ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Στο άτυπο Υπουργικό οι οριστικές αποφάσεις για τo Ασφαλιστικό






Oι τελευταίες λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και οι οριστικές αποφάσεις για κρίσιμα σημεία του νέου συστήματος, όπως είναι ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και ο χρόνος έναρξης των νέων ρυθμίσεων, θα «κλειδώσουν» στη συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα Πέμπτη... Εν όψει του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου, την Τετάρτη υπήρξε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου με τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο και την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Οι κυριότερες ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αφορούν την καθιέρωση βασικής σύνταξης σε όλα τα Ταμεία και τη θέσπιση ανταποδοτικής σύνταξης σύμφωνα με τα έτη ασφάλισης και τον συντάξιμο μισθό, καθώς και αλλαγές στο καθεστώς της διαδοχικής ασφάλισης.

Οι συντάξεις όσων ασφαλίζονται σε περισσότερα του ενός Ταμεία, από το 2011 θα υπολογίζονται με νέο τρόπο επιχειρώντας να αρθούν υπάρχουσες αδικίες.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Μαΐου.

Η κυβέρνηση -υπό την πίεση και της νέας αξιολόγησης του μικτού κλιμακίου το Μάιο- πιέζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να λάβει σκληρές αποφάσεις γύρω από το Ασφαλιστικό, το οποίο είναι πρώτο στη λίστα των διαρθρωτικών αλλαγών της οικονομίας.

Παράλληλα, ιδιαίτερα πιεστική είναι η οικονομική κατάσταση του συστήματος που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, αναμένεται να εκτινάξει το κόστος των παροχών στο 24% του ΑΕΠ ως το 2050, εφόσον δεν ληφθούν μέτρα.

Γ.Κουτρουμάνης: Δεν μειώνονται οι συντάξεις

Στις αλλαγές που έρχονται στο Ασφαλιστικό αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 989.

O κ. Κουτρουμάνης είπε ότι εκείνο που αλλάζει είναι ότι όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2018 μπαίνουν σταδιακά στο νέο σύστημα. Η σύνταξή τους δε θα υπολογιστεί όλη στο νέο καθεστώς.

«Μέχρι τότε δεν αλλάζει τίποτα στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξής τους. Από τα σενάρια που εμείς επεξεργαζόμαστε δεν προκύπτει μείωση των συντάξεων. Όταν λέμε σύνταξη σήμερα εννοούμε και το ΕΚΑΣ.»

Παράλληλα, διαχωρίζεται η ασφάλιση υγείας και έχει να κάνει με την ενοποίηση των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αυτών που έχει σήμερα το ΙΚΑ, που θα μπουν κάτω από ένα ενιαίο καθεστώς.

«Για όλες τις κατηγορίες που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα δεν προβλέπεται αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης. Δεν προβλέπεται να πειράξουμε το εφάπαξ και να υπάρξει καμία αλλαγή. Δεν εξετάζουμε τέτοιο θέμα.»

Ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι οι συντάξεις είναι μικρότερες από το μέσο όρο, αλλά τόνισε ότι αυτό δεν οφείλεται στον τρόπο υπολογισμού, αλλά στο γεγονός ότι για τους Έλληνες εργαζομένους, ένα σημαντικό μέρος του χρόνου εργασίας τους δεν είναι χρόνος ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου