Σοκ προκαλεί η είδηση της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (07/08/2026) σε λύκειο στην
περιοχή Μπανγκ Κρουάι της επαρχίας Νονθαμπούρι, λίγο βορειότερα από την πρωτεύουσα Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.Απολογισμός θυμάτων
Σύμφωνα με την νεότερη επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της ταϊλανδικής αστυνομίας, Τραϊρόνγκ Φιβφάν, ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης διαμορφώνεται ως εξής:
7 νεκροί (συμπεριλαμβανομένου του δράστη, καθώς και εκπαιδευτικών και μαθητών).
15 τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν άμεσα σε γειτονικά νοσοκομεία.
Ο δράστης και η επέμβαση των αρχών
Δράστης της επίθεσης ήταν μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου. Αφού άνοιξε πυρ προκαλώντας τον θάνατο και τον τραυματισμό συμμαθητών και καθηγητών του, στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.
Οι αστυνομικές αρχές και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αντέδρασαν άμεσα, αποκλείοντας την περιοχή και εκκενώνοντας τις εγκαταστάσεις. Μέχρι στιγμής, τα αίτια και τα κίνητρα της τραγωδίας παραμένουν άγνωστα.
Στοιχεία για το σχολείο
Το περιστατικό σημειώθηκε στο σχολείο Debsirin Nonthaburi, ένα μεγάλο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο φοιτούν περίπου 3.100 μαθητές και εργάζονται 147 εκπαιδευτικοί.
tanea.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου