής σακούλας.

Μια απλή, αλλά αποτελεσματική λύση κερδίζει έδαφος στους φούρνους, σε μια εποχή όπου η οικολογική συνείδηση γίνεται όλο και πιο ισχυρή.

Πριν από δεκαετίες, οι φούρναρηδες συνήθιζαν να τυλίγουν το ψωμί σε λινά ή βαμβακερά υφάσματα, ώστε να παραμένει φρέσκο.



Σήμερα, η πρακτική αυτή επιστρέφει, με πιο σύγχρονη μορφή: οργανικό λινό και βαμβάκι αντικαθιστούν τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης, προσφέροντας ταυτόχρονα οικολογικό και υγιεινό πλεονέκτημα.


Η εμπειρία του Ζυλιέν Μορώ


Ο Γάλλος φούρναρης Ζυλιέν Μορώ, που διατηρεί φούρνο στη Νάντ, άλλαξε πρακτικές πριν από τρία χρόνια.

«Η ιδέα μού ήρθε σε ένα ταξίδι στη Σκανδιναβία, όπου είδα ότι το ψωμί συντηρείται χωρίς καθόλου πλαστικό», λέει. Δοκιμάζοντας διάφορα υφάσματα, διαπίστωσε ότι το βιολογικό λινό διατηρεί την κόρα τραγανή και το ψίχουλο φρέσκο για περισσότερη ώρα. «Οι πελάτες το πρόσεξαν αμέσως και το αγκάλιασαν», προσθέτει.


Τα οφέλη της αλλαγής

Οικονομία και βιωσιμότητα: Τα υφάσματα είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και ανθεκτικά, μειώνοντας κόστος και απορρίμματα.



Υγεία: Το λινό και το βαμβάκι δεν απελευθερώνουν χημικές ουσίες, σε αντίθεση με το πλαστικό.

Ενίσχυση της κοινότητας: Πελάτες επιστρέφουν όχι μόνο για την ποιότητα του ψωμιού, αλλά και για την οικολογική προσέγγιση, δημιουργώντας ένα νέο κλίμα εμπιστοσύνης και διαλόγου.

Η πρωτοβουλία του Μορώ δεν είναι μοναδική. Όλο και περισσότεροι φούρναρηδες παγκοσμίως υιοθετούν παρόμοιες μεθόδους, δείχνοντας ότι ακόμη και μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μπορούν να έχουν σημαντικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.
 
iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου