ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Διήμερο Εκδηλώσεων Ορεινού Αθλητισμού στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών





Το Σάββατο  την Κυριακή, διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις Ορεινού Αθλητισμού στο Δ. Δ. Αγίου Γεωργίου του Δ. Ηρακλεωτών. ΟΙ εκδηλώσεις τελούσαν υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών και του Δήμου Ηρακλεωτών. Η συμμετοχή αθλητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία κάτι που εντυπωσίασε τους διοργανωτές και έβαλε τις βάσεις για συνέχιση της προσπάθειας και τα...
επόμενα χρόνια.
Τη πρώτη ημέρα των αγώνων (Σάββατο 24 Απριλίου) στον αγώνα προσανατολισμού συμμετείχαν 95 αθλητές. Με τη βοήθεια ενός χάρτη οι αθλητές προσπαθούσαν να εντοπίσουν δέκα ως είκοσι(ανάλογα με το μέγεθος του αγώνα) σημεία μέσα στο δάσος από τα οποία έπρεπε να περάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα πριν φτάσουν στη γραμμή του τερματισμού, η όλη διαδικασία θύμιζε κυνήγι θησαυρού. Μία καταπράσινη διαδρομή που ξάφνιασε όσους συμμετείχαν με την ομορφιά της.


Ο Αγωνιστικός Προσανατολισμός είναι ένα άθλημα ιδιαίτερα δημοφιλές στο εξωτερικό με διεθνή ομοσπονδία αλλά και εθνικές ομοσπονδίες σε πάρα πολλά κράτη.

Να τονίσουμε ότι στους αγώνες συμμετείχαν κορυφαίοι Έλληνες αθλητές του αγωνίσματος με διακρίσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Στον αγώνα τις δυνάμεις τους μέτρησαν ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, η Αντινομάρχης της Ν.Α. Γρεβενών κα Αικατερίνη Πέτρου, ο Διοικητής του 586 Τάγματος πεζικού κ. Δημήτριος Βουτσής, ο Δήμαρχος Ηρακλεωτών κ. Αθανάσιος Καραγιάννης καθώς και ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα κ. Ευάγγελος Δρόσος, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα.

Την Κυριακή 25 Απριλίου δεύτερη ημέρα των αγώνων το πρόγραμμα περιελάμβανε :αγώνα ορεινού τρεξίματος υψηλών απαιτήσεων μήκους 28 χιλιομέτρων, στον αγώνα συμμετείχαν 112 αθλητές, καθώς και αγώνα για δρομείς και περιπατητές 14 χλμ της ίδιας διαδρομής. Στον αγώνα συμμετείχαν 133 αθλητές.

Όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη προσπάθεια των διοργανωτών και την άψογη διοργάνωση των αγώνων.

Αξίζει να τονίσουμε την παρουσία των μελών της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαΐδας στου χώρους διεξαγωγής των αγώνων για παροχή βοήθειας προς τους αγωνιζόμενους καθώς και την εθελοντική συμμετοχή των κατοίκων του Δ.Δ. Αγίου Γεωργίου.


Στο τέλος των αγώνων όλοι οι αθλητές παρέλαβαν αναμνηστικό δώρο ενώ όσοι τερμάτισαν με επιτυχία παρέλαβαν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.
Οι τρείς πρώτοι αθλητές ανά κατηγορία παρέλαβαν ως έπαθλο από ένα κύπελλο.


Ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Κουπτσίδης στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τους διοργανωτές και ιδιαίτερα των εμπνευστή της διοργάνωσης κ. Βαγγέλη Δρόσο καθώς επίσης και όλους όσοι συμμετείχαν στους αγώνες ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

«Είναι ένα αγώνισμα που ταιριάζει με τη φυσιογνωμία του νομού μας, ένα αυθεντικό αγώνισμα, που μπορούμε να το αναπτύξουμε και σε συνδυασμό με τις καταπληκτικές και πανέμορφες διαδρομές, παρά τις όποιες δυσκολίες που πιθανόν να είχαν, να προβάλλουμε το Νομό μας. Ένα Νομό πλούσιο σε ομορφιές και καταπράσινα δάση άλλα και ένα Νομό με μεγάλη παρουσία στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό».

Τον κ. Νομάρχη ο οποίος βρέθηκε και τις δύο ημέρες στο Δ.Δ. Αγίου Γεωργίου του Δήμου Ηρακλεωτών, τόπο διεξαγωγής των αγώνων, συνόδευαν η Αντινομάρχης της Ν.Α. Γρεβενών κα Αικατερίνη Πέτρου, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.κ. Τιμολέων Κοψαχείλης και Αστέριος Μπασδέκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου