ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Προ φόρων ζημίες ύψους 16,71 εκ. ευρώ εμφάνισε το ΤΤ το α' τρίμηνο

Ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Κλέων Παπαδόπουλος






Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εμφάνισε το α' τρίμηνο προ φόρων ζημίες ύψους 16,71 εκατ. ευρώ, έναντι προ φόρων κερδών, 56,15 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2009.Κατά το διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31η Μαρτίου 2010 το ΤΤ παρουσίασε αύξηση χορηγήσεων κατά 11,78% από την αντίστοιχη περίοδο του 2009 και 1,09% από την 31/12/2009 (ετησιοποιημένο 4,41%)...

Επίσης παρουσίασε αύξηση καταθέσεων κατά 4,30% από την αντίστοιχη περίοδο του 2009, και αύξηση των «Καθαρών Εσόδων από Τόκους» κατά 6,10% από την αντίστοιχη περίοδο του 2009.Η σχέση χορηγήσεων προς καταθέσεις διαμορφώθηκε στο 65,20%, από 60,83% κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2009 και 63,85% κατά την 31/12/2009.
Στο 1,27% διαμορφώθηκε ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων, με δείκτη κάλυψης 168,27%.

Ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Κλέων Παπαδόπουλος σε δήλωση του ανέφερε ότι το αρνητικό συνολικά αποτέλεσμα οφείλεται κατά κύριο λόγο στις αποτιμήσεις ομολόγων, που ως γνωστόν δέχονται πίεση από τις αγορές.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: «Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συνεχίζει την ανάπτυξη των μεγεθών του, στηρίζοντας την Ελληνική Οικονομία και διατηρώντας ταυτόχρονα υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και αυξημένη ρευστότητα.»

»Η αύξηση των καταθέσεων κατά 4,30% και η αύξηση των χορηγήσεων κατά 11,78% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην Τράπεζα και πιστοποιούν τις προθέσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να συνεχίσει να χορηγεί δάνεια με τον ίδιο ρυθμό.»

»Η διατήρηση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και η ισχυροποίηση του δείκτη κάλυψης εξασφαλίζουν στην Τράπεζα ένα υγιές χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων, το οποίο σε συνδυασμό με την υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια προσφέρει την απαραίτητη θωράκιση και δύναμη για ανάπτυξη.»

»Κατά την ίδια οικονομική περίοδο επιτεύχθηκε μείωση λειτουργικού κόστους σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το ίδιο διάστημα το κόστος μισθοδοσίας διατηρήθηκε αυξημένο λόγω της πρόσληψης νέων υπαλλήλων το 2009.»

»Το αρνητικό συνολικά αποτέλεσμα οφείλεται κατά κύριο λόγο στις αποτιμήσεις ομολόγων, που ως γνωστόν δέχονται πίεση από τις αγορές.»

»Στόχος της Διοίκησης είναι η αξιοποίηση της σχέσης ισχύος που έχουμε σε κεφάλαια και ρευστότητα για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας επενδύοντας σε απλά χρηματοοικονομικά προϊόντα.»

»Με αυτά τα όπλα και με συνείδηση της αποστολής του, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βρίσκεται δίπλα στην Ελληνική κοινωνία, λειτουργώντας ως μοχλός ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομικής δραστηριότητας.»

»Στόχος μας για το 2010 είναι να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αναχρηματοδοτηθούν, να στηρίξουμε την Ελληνική οικογένεια στην απόκτηση προσιτής στέγης, να παράσχουμε κεφάλαια κίνησης και επενδύσεων για επιχειρήσεις και να χρηματοδοτήσουμε νέες επιχειρηματικές προσπάθειες, ιδίως σε τομείς όπως η πράσινη επιχειρηματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου