Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ News, αναφέρθηκε εκτενώς στη
μάχη κατά της παρανομίας, τονίζοντας ότι το κυβερνητικό σύνθημα «νομιμότητα παντού» γίνεται καθημερινά πράξη. Ειδική αναφορά έκανε στο ελληνικό μπάσκετ, επισημαίνοντας ότι το άθλημα έχει υποστεί βαρύτατο τραύμα και η Πολιτεία οφείλει να διαλευκάνει κάθε παράνομη πρακτική προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του. Υπογράμμισε πως κεντρικός στόχος είναι να εξαλειφθεί η ριζωμένη στην κοινωνία καχυποψία της ατιμωρησίας, αξιοποιώντας εργαλεία όπως το «Ελληνικό FBI» για την πάταξη εγκληματικών οργανώσεων σε τομείς όπως τα καύσιμα, τα τελωνεία και οι πολεοδομίες.
Παράλληλα, η κ. Σδούκου στάθηκε στην ανάγκη προστασίας των έντιμων επαγγελματιών από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλούν οι επιχειρήσεις οι οποίες δεν αποδίδουν φόρους και ΦΠΑ. Με αφορμή την υπόθεση της Pizza Fan, ξεκαθάρισε ότι το Υπουργείο Εργασίας παρακολουθεί στενά το περίπλοκο αυτό ζήτημα για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν φέρουν ευθύνη και δεν πρέπει να πληρώσουν τις συνέπειες.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για την ομιλία του Ηλία Κασιδιάρη σε ιδιωτικό χώρο στη Θεσσαλονίκη, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ χαρακτήρισε αδιανόητη την ανοχή σε φαινόμενα αναβίωσης του νεοναζισμού. Υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία πρωτοστάτησε στη δίωξη της Χρυσής Αυγής και δημιούργησε τα νομικά εργαλεία για τον αποκλεισμό καταδικασμένων στελεχών από τις εκλογές, καλώντας σύσσωμο το πολιτικό σύστημα να μην επιτρέψει την άνθιση του φασισμού.
Τέλος, ξεκαθάρισε τη στάση της κυβέρνησης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, διαμηνύοντας ότι το έργο θα προχωρήσει κανονικά βάσει των χρονοδιαγραμμάτων. Τόνισε κατηγορηματικά πως η χώρα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και δεν πρόκειται να ζητήσει άδεια από κανέναν, ενώ σημείωσε ότι εκκρεμούν οι τεχνικές άδειες από το Υπουργείο Εξωτερικών για να ξεκινήσουν οι έρευνες του ειδικού πλοίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου