ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΟΤΕ: Μετωπική με την κυβέρνηση για τις οπτικές ίνες


Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση μπαίνει ο ΟΤΕ και οι Γερμανοί βασικοί μέτοχοί του, καθώς το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εμφανίζεται αποφασισμένο να προωθήσει το φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης δικτύων οπτικής ίνας στους τελικούς χρήστες (fiber to the home – FTTH), που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον κ. Παναγή Βουρλούμη.
Διακηρυγμένος στόχος του ΟΤΕ είναι να προωθήσει και στην Ελλάδα την τεχνολογία ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο VDSL, που ήδη έχει εφαρμοσθεί στην Γερμανία από την Deutsche Telekom και έχει εκτιμηθεί ότι μπορεί να ανεβάσει τις ταχύτητες για την πλειονότητα των χρηστών μέχρι και στα 50 mbps, χωρίς να χρειασθούν επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ από την πλευρά του ΟΤΕ.
Σε αυτή τη «φθηνή» για τον ΟΤΕ λύση, που ο κ. Βουρλούμης ήδη προωθεί, με σχετικές προτάσεις συνεργασίας σε δήμους ανά την Ελλάδα, ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Νίκος Σηφουνάκης, αντιτάσσει τις προσπάθειες αναμόρφωσης του προγράμματος για δίκτυο FTTH που είχε εκπονήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, ώστε να εξασφαλισθεί η έγκριση κρατικών και κοινοτικών χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με την επιλογή αυτή, η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν θα διστάσει να έλθει σε σύγκρουση με τον ΟΤΕ και τους Γερμανούς, την ώρα μάλιστα που κορυφώνεται η ένταση με αφορμή και το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που είχε σχεδιάσει η διοίκηση Βουρλούμη, το οποίο μπλοκαρίστηκε από τον υπουργό Εργασίας, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, λόγω του δυσβάστακτου κόστους για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου