ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Οι υποψήφιοι «μικροί πρωθυπουργοί» στη Βόρεια Ελλάδα


http://www.dimosgrevenon.gr/images/site/1004/524_DSCF5231.jpg






Πολιτικά είναι κυρίως τα πρόσωπα που κινούνται για να διεκδικήσουν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τις θέσεις των νέων αιρετών περιφερειαρχών, που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ένα είδος «μικρών πρωθυπουργών» στις τρεις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας. Πρώην υπουργοί, νυν βουλευτές, πρώην βουλευτές και σε κάποιες περιπτώσεις ...
υψηλόβαθμοι αυτοδιοικητικοί ερίζουν από τώρα για μια θέση υποψηφίου στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, καθώς και στην ανατολική Μακεδονία - Θράκη.

Σε ανοιχτό παιχνίδι με πολλούς παίκτες, ελάχιστα στάνταρ, αρκετά αουτσάιντερ και ένα μεγάλο ερωτηματικό εξελίσσεται η μάχη μνηστήρων στο «γαλάζιο» στρατόπεδο για τις θέσεις των τριών περιφερειαρχών στη Βόρεια Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι ο θεσμός είναι νέος, αυτό φαίνεται να μη φρενάρει το ενδιαφέρον των «γαλάζιων» να είναι υποψήφιοι για τη θέση του περιφερειάρχη.

Αντίθετα, το μεγάλο ερωτηματικό που φρενάρει τους μνηστήρες είναι το όλο κλίμα που υπάρχει τους τελευταίους μήνες με την απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών. «Είναι προτιμότερο αυτήν την περίοδο να περιμένεις στη γωνία παρά να φαίνεσαι στην πρώτη γραμμή», λέει πρώην βουλευτής μεταφέροντας τον προβληματισμό που υπάρχει σχετικά.

Οι παίκτες, βέβαια, παραμένουν αρκετοί, πλην της κεντρικής Μακεδονίας. Εδώ η διαφαινόμενη υποψηφιότητα του Παναγιώτη Ψωμιάδη δεν αφήνει άλλους μνηστήρες να εκδηλωθούν, καθώς όλοι περιμένουν τις σχετικές αποφάσεις του νομάρχη Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο Αδάμ Ρεγκούζας, που μετεκλογικά είχε εκφράσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος, τώρα φαίνεται να κάνει πίσω. Ο ίδιος ο κ. Ψωμιάδης κρατά τα χαρτιά του κλειστά, αν και αυτήν την εβδομάδα εξέφρασε με επιστολή προς τον Γιώργο Παπανδρέου τις διαφωνίες του για τις προβλέψεις που αφορούν την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Το τι θα κάνει ο ίδιος αναμένεται να αποσαφηνιστεί τις επόμενες εβδομάδες.

Στη Δυτική Μακεδονία οι παίκτες είναι πολλοί. Δύο μάλιστα το έχουν εκφράσει και δημόσια, ο νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δάκης, και ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Νούτσος, μέλη και οι δύο της γραμματείας αυτοδιοίκησης της ΝΔ. Την ίδια στιγμή, σενάρια φέρουν ως πιθανούς υποψηφίους τόσο τους πρώην υπουργούς Χρήστο Φώλια και Νίκο Τσιαρτσιώνη όσο και το βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κασαπίδη. Μάλιστα, το σενάριο Κασαπίδη ακούγεται σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο να τεθεί αντιμέτωπος με τον Πάρι Κουκουλόπουλο. Κι αυτό γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι μόνο με τη σημερινό βουλευτή της ΝΔ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να έχει κάποιες πιθανότητες επιτυχίας. Για να περπατήσει το σενάριο βέβαια πρέπει να το θέλει και ο ίδιος, κάτι που προς το παρόν δε φαίνεται να ισχύει...

Οσο για την ανατολική Μακεδονία - Θράκη, εδώ τα πράγματα φαίνονται κάπως πιο αποσαφηνισμένα, με δύο ονόματα να παίζουν ιδιαίτερα έντονα: του Δημήτρη Σταμάτη και του Γιώργου Καλαντζή. Ο πρώτος είναι πρώην βουλευτής της ΝΔ, διατέλεσε περιφερειάρχης στην περιοχή επί κυβέρνησης Καραμανλή και σήμερα είναι σύμβουλος σε θέματα πολιτικής οργάνωσης του Αντώνη Σαμαρά. Ο δεύτερος είναι πρώην βουλευτής Καβάλας, διατέλεσε υπουργός, ενώ σήμερα είναι γραμματέας του τομέα των πρώην βουλευτών της ΝΔ.

 ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΑΝΝΙΤΑ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου