ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 2009 - 2010 του Βασίλη Καραγιάννη

 




Ο ΠΥΡΣΟΣ, τη σαιζόν που μας πέρασε (2009-2010), συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Στο βόρειο όμιλο της Γ΄ Εθνικής συμμετείχαν 17 ομάδες.
Ο ΠΥΡΣΟΣ από τα μεγάλα ονόματα της περσινής χρονιάς κράτησε τους Βελώνη, Μπουτογιάννη και Κοπούνοβιτς. Πήρε... για προπονητή τον Γιάννη Μιχαλήτσιο και έκανε μεταγραφές μεγάλων ονομάτων όπως οι Γκαμπόρ, Παπουλής, Μπλιθικιώτης, Νάϊντος και Στουρνάρας.
Στόχος του ΠΥΡΣΟΥ για δεύτερη χρονιά ήταν ο πρωταθλητισμός. Όμως ο Γιάννης Μιχαλήτσιος δεν μπόρεσε να κάνει ομάδα αξιώσεων και δεν μπόρεσε να πάρει αποτελέσματα. Έμεινε στον πάγκο της ομάδας μας μέχρι την 11η αγωνιστική στο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΥΡΣΟΥ με την Βέροια. Σε τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια έκανε τέσσερις ήττες (Βισαλτιακός Νιγρίτας, Αναγέννηση Επανομής, Νίκη Βόλου και Τρίκαλα) και πήραμε μόνο στα χαρτιά τους 3 βαθμούς από το παιχνίδι στην Καστοριά. Σε έξι εντός έδρας αγώνες ο ΠΥΡΣΟΣ έκανε τρεις ισχνές ήττες με σκορ 1-0 (Θερμαϊκός, Μακεδονικός και Φωκικός), δύο ισοπαλίες με Αναγέννηση Γιαννιτσών και Κοζάνη και μία ήττα με τη Βέροια. Η συγκομιδή ήταν πενιχρή και ο Μιχαλήτσιος είτε τον έδιωξαν είτε έφυγε δεν ξανακάθισε στον πάγκο του ΠΥΡΣΟΥ.
Το παιχνίδι με τη Βέροια είχε τραγικές συνέπειες για τον ΠΥΡΣΟ γιατί ακολούθησαν επεισόδια, η ομάδα τιμωρήθηκε με βαρύ πρόστιμο και έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, αλλά το κυριότερο ο Πρόεδρος της ομάδας παραιτήθηκε, ο ΠΥΡΣΟΣ έμεινε ακέφαλος και για κάποιες μέρες αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα. Τελικά το Δ.Σ. το ΠΥΡΣΟΥ αποφάσισε η ομάδα να συνεχίσει να αγωνίζεται, αλλά είχαμε μεγάλες αλλαγές. Αποφασίστηκε να γίνουν μεγάλες περικοπές στα έξοδα της ομάδας, τοποθετήθηκε στη θέση του προπονητή ο μέχρι τότε Γενικός Διευθυντής του ΠΥΡΣΟΥ Ανδρέας Παντζιαράς και στη θέση του τεχνικού διευθυντή ο Κώστας Κοτζατίσογλου. Στόχος της ομάδας πλέον έγινε η παραμονή της στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Έφυγαν από την ομάδα 11 ποδοσφαιριστές, οι: Μπουτογιάννης, Μπλιθικιώτης, Κοζιώτης, Αθανασιάδης, Γκαμπόρ, Μωϋσιάδης, Κοπούνοβιτς, Παπουλής, Σκιαθίτης, Μπουγιώτας και Κοσμίδης. Από την άλλη μεριά αποκτήθηκαν 10 ποδοσφαιριστές, οι: Τζιώρας, Κάλφας, Γουνελάς, Σουμουλίδης, Γκαρόζης, Χατζηβασιλειάδης, Κορουθιανάκης και οι Γρεβενιώτες Κουρέλλας, Γκέτσιος και Τσακστάρας. Το ξεκίνημα του Παντζιαρά στον πάγκο του ΠΥΡΣΟΥ ήταν εντυπωσιακό με την πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΠΥΡΣΟΥ στην ιστορία του στη Γ΄ Εθνική, στην Φιλιππιάδα με σκορ 0-2. Την πρώτη του ήττα ο ΠΥΡΣΟΣ από την 12η αγωνιστική που ανέλαβε ο Ανδρέας Παντζιαράς την έκανε την 25η αγωνιστική στην Αναγέννηση Γιαννιτσών με σκορ 2-1 και ενώ είχε προηγηθεί στο ημίχρονο 0-1. Και ενώ ο στόχος της ομάδας πλέον ήταν η παραμονή στην κατηγορία ο ΠΥΡΣΟΣ μέχρι και το εκτός έδρας παιχνίδι στη Βέροια, και ενώ είχε χάσει ήδη στα Γρεβενά από τα Τρίκαλα με 1-0, ήταν σε πορεία τίτλου. Για άλλη μια φορά στη Βέροια ο ΠΥΡΣΟΣ σφαγιάστηκε, αλλά απέδειξε ότι ήταν πολύ καλύτερη ομάδα από την Βέροια και την ταπείνωσε μέσα στην έδρα της. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα ο ΠΥΡΣΟΣ έπαιζε τη Βέροια μονότερμα στην κυριολεξία.
Τα καλύτερα παιχνίδια του ο ΠΥΡΣΟΣ τα έκανε εκτός έδρας σε Τρίκαλα, Εθνικό Φιλιππιάδας, και Βέροια, καθώς και το πρώτο ημίχρονο σε Φωκικό, Αναγέννηση Γιαννιτσών και Δόξα Κρανούλας. Τις καλύτερες εμφανίσεις ο ΠΥΡΣΟΣ στα Γρεβενά τις έκανε με Αναγέννηση Επανομής, Εορδαϊκό, ΠΑΟΝΕ, Εθνικό Φιλιππιάδας και Νίκη Βόλου. Τα χειρότερα παιχνίδια του ο ΠΥΡΣΟΣ εκτός έδρας τα έκανε σε Βισαλτιακό Νιγρίτας και Θερμαϊκό, καθώς και στο δεύτερο ημίχρονο σε Φωκικό, Δόξα Κρανούλας και ΠΑΟΝΕ. Τις χειρότερες εμφανίσεις στα Γρεβενά τις έκανε με Θερμαϊκό, Κοζάνη, Τρίκαλα και στο πρώτο ημίχρονο με Δόξα Κρανούλας και Βισαλτιακό.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας επί Μιχαλήτσιου ήταν ότι δεν μπορούσε να σκοράρει. Πέτυχε μόλις 7 τέρματα, από τα οποία 6 εντός έδρας και ένα εκτός έδρας, αυτό μέσα στη Νίκη Βόλου. Επί Παντζιαρά η ομάδα έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο, πετύχαινε πιο εύκολα γκολ, απέκτησε αυτοπεποίθηση, έκανε 4 εκτός έδρας νίκες (Φιλιππιάδα, Οδυσσέα Αναγέννησης, Φωκικό και Κοζάνη).

Οι φίλαθλοι των Γρεβενών συμπαραστάθηκαν στον ΠΥΡΣΟ και ακολουθούσαν εκτός έδρας την ομάδα. Παρόλα αυτά όμως πιστεύω ότι ήταν λιγότεροι του αναμενομένου και αυτό πιστεύω πως οφείλεται κυρίως στο κακό ξεκίνημα της ομάδας. Η αποχώρηση της Καστοριάς από το πρωτάθλημα και η διάλυση και ανασύσταση της ομάδας του Θερμαϊκού (δεν αγωνίστηκε μέσα στην Πτολεμαΐδα), με μικρές όμως και πάλι δυνατότητες, συνετέλεσαν στο να ψάχνουμε μόνο άλλες δύο ομάδες που θα τις ακολουθούσαν στην Δ΄ Εθνική. Η ομάδα της Αναγέννησης Επανομής ήταν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μέχρι την 32η αγωνιστική και τελικά τερμάτισε τρίτη συγκεντρώνοντας συνολικά 61 βαθμούς. Η ομάδα της Βέροιας, που δεν ήταν η καλύτερη, τελικά κατάφερε και τερμάτισε στην πρώτη θέση με 65 βαθμούς και ανέβηκε στην Β΄ Εθνική κατηγορία. Τα Τρίκαλα, που δεν ξεκίνησαν καλά και ενώ είχαν σφιχτή άμυνα δεν μπορούσαν να πάρουν νίκες, τις τελευταίες αγωνιστικές κέρδιζαν συνέχεια μέσα, έξω και δεν τους σταματούσε τίποτα. Τερμάτισαν στην δεύτερη θέση και θα παίξουν αγώνα μπαράζ με τον Βύζα Μεγάρων αν και αντιμετωπίζουν για την ώρα πρόβλημα με τις προσφυγές. Ο Πλεξίδας άλλαζε τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Η Κοζάνη που δεν μπορούσε να πάρει βαθμούς στην έδρα της πήρε νίκη μέσα στο Φωκικό και ισοπαλία μέσα στα Γιαννιτσά και σώθηκε. Ο Οδυσσέας Αναγέννησης, που δεν μπορούσε να κερδίσει εντός έδρας, πήρε δυάρια στο τέλος σε Νίκη Βόλου, Εορδαϊκό, Βισαλτιακό και ΠΥΡΣΟ και σώθηκε. Η Νίκη Βόλου είχε οικονομικά προβλήματα, παλιά χρέη και νέες προσφυγές, τα παιχνίδια που ήταν να παίξει ορίζονταν την τελευταία στιγμή και ενώ όλες οι ομάδες σχεδόν είχαν κάνει ενστάσεις εις βάρος της Νίκης Βόλου, η ομάδα του Βόλου με τον Στράτο Γιδόπουλο τις κέρδισε όλες.

Την καλύτερη επίθεση με 60 τέρματα την είχε η Αναγέννηση Γιαννιτσών, ακολούθησε η ομάδα της Βέροιας με 51 τέρματα και Τρίκαλα, Επανομή και Εορδαϊκός με 40 τέρματα. Την καλύτερη άμυνα την είχε η ομάδα των Τρικάλων, που δέχτηκε μόλις 11 τέρματα και ακολούθησαν οι ομάδες της Βέροιας και του Εορδαϊκού με 21 τέρματα. Ο ΠΥΡΣΟΣ σημείωσε 39 τέρματα (υπολογίζονται και τα 6 τέρματα στους αγώνες με την Καστοριά) και δέχτηκε 28.

Στον συνημμένο πίνακα φαίνονται όλα τα αποτελέσματα όλων των αγώνων του βορείου ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της χρονιάς που μόλις έληξε. Η Καστοριά, όσο αγωνίστηκε, πήρε έναν βαθμό εντός έδρας με την Δόξα Κρανούλας και τρεις βαθμούς στη Θέρμη. Ο Θερμαϊκός ενώ διαλύθηκε και δεν πήγε να αγωνιστεί στον Εορδαϊκό, στη συνέχεια ανασυγκροτήθηκε και συνέχισε να αγωνίζεται χωρίς όμως να καταφέρει να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ο ΠΥΡΣΟΣ έκανε 14 συνολικά νίκες (9 εντός έδρας και 5 εκτός έδρας), 11 συνολικά ήττες (3 εντός έδρας και 8 εκτός έδρας) και 7 συνολικά ισοπαλίες (4 εντός έδρας και 3 εκτός έδρας). Κέρδισε με 4-1 εντός έδρας τον ΠΑΟΝΕ και την Αναγέννηση Επανομής και 0-2 μέσα στη Φιλιππιάδα. Όλες οι άλλες νίκες ήταν με ένα τέρμα διαφορά. Σε όλες του τις ήττες ο ΠΥΡΣΟΣ έχασε με ένα τέρμα διαφορά, εκτός από την ήττα στην Επανομή με σκορ 2-0. Μόνο στο τελευταίο του παιχνίδι ο ΠΥΡΣΟΣ στον ΠΑΟΝΕ δέχτηκε 3 τέρματα. Σε κανένα απ΄ όλα τα υπόλοιπα δεν δέχτηκε πάνω από 2 τέρματα σε κάθε παιχνίδι.

Στον πίνακα στις τρεις τελευταίες σειρές φαίνονται οι εντός έδρας βαθμοί, οι εκτός έδρας βαθμοί και το γενικό σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσαν όλες οι ομάδες. Τους περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας, 28 συνολικά, συγκέντρωσε η ομάδα της Βέροιας και ακολούθησε με 25 βαθμούς η ομάδα της Επανομής. Τους περισσότερους εντός έδρας, 42 συνολικά βαθμούς, συγκέντρωσε η ομάδα των Τρικάλων και ακολούθησαν με 39 βαθμούς η ομάδα της Βέροιας και 37 βαθμούς η ομάδα του Εορδαϊκού.

Χαρακτηριστικό της σαιζόν ήταν οι λασπωμένοι αγωνιστικοί χώροι λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων. Ειδικά το ΔΑΚ Γρεβενών είχε από τους χειρότερους αγωνιστικούς χώρους. Ο ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ πέτυχε τον βασικό του στόχο της παραμονής. Την τελευταία αγωνιστική ο ΠΥΡΣΟΣ αγωνιζόμενος εκτός έδρας με την ομάδα του ΠΑΟΝΕ ηττήθηκε με 3-2 ενώ είχε προηγηθεί με 0-2. Αγωνίστηκαν όμως στην ομάδα για πρώτη φορά έξι συνολικά ποδοσφαιριστές από τα Γρεβενά (οι 5 μάλιστα από αυτούς ξεκίνησαν στη βασική ενδεκάδα). Οι νεαροί Γρεβενιώτες ποδοσφαιριστές έδειξαν ότι μπορεί πλέον η ομάδα να στηρίζεται και να υπολογίζει σ΄ αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου