ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Αντιπαράθεση και εντός Βουλής για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης






Η εμπλοκή του ΔΝΤ στο μηχανισμό στήριξης βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης στη Βουλή ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Δεν είναι εποχή για λεονταρισμούς, είπε απευθυνόμενος στην Αντιπολίτευση ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ενώ η ΝΔ τάχθηκε κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ. Ο κ. Σαχινίδης διέψευσε ότι η Eλληνική κυβέρνηση συνομιλεί με το ΔΝΤ, τονίζοντας ότι οι διαβουλεύσεις που ξεκίνησαν είναι με κλιμάκιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. Η ΝΔ επανέλαβε την αντίθεση της... στη προσφυγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ και υποστήριξε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης οδήγησαν στη σημερινή οικονομική κατάσταση.

«Η μόνη επιλογή που είχαμε μέχρι τις 25 Μαρτίου ήταν η προσφυγή στο ΔΝΤ. Εμείς δώσαμε μάχη και καταφέραμε να πείσουμε τους εταίρους μας να πάρουν μεγάλες αποφάσεις και να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης.

» Το ΔΝΤ δεν το καλέσαμε εμείς, αλλά οι συντηρητικές δυνάμεις της ΕΕ. Και ποτέ το ΠΑΣΟΚ δεν μπλόφαρε με προσφυγή στο ΔΝΤ. Εμείς πιέζαμε, τονίζοντας τις αδυναμίες της ΕΕ να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε ευρωπαϊκή βάση» υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σαχινίδης επέκρινε τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη που ζήτησε από την κυβέρνηση «να πετάξει έξω από το υπουργείο Οικονομικών τους εκπροσώπους του ΔΝΤ», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι ώρες ευθύνης. Το εθνικό συμφέρον δεν μας επιτρέπει λεονταρισμούς του τύπου πετάξτε έξω το ΔΝΤ, όπως προτείνει μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Περιμένουμε από τη κυβέρνηση να βρει το θάρρος και να μην κάνει τις βουτιές του παρελθόντος, γιατί δεν συμφέρουν ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε και το πολιτικό σύστημα. Το ΠΑΣΟΚ είναι υπόλογο γιατί αυτό δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία μας. Εμείς αναλάβαμε το μερίδιο ευθυνών που μας αναλογεί» αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Επικριτικός για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ήταν και ο εισηγητής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, που σημείωσε:

«Είναι απολύτως προφανές ότι συνομιλείτε με το ΔΝΤ. Καλό λοιπόν είναι να καταστήσετε δημόσια τη συζήτηση που κάνετε, για να προσδιορίσουμε και ποιο είναι το θεσμικό και τεχνικό πλαίσιο.»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, αφού επικαλέστηκε το στίχο από το παλιό τραγούδι «μαύρα κοράκια με νύχια κομψά πέσανε πάνω στην εργατιά», πρόσθεσε: «Αυτά τα κοράκια σήμερα, έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι η κυβέρνηση, η ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ.»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε για απαράδεκτη, άθλια και μη πειστική προσπάθεια εξωραϊσμού του ΔΝΤ από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης επέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ μίλησε «για τριχοτόμηση του ΠΑΣΟΚ», που, όπως είπε, έχει συντελεστεί σε επίπεδο βουλευτών και που το ίδιο θα συμβεί, όπως σημείωσε και στη βάση του κόμματος.

* Μετά το πέρας της συζήτησης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας στην Eλληνική νομοθεσία, σχετικά με την εσωτερική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου