ΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Fotiouparts.gr

ΝΑΚΑΣ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

Κυριακή 10 Μαΐου 2026

Μάγεψαν οι Metallica στο ΟΑΚΑ: Τους αποθέωσαν πάνω από 80.000 κόσμου, έπαιξαν το συρτάκι του Ζορμπά και Τρύπες - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Εντυπωσιακές εικόνες στο κατάμεστο ΟΑΚΑ..

Χιλιάδες θεατές γέμισαν το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας σε μια βραδιά που θύμιζε φεστιβάλ παγκόσμιας κλάσης

metallica-__2_
metallica-__3_
metallica-__5_
metallica-__6_
metallica-__7_


Το πλήθος τραγουδάει ρυθμικά τον ύμνο των Metallica, το Seek & Destroy

Ξεκινά το intro του One, χαμός στο στάδιο

Ο James Hetfield αφιέρωσε τη συναυλία των Metallica στον μικρό Σπύρο που δίνει μάχη με τον καρκίνο

Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Metallica, όταν ο frontman του συγκροτήματος, James Hetfield, αφιέρωσε τη βραδιά σε ένα παιδί από την Ελλάδα που δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Από τη σκηνή, ο James Hetfield αναφέρθηκε στον μικρό Σπύρο, στέλνοντας μήνυμα στήριξης και δύναμης προς τον ίδιο και την οικογένειά του, σε μια κίνηση που συγκίνησε χιλιάδες θεατές.

Η αφιέρωση προκάλεσε έντονη συναισθηματική φόρτιση στο κοινό, με πολλούς παρευρισκόμενους να χειροκροτούν παρατεταμένα.

Δέος προκαλούν οι Metallica, έπαιξαν το Nothing Else Matters

Νάντια Γιαννακοπούλου και Μάξιμος Μουμούρης στη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ

Στη μεγάλη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ βρέθηκε η Νάντια Γιαννακοπούλου μαζί με τον σύζυγό της, Μάξιμο Μουμούρη.

Το ζευγάρι παρακολούθησε από κοντά τη συναυλία του θρυλικού συγκροτήματος, σε μία βραδιά που συγκέντρωσε χιλιάδες κόσμου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μαζί τους ήταν επίσης η αδερφή της βουλευτού, αλλά και ο σύζυγός της, με την παρέα να απολαμβάνει τη μουσική εμπειρία και την ατμόσφαιρα της βραδιάς.

oaka-metallica_2

Οι Metallica έπαιξαν το συρτάκι του Ζορμπά και Τρύπες


Σε έκσταση το ΟΑΚΑ από τους θρυλικούς Metallica

Πανδαιμόνιο στο ΟΑΚΑ

«Είμαστε ευγνώμονες που είμαστε εδώ» είπε ο James Hetfield

Θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε το ελληνικό κοινό στους Metallica, με τον James Hetfield να δηλώνει συγκινημένος από την παρουσία του συγκροτήματος στην Αθήνα και να αναφέρεται με θαυμασμό στον ελληνικό πολιτισμό.

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους, ο frontman των Metallica, James Hetfield, απευθύνθηκε στο κοινό λέγοντας: «Είμαστε ευγνώμονες που είμαστε εδώ», ενώ λίγο αργότερα φώναξε από τη σκηνή: «Καλησπέρα Αθήνα, είστε τέλειοι».

Με το «Creeping Death» ξεκίνησε η μεγάλη συναυλία των Metallica

Οι Metallica επέστρεψαν δυναμικά στην Αθήνα το βράδυ του Σαββάτου 9 Μαΐου 2026, ανεβαίνοντας στη σκηνή του ΟΑΚΑ και ανοίγοντας τη συναυλία τους με το εμβληματικό «Creeping Death», μέσα σε αποθέωση από περίπου 80.000 θεατές που είχαν κατακλύσει το Ολυμπιακό Στάδιο.


Οι James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett και Robert Trujillo επέλεξαν το κομμάτι από το ιστορικό άλμπουμ «Ride the Lightning» (1984) ως εναρκτήριο σήμα της βραδιάς, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των θαυμαστών που είχαν «διαβάσει» τις ενδείξεις από το προηγούμενο soundcheck.


Με... σεισμογράφο καταγράφει τη συναυλία των Metallica το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παρακολουθεί με σεισμογράφο τη σημερινή συναυλία των Metallica λ στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών (ΟΑΚΑ), εξετάζοντας αν η μαζική και συγχρονισμένη κίνηση δεκάδων χιλιάδων θεατών μπορεί να δημιουργήσει μετρήσιμες μικροδονήσεις στο έδαφος.

Τα τελευταία χρόνια, παρόμοια φαινόμενα έχουν καταγραφεί σε μεγάλες συναυλίες διεθνώς, όπου η ενέργεια του κοινού δημιούργησε ασθενείς σεισμικές δονήσεις, γνωστές ως «concert quakes».

Η αποψινή συναυλία αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τη μελέτη αυτού του φαινομένου και στην Ελλάδα, καθώς η παρουσία δεκάδων χιλιάδων θεατών μπορεί να αφήσει το δικό της… σεισμικό αποτύπωμα.

Το αδιαχώρητο στην αρένα

Κατάμεσο το ΟΑΚΑ λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή οι Metallica

oaka-metallica

Ζεσταίνεται ο κόσμος στο ΟΑΚΑ μέχρι να υποδεχτεί τους Metallica

Οι Gojira στην σκηνή του ΟΑΚΑ


Γεμίζει το ΟΑΚΑ

metallica
metallica__14_
metallica__13_
metallica__12_
metallica__11_
metallica__7_
metallica__6_
metallica__8_
metallica__9_
metallica__10_

Ποιοι άνοιξαν το πρόγραμμα των Metallica

Το μουσικό πρόγραμμα ξεκίνησε στις 18:00 όταν στη σκηνή ανέβηκαν  οι Knocked Loose, δίνοντας το εναρκτήριο σήμα, ενώ στις 19:00 θα πάρουν τη σκυτάλη οι Gojira, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί ξανά με το συγκρότημα κάνοντας κοινή περιοδεία στο World Magnetic.

Οι Metallica θα βγουν στη σκηνή περίπου στις 20:30, για να προσφέρουν ένα εντυπωσιακό θέαμα στον κόσμο και μια αξέχαστη συναυλία.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του ΟΑΚΑ

metallica-omada-__1_
metallica-omada-__2_
metallica-omada-__3_


Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: Facebook - HELLASMETALLICA, Official Greek Metallica fan club

Οι πρώτοι θεατές και fans έχουν αρχίσει να περνούν τον έλεγχο



Ανοίγουν οι πύλες για να περάσουν οι πρώτοι θεατές μέσα στο στάδιο

metallica__1_
metallica__5_
metallica__4_
metallica__3_
metallica__2_

Δείτε βίντεο: Ατελείωτη η ουρά στο ΟΑΚΑ

Δείτε την ανάρτηση των Metallica λίγο πριν τη συναυλία

«Ξυπνήστε, Αθήνα. Σήμερα θα δείτε τους Metallica», έγραψαν στον επίσημο λογαριασμό του συγκροτήματος στο Instagram.

Δείτε βίντεο από τη συναυλία των Metallica στη Νέα Σμύρνη το 1993

Metallica - Goodnight Message  Live in Nea Smyrni (27-6-1993)

Metallica: Οι «αρχιερείς» του metal και οι «στάσεις» στην Ελλάδα

Εκείνη την Κυριακή, 27 Ιουνίου του 1993, η Ελλάδα ζούσε στον ρυθμό των πανελλαδικών εξετάσεων και των Metallica, που εκπροσωπούσαν επάξια την νέα γενιά του heavy metal, οι οποίοι θα εμφανίζονταν στο γήπεδο του Πανιωνίου, στην Νέα Σμύρνη.

Σχεδόν είκοσι τρία χρόνια μετά, οι αρχιερείς του metal ετοιμάζονται να δονήσουν για τα καλά απόψε το ΟΑΚΑ στην 5η επίσκεψή τους στη χώρα μας.

Διαβάστε όλο τι αφιέρωμα ΕΔΩ

Ουρές εκατοντάδων μέτρων στο ΟΑΚΑ, από το μεσημέρι, για τη μεγάλη συναυλία

«Είναι όνειρο ζωής που θα εκπληρωθεί»

«Περιμένουμε από τη 1 το μεσημέρι»



Τι δηλώνουν οι φαν των Metallica έξω από το ΟΑΚΑ




Τι ισχύει για το μετρό

Επιπλέον, σε 24ωρη λειτουργία θα βρίσκονται οι Γραμμές 2 και 3 του Μετρό, καθώς και το Τραμ, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινό: «Σας ενημερώνουμε, πως το βράδυ του Σαββάτου 9 Μαΐου, για την εξυπηρέτηση των θεατών της συναυλίας Metallica στο ΟΑΚΑ, θα υπάρξει,ανάλογα με τη ροή αποχώρησης των θεατών, παράταση κυκλοφορίας στη Γραμμή 1 Μετρό (ΗΣΑΠ) ως τη λήξη της συναυλίας και ενίσχυση της κυκλοφορίας με επιπλέον συρμούς. Υπενθυμίζουμε, πως το Σάββατο υφίσταται 24ωρη λειτουργία των Γραμμών 2 και 3 του Μετρό και του Τραμ και οι θεατές- επιβάτες μπορούν να κάνουν χρήση και αυτών», αναφέρει η ανακοίνωση.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου