Επί τόπου 12 πυροσβέστες
Ένα σοβαρό περιστατικό πυρκαγιάς σε κινούμενο φορτηγό όχημα προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των αρχών και την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στον
αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του Δρεπάνου Κοζάνης. Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 08:00 το πρωί, σημαίνοντας συναγερμό στις πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής.Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το βαρύ όχημα ήταν έμφορτο με φωτοβολταϊκά πάνελ.
Για την αντιμετώπιση του περιστατικού και την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, οργανώθηκε άμεσα μεγάλη επιχείρηση. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν δώδεκα πυροσβέστες με πέντε υδροφόρα οχήματα, καταβάλλοντας εντατικές προσπάθειες για τον περιορισμό των φλογών και την αποτροπή περαιτέρω κινδύνων.
Λόγω της έντασης της φωτιάς, των καπνών και με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, η Τροχαία προχώρησε σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα, διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα από τα διόδια του Πολυμύλου με κατεύθυνση προς την πόλη της Κοζάνης, έως ότου ολοκληρωθεί η επιχείρηση κατάσβεσης, απομακρυνθεί το καμένο όχημα και καθαριστεί το οδόστρωμα.
Παράλληλα με το έργο της πυρόσβεσης, στο σημείο έχει ήδη μεταβεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης.
Οι εξειδικευμένοι αξιωματικοί του κλιμακίου πραγματοποιούν αυτοψία και συλλέγουν στοιχεία, προκειμένου να διερευνήσουν σε βάθος και να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην εκδήλωση της πυρκαγιάς.
ΑΕΤΟΣ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ









Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου