ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Προς επανεξέταση η παρακράτηση φόρου από τις επιχειρήσεις



Σε επανεξέταση της διάταξης με την οποία επιβάλλεται παρακράτηση φόρου 8% σε όλα τα τιμολόγια άνω των 300 ευρώ, που εκδίδουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών από την 1η Ιουλίου 2010 οδηγείται το υπουργείο Οικονομικών μετά τις έντονες αντιδράσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο. «Το 8% ίσχυε ήδη... για τις δοσοληψίες των επιχειρήσεων με το δημόσιο, προτείνεται να ισχύσει ευρύτερα, αντιλαμβανόμαστε όμως ότι υπάρχει πρόβλημα με τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και θα το συζητήσουμε και θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή» δήλωσε o κ. Παπακωνσταντίνου στην τηλεόραση του Σκάι.

Νωρίτερα την απόσυρση της διάταξης, η οποία περιλαμβάνεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Με την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης, στην κυριολεξία θα στεγνώσει η αγορά, καθώς οι χιλιάδες επιχειρήσεις στον ευρύτερο τομέα παροχής υπηρεσιών, θα αποστερηθούν σημαντικής ρευστότητας, και μάλιστα σε μια περίοδο χαμηλών κύκλων εργασιών και μεγάλης κρίσης, με δυσμενέστατες συνέπειες για την επιχειρηματική τους δράση» αναφέρει ο κ. Μίχαλος.

Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν και από τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Γέώργιος Τσακίρης ζήτησε επίσης την απόσυρση της επίμαχης διάταξης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «θα περιορίσει δραματικά τη ρευστότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που συνεργάζονται, ως επί το πλείστον με ημεδαπές εταιρείες, θα τις οδηγήσει σε ταμειακό αδιέξοδο, λόγω και του ετεροχρονισμού στην εξόφληση των τιμολογίων».

Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), επίσης, τονίζοντας ότι «από τη στιγμή που για κάθε συναλλαγή μεταξύ ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων θα πρέπει να αποδίδεται το 8%, ενώ, αντίθετα, αυτό δε θα συμβαίνει με απευθείας συναλλαγές με επιχειρήσεις του εξωτερικού, είναι βέβαιο ότι τα τουριστικά γραφεία της χώρας θα τεθούν στο περιθώριο της αγοράς με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου