ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Στις 1140 μονάδες το spread ενώ η κερδοσκοπική «επιδρομή» επεκτείνεται στην ευρωζώνη

http://www.online-spread-betting.com/charts/euro_dollar_chart_630x540.jpg





Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην αγορά των ελληνικών ομολόγων, με το spread στον 10ετή τίτλο να σκαρφαλώνει σε νέο αρνητικό ρεκόρ, πάνω από τις 1000 μονάδες, ενώ εντείνονται οι πιέσεις προς την Ευρωζώνη να διευρύνει τον μηχανισμό στήριξης, πέρα από την Ελλάδα, καθώς η επιθετική υποβάθμιση από την S & P ανεβάζει το κόστος δανεισμού...
σε όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Την Τρίτη, η διαφορά απόδοσης (επιτοκίου) του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο σκαρφάλωσε μέχρι τις 712 μονάδες βάσης, πάνω από το προηγούμενο ιστορικό υψηλό των 680 μονάδων που σημειώθηκε την Δευτέρα.
Σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, περάσαν τις 1.140 μονάδες βάσης, ενώ άνοιξε στις 665. Tώρα βρίσκονται στις 956 μονάδες βάσης. Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2009, το spread ήταν στις 140 μονάδες. 
Το επιτόκιο του 10ετούς τίτλους ανέρχεται στο 10,78%, ενώ άνοιξε στο 9,68%. Στο περισσότερο ευματάβλητο 2ετές ομόλογο, το επιτόκιο έχει «πετάξει» στο 18,50% (+1,84% σε σχέση με το άνοιγμα).

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι λόγω των ακραίων συνθηκών που επικρατούν στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων, οι παραπάνω τιμές δεν είναι καν ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί, καθώς ουσιαστικά η ΗΔΑΤ δεν λειτουργεί (τεράστια διαφορά τιμών αγοράς-πώλησης, ανυπαρξία ζήτησης, τιμές για ελάχιστους τίτλους κ.ά.).

Λόγω αυτών των συνθηκών, τα spreads στα ομόλογα παρουσιάζουν απότομες και βιαίες διακυμάνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου