ΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Fotiouparts.gr

ΝΑΚΑΣ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2026

«Μηδενική ανοχή» στο κράνος: 188 έλεγχοι και 15 παραβάσεις σε μία εβδομάδα στη Δυτική Μακεδονία - Στο μικροσκόπιο της Τροχαίας τα δίκυκλα και τα πατίνια

Ο αναλυτικός απολογισμός των ελέγχων

Με το ξεκάθαρο μήνυμα πως «το κράνος δεν είναι επιλογή, αλλά ανάγκη», η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

υλοποίησε μια στοχευμένη και εκτεταμένη εκστρατεία οδικής ασφάλειας. Το διάστημα από τις 25 έως τις 31 Μαΐου 2026, οι δυνάμεις της Τροχαίας βρέθηκαν σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στους αναβάτες που αμελούν να προστατεύσουν την ίδια τους τη ζωή.

Στο μικροσκόπιο δίκυκλα, «γουρούνες» και ηλεκτρικά πατίνια Στόχος των εντατικών ελέγχων ήταν η ευαισθητοποίηση αλλά και η συμμόρφωση των αναβατών μοτοσικλετών, τρικύκλων, οχημάτων ATV, καθώς και Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο.). Συνολικά, μέσα σε μία εβδομάδα, διενεργήθηκαν 188 τροχονομικοί έλεγχοι σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας, υπογραμμίζοντας πως η ασφάλεια δεν είναι θέμα τύχης, αλλά αποτέλεσμα επιλογών που λειτουργούν ως «ασπίδα απέναντι στο απρόβλεπτο».

Ο «χάρτης» των ελέγχων και των παραβάσεων ανά περιοχή Κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων της Τροχαίας, καταγράφηκαν τα εξής αναλυτικά στοιχεία ανά Περιφερειακή Ενότητα:

  • Κοζάνη & Εορδαία: Διενεργήθηκαν οι περισσότεροι έλεγχοι (124 στο σύνολο) και βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις. Εξ αυτών, οι 8 αφορούσαν αναβάτες Ε.Π.Η.Ο. (ηλεκτρικά πατίνια) και 1 αφορούσε επιβάτη δικύκλου.

  • Γρεβενά & Δεσκάτη: Σε σύνολο 24 ελέγχων, διαπιστώθηκαν 2 παραβάσεις που αφορούσαν επίσης οδηγούς Ε.Π.Η.Ο.

  • Καστοριά: Πραγματοποιήθηκαν 26 έλεγχοι από την τοπική Τροχαία και εντοπίστηκαν 2 οδηγοί δικύκλων χωρίς το προστατευτικό τους κράνος.

  • Φλώρινα & Αμύνταιο: Οι αστυνομικοί (με τη συνδρομή της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων - Ο.Ε.Π.Τ.Α.) έλεγξαν 14 αναβάτες, καταγράφοντας 2 παραβάσεις σε οδηγούς δικύκλων.

Αυστηρές ποινές για τους παραβάτες Η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει με έμφαση πως η μη χρήση, αλλά και η μη ορθή πρόσδεση του προστατευτικού κράνους, επισύρει ιδιαίτερα αυστηρές κυρώσεις, προκειμένου να αποτραπούν σοβαρά ή θανατηφόρα ατυχήματα. Συγκεκριμένα, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει:

  • Για τον οδηγό: Επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 350 ευρώ, σε συνδυασμό με την αφαίρεση της άδειας οδήγησης για χρονικό διάστημα 30 ημερών.

  • Για τον συνεπιβάτη: Προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 350 ευρώ.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας προειδοποιεί πως οι συγκεκριμένοι έλεγχοι δεν σταματούν εδώ, αλλά θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου