Μέσα σε ένα κλίμα βαθιάς θλίψης και ανείπωτης συγκίνησης, συγγενείς, φίλοι και η τοπική κοινωνία των Γρεβενών είπαν σήμερα,
Τετάρτη 27 Μαΐου, το τελευταίο «αντίο» στην αγαπημένη τους Λούλα Παπαϊωάννου.Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας Γρεβενών, όπου πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» για να τιμήσει τη μνήμη της και να συμπαρασταθεί στην οικογένειά της αυτές τις δύσκολες ώρες του αποχωρισμού.
Η πιο συγκλονιστική στιγμή της τελετής, που «ράγισε» τις καρδιές όλων όσοι βρέθηκαν στον Ιερό Ναό, ήταν ο επικήδειος λόγος που εκφώνησε ο γιος της, Χρήστος Παπαϊωάννος. Με φωνή «πνιγμένη» από τη συγκίνηση, αλλά και γεμάτη από απέραντη αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη, ο Χρήστος αποχαιρέτησε τη μητέρα του, τον άνθρωπο που τον έφερε στη ζωή και τον μεγάλωσε, σκιαγραφώντας το ήθος, την καλοσύνη και την προσφορά της στην οικογένεια.
ΑΕΤΟΣ: Δείτε και (πριν από 2 περίπου χρόνια) Η κηδεία του δικηγόρου Γιώργου Παπαϊωάννου - Ο επικήδειος του γιού του, Χρήστου, που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης - (audio)
Τα λόγια του γιου της αποτέλεσαν έναν ελάχιστο, μα τόσο ουσιαστικό, φόρο τιμής σε μια γυναίκα που άφησε το δικό της, ξεχωριστό αποτύπωμα στις ζωές των δικών της ανθρώπων.
Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο και τα συγκινητικά λόγια του Χρήστου Παπαϊωάννου μέσα από τον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας:
Ποια ήταν η Λούλα Παπαϊωάννου: Μια ζωή προσφοράς στα Γρεβενά
Η απώλεια της Λούλας Παπαϊωάννου αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, τον οποίο υπηρέτησε με πάθος.
Ήρθε στα Γρεβενά σε νεαρή ηλικία για να εργαστεί και ρίζωσε για πάντα εδώ, καθώς αγάπησε αυτόν τον τόπο σαν δικό της. Στο πρόσωπο του διακεκριμένου δικηγόρου Γεωργίου Παπαϊωάννου βρήκε τον σύντροφο της ζωής της, με τον οποίο δημιούργησε μια υποδειγματική οικογένεια, αποκτώντας δύο γιους, οι οποίοι συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση προσφοράς στα Γρεβενά.
Η Λούλα Παπαϊωάννου ξεχώριζε για την ευαισθησία, τη μεγαλοσύνη, τη σεμνότητα, την ευγένεια και την αγωνιστικότητά της. Το DNA της ήταν ταυτισμένο με την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο:
Διετελέσε με επιτυχία Πρόεδρος του Συλλόγου «Καλός Σαμαρείτης».
Υπήρξε επί πολλά έτη πολύτιμο στέλεχος του Συλλόγου Αλληλεγγύης «ΕΛΠΙΔΑ» και μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής.
Συμμετείχε ενεργά σε πολυάριθμους πολιτιστικούς συλλόγους και χορωδίες της πόλης.
Μάλιστα, η προσφορά της ήταν τόσο εμβληματική, που πρόσφατα, στις 8 Μαρτίου 2026, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» την είχε τιμήσει σε μια συγκινητική εκδήλωση για την Πολύχρονη και Πολύτιμη Προσφορά της, επιλέγοντας στο πρόσωπό της να τιμηθούν όλες οι γυναίκες των αγώνων και των θυσιών.
Η διεύθυνση και το προσωπικό του Aetos-grevena και του Starfm 93.3 εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γρεβενιώτικης γης που θα την σκεπάσει.









Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου