Με κεντρικό σύνθημα «To κράνος δεν είναι επιλογή… είναι ανάγκη, καθώς προστατεύει τη ζωή σου», η Γενική Περιφερειακή
Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης και αστυνόμευσης για τη χρήση προστατευτικού κράνους.Στο πλαίσιο της δράσης «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους», το χρονικό διάστημα από τις 23 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2026, διενεργήθηκαν συνολικά 129 στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι σε όλη την περιφέρεια, με στόχο την ευαισθητοποίηση των οδηγών και την πρόληψη σοβαρών τραυματισμών.
Αναλυτικά οι έλεγχοι ανά περιοχή
Οι αστυνομικοί επικεντρώθηκαν σε αναβάτες δικύκλων, τρικύκλων, οχημάτων ATV (γουρούνες) καθώς και ηλεκτρικών πατινιών (Ε.Π.Η.Ο.):
Γρεβενά: Πραγματοποιήθηκαν 18 έλεγχοι από το Τμήμα Τροχαίας Γρεβενών.
Κοζάνη & Εορδαία: Διενεργήθηκαν 82 έλεγχοι, κατά τους οποίους βεβαιώθηκε μία παράβαση σε επιβάτη δικύκλου.
Καστοριά: Πραγματοποιήθηκαν 20 έλεγχοι.
Φλώρινα: Πραγματοποιήθηκαν 9 έλεγχοι.
Οι κυρώσεις που προβλέπονται Η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει στους πολίτες ότι η μη χρήση ή η λανθασμένη πρόσδεση του κράνους δεν αποτελεί μόνο ζήτημα ασφάλειας αλλά επιφέρει και αυστηρές διοικητικές ποινές:
Για τον οδηγό: Πρόστιμο 350 ευρώ και επιτόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 ημέρες.
Για τον επιβάτη: Πρόστιμο 350 ευρώ.
Η ασφάλεια δεν είναι θέμα τύχης
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ξεκαθαρίζει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.
Το κράνος δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα απλό αξεσουάρ ή μια υποχρέωση προς τον ΚΟΚ, αλλά ως η απαραίτητη «ασπίδα» απέναντι στο απρόβλεπτο, που μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου σε ένα τροχαίο ατύχημα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου