ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Κατάθεση Βουλγαράκη στην Εξεταστική για το Βατοπαίδι






Με έγγραφα του υπουργείου Πολιτισμού, υπογεγραμμένα από τον νυν υπουργό, τα οποία κατά την γνώμη του τεκμηριώνουν τη μη ένταξη του δάσους της Ουρανούπολης σε οιαδήποτε αρχαιολογική προστασία, προσήλθε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο Γιώργος Βουλγαράκης.Απαντώντας εμμέσως... στην κατάθεση, στην προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή, του προϊσταμένου της αρμόδιας Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, κου Ταβλάκη, ο κος Βουλγαράκης τόνισε πως και ο ίδιος ο αρχαιολόγος, σε προηγούμενο έγγραφό του είχε θεωρήσει ως μόνα αρχαιολογικά μνημεία, περιοχές που δεν συμπεριελήφθησαν στις ανταλλαγές.

Αργότερα, όπως υποστήριξε ο πρώην υπουργός, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απέρριψε τις αξιώσεις του, να αναγνωρισθεί ως αρχαιολογικός χώρος μια περιοχή 350.000 στρεμμάτων, με βάση νόμο του 1965.

Ακόμα κι έτσι ωστόσο, ο ίδιος προσκόμισε διαβεβαίωση της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Πολιτισμού, ότι «δεν προβλέπεται διαδικασία γνωμάτευσης συλλογικού ή ατομικού οργάνου του ΥΠΠΟ προ της μεταβιβάσεως ακινήτου εντός αρχαιολογικού χώρου» και πως η έγκριση των υπηρεσιών του ΥΠΠΟ, επιβάλλεται μονάχα σε περίπτωση επέμβασης στα ακίνητα ή μνημεία και στο περιβάλλον - σε περίπτωση αλλαγής χρήσης τους.

«Λέει, λοιπόν, η υπηρεσία, ότι εδώ δεν χρειάζεται να γνωματεύσουμε και δεν υπάρχει κανένα θέμα, από τη στιγμή που δεν έγινε αλλαγή χρήσης» τόνισε ο κ. Βουλγαράκης.

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού κατέθεσε επίσης στα πρακτικά, αντίγραφο της περιουσίας του από τον έλεγχο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών από το 2000 και εντεύθεν, καθώς και αντίγραφο από το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο, «όπου φαίνεται ότι όλες οι αμοιβές, τις οποίες πήρε η σύζυγός μου ως συμβολαιογράφος, μεταβιβάστηκαν εξ ολοκλήρου στα Ταμεία Νομικών και Ταμεία Συμβολαιογράφων, χωρίς να υπάρχει καμία άλλη κίνηση κανενός αλληλόχρεου λογαριασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου