ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

F1: Οι "Red Bull" 1 και 2


Ταυρομαχίες ενόψει με τη Red Bull στο 1-2 




Κόκκινο πανί έβλεπαν μπροστά τους οι πιλότοι των «ταύρων» στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Ισπανίας, καθώς για ακόμη μια φορά έκαναν το 1-2. Ο Μαρκ Γουέμπερ θα εκκινήσει για δεύτερη φορά από την Πολ Ποζίσιον, αφήνοντας πίσω του τον ομόσταβλό του, Σεμπάστιαν Φέτελ....
Από την τρίτη θέση θα εκκινήσει ο Λιούις Χάμιλτον.

Και οι παράδοση καλά κρατά στις κατατακτήριες δοκιμές της Φόρμουλα 1 στο φετινό πρωτάθλημα. Οι «κόκκινοι ταύροι» κατάφεραν να κάνουν για τρίτη φορά φέτος το 1-2, αφήνοντας εκτός συναγωνισμού τις υπόλοιπες ομάδες.


Και το όνειρο έμεινε όνειρο…


Την κατάκτηση της πρώτης θέσης επιθυμούσαν οι άνθρωποι της McLaren, ωστόσο πρέπει να περιοριστούν στην τρίτη θέση του Λιουίς Χάμιλτον και την πέμπτη του Τζένσον Μπάτον. Τον τέταρτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Ισπανός πιλότος της σκουντερία, Φερνάντο Αλόνσο.


Η Ferrari πήρε μέρος στις κατατακτήριες δοκιμές με το σύστημα F-duct, ύστερα από ανακοίνωση της ομάδας ότι θα χρησιμοποιήσει το εν λόγω σύστημα και κατά τη διάρκεια του αγώνα.


Αρνητική ήταν η απόδοση του Φελίπε Μάσα, ο οποίος έκανε τον ένατο ταχύτερο χρόνο και θα εκκινήσει μπροστά από την Sauber του Καμούι Κομπαγιάσι. Μάλιστα, στο γκραν πρι της Ισπανίας η Sauber θα εκκινήσει μέσα στην πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά.


Καλύτερος ο Σούμι


Την καλύτερη απόδοση του στις κατατακτήριες δοκιμές πραγματοποίησε ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος αύριο θα εκκινήσει από την έκτη θέση. Ο Σούμι τόνισε πως οι τροποποιήσεις στο μονοθέσιο του, τον βοήθησαν πολύ να προσαρμοστεί σε αυτό.


Q2: Δεύτερη περίοδος


Τα χρονόμετρα έσπασε στη δεύτερη περίοδο ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull, Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος άφησε πίσω του τον poleman της χρονιάς, Σεμπάστιαν Φέτελ. Εκτός τελικού έμειναν οι δύο Force India, οι Toro Rosso, η BMW του Ντε Λα Ρόσα, το δεύτερο μονοθέσιο της Williams αλλά και ο Βιτάλι Πετρόφ με τη Renault.


Στο Q2 επικράτησαν οι Red bull και οι McLaren, αφήνοντας πίσω του τις Ferrari που δεν έδειξαν ιδιαίτερες ανταγωνιστικές. Υποτονικός ήταν ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος οριακά πέρασε στον τελικό.


Q1: Πρώτη περίοδος


Από την πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών οι τρεις διεκδικητές του τίτλου, Red Bull, McLaren και Ferrari, έδειξαν τις προθέσεις τους, καθώς έδωσαν μάχη με το χρονόμετρο. Αναμενόμενα οι τρεις νεοεισερχόμενες ομάδες δεν κατάφεραν να πλασαριστούν μέσα στη πρώτη 17αδα με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός ημιτελικού. Αρνητική έκπληξη ο Βραζιλιάνος πιλότος της Williams, του οποίου ο χρόνος του απαγόρευσε να πάρει μέρος στο Q2.


Στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών οι πιλότοι χρησιμοποίησαν και τις δύο γόμες, ενώ μια μικρή έξοδο είχε ο Λιουίς Χάμιλτον στον πρώτο του γύρο. Ο ταχύτερος χρόνος στο Q1, έγινε από τον συνήθη ύποπτο… Σεμπάστιαν Φέτελ


Αναλυτικά η κατάταξη:


1. Γουέμπερ, Red Bull, 1:19.995

2. Φέτελ, Red Bull, 1:20.101
3. Χάμιλτον, McLaren, 1:20.829
4. Αλόνσο, Ferrari, 1:20.937
5. Μπάτον, McLaren, 1:20.991
6. Σουμάχερ, Mercedes, 1:21.294
7. Κούμπιτσα, Renault, 1:21.353
8. Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1:21408
9. Μάσα, Ferrari, 1:21.585
10. Κομπαγιάσι, Sauber, 1:21.984
11. Σούτιλ, Force India
12. Ντε Λα Ρόσα, Sauber
13. Χούλκενμπεργκ, Williams
14. Πετρόφ, Renault
15. Μπουεμί, Toro Rosso
16. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso
17. Λιουίτσι, Force India
18. Μπαρικέλο, Williams
19. Τρούλι, Lotus
20. Κοβαλάινεν, Lotus
21. Γκλοκ, Virgin
22. Ντι Γκράσι, Virgin
23. Τσάντχοκ, HRT
24. Σένα, HRT

Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου