Μία εξειδικευμένη ημερίδα αφιερωμένη στο μανιτάρι, ένα πολύτιμο στοιχείο
που συνδέει τη φύση, την παράδοση, την κοινωνία και τη γνώση, διοργάνωσε η Εταιρεία Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας (ΕΜΑΕΦ), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Ελλάδας και την Π.Ε. Φλώρινας.Το μανιτάρι, αγαθό που χαρακτηρίζει τη γη της Φλώρινας, αποτελεί μέρος της τοπικής ταυτότητας της περιοχής και διαθέτει υψηλή διατροφική αξία.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος τη σχέση του μανιταριού με τον τόπο, αλλά και να ενημερωθούν για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί εκπαιδευτικά μέσα από τη δημιουργία μιας εικονικής επιχείρησης.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ελλάδας, κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, τόνισε χαρακτηριστικά:
“Η γνώση είναι το αντίδοτο στη συλλογή άγριων μανιταριών.”
Ο ίδιος ενημέρωσε τους φίλους του μανιταριού για τους κινδύνους που ενέχει η συλλογή άγριων ειδών, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές για την ασφάλεια και τη σωστή αναγνώριση τους.
Η ημερίδα περιλάμβανε επίσης μανιταροεξόρμηση στο βουνό, δειγματισμό μανιταριών και γευστικές επιδείξεις μαγειρικής από τα μέλη του Συλλόγου Μανιταρόφιλων, ολοκληρώνοντας μια εκδήλωση αφιερωμένη στη γνώση, τη φύση και την παράδοση της Φλώρινας.
.








Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου