Αυτή την ώρα παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο χωριό ο «πόλεμος» των δύο οικογενειών συνεχίζεται στο φαράγγι του χωριού ενώ μέχρι στιγμής έχουν πέσει πάνω από 2.000 σφαίρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αντίποινα έπειτα από έκρηξη μηχανισμού σε οικοδομή αργά χθες το βράδυ.
Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές οι κάτοικοι του χωριού μεταφέρουν με ότι μέσο έχουν - ακόμα και με αγροτικά - τους τραυματίες στα νοσοκομεία στο Ηράκλειο, αλλά και στα Κέντρα Υγείας Μοιρών, Αγίας Βαρβάρας.
Στο μεταξύ, το ΕΚΑΒ έχει δεχτεί πλήθος κλήσεων και έχει στείλει έξι ασθενοφόρα για τη διακομιδή των θυμάτων, ωστόσο τα οχήματα δεν μπορούν να πλησιάσουν, καθώς το περιστατικό δεν δείχνει να έχει τελειώσει.
Μέχρι αυτή την ώρα έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος δύο ανθρώπων, που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στο Βενιζέλειο.
Δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο χωριό του Δήμου Φαιστού για λόγους ασφαλείας.
Αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη χθες το βράδυ στα Βορίζια.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο εκκωφαντικός θόρυβος που ακούστηκε προκάλεσε αναστάτωση, ωστόσο από την έκρηξη, ευτυχώς, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός παρά μόνο υλικές ζημιές στην υπό κατασκευή οικία στην οποία είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.
Άμεσα έφτασαν στο σημείο άνδρες του ΑΤ Φαιστού και πυροτεχνουργοί. Σήμερα στον χώρο πραγματοποιήθηκε αυτοψία και από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου.
protothema.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου