ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Πολιτικές αντιδράσεις για τα νέα μέτρα





Για «Βατερλώ προβλέψεων και πολιτικών της κυβέρνησης» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και τόνισε πως "σήμερα μοναδική μου έγνοια είναι η εφαρμογή πολιτικών που θα μας βγάλουν από αυτή τη μέγγενη μια ώρα αρχύτερα".Ειδικότερα ο κ. Σαμαράς τόνισε πως "ο πρωθυπουργός ...ανακοίνωσε σήμερα ως “σωτηρία” της Ελλάδας, εκείνο που ως προχθές απέκλειε ως επιζήμιο και αχρείαστο: Επί πλέον δραστικά μέτρα περιστολής, πολύ χειρότερα από όσα ήδη πάρθηκαν και τα οποία ως προχθές κρίνονταν απολύτως “επαρκή”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως "ή μας έλεγαν ψέματα ως τώρα, ή έχουν χάσει προ πολλού τον έλεγχο. Είτε συμβαίνουν και τα δύο. Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, "στα νέα μέτρα που ανακοινώνουν δεν υπάρχει αληθινός περιορισμός της σπατάλης, υπάρχουν μόνο περιορισμοί μισθών κι αυξήσεις φόρων, μέσα σε μια αγορά που ασφυκτιά σε συνθήκες πρωτόγνωρης ύφεσης για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν υπάρχουν μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, υπάρχουν μέτρα μείωσης συντάξεων. Δεν υπάρχει πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά μέτρα που θα τόνωναν τις αγορές, θα περιόριζαν τα λουκέτα, θα συγκρατούσαν την ανεργία. Δεν υπάρχει καν προοπτική αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου".

"Ήρθε η ώρα της μεγάλης και της αναντικατάστατης ευθύνης του λαού να αποδείξει ότι δεν πιστεύει τα αισχρά ψέματα της κυβέρνησης, ότι πιστεύει στο δίκιο του αγώνα του" τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι ο κ. Παπανδρέου είπε ψέματα ότι τα μέτρα δε θα πλήξουν τον ιδιωτικό τομέα. "Θα πλήξουν και το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με τις νέες εργασιακές σχέσεις, με το ασφαλιστικό, με την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με τον εκβιασμό της μεγάλης καπιταλιστικής εργοδοσίας" τονίζει και προειδοποιεί ότι "τα μέτρα δεν είναι για τρία χρόνια, σε λίγους μήνες θα τα αλλάξουν και θα τα ξαναλλάξουν, αν το κίνημα βρεθεί με σκυμμένο το κεφάλι τότε η τραγωδία θα είναι ανυπολόγιστη".

Ο ΛΑΟΣ τονίζει ότι «οι αναμασημένες επώδυνες ιδέες του κ. Παπανδρέου σημαίνουν πολλά «αντιπυρετικά» αλλά «αντιγριπικό» κανένα. Μπορεί να ανακουφίζουν σήμερα, αλλά χωρίς ανάπτυξη, τα συμπτώματα θα είναι χειρότερα αύριο».

Για εγκληματικές επιλογές, που δεν αφορούν μόνο την επόμενη τριετία έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας από το ΣΥΡΙΖΑ.

"Αυτές οι εγκληματικές επιλογές δεν αφορούν την επόμενη τριετία. Μας βυθίζουν σε ένα τούνελ σκοτεινό, που θα διαρκέσει τουλάχιστον για τις δύο επόμενες δεκαετίες. Γιατί αν, τελικώς, δεχτούμε αυτό το δρόμο, θα χρειαστούν πολλά χρόνια ώστε να αποκατασταθούν ακόμα και οι ελάχιστες, αλλά υπαρκτές σήμερα, παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Αυτές οι επιλογές που η κυβέρνηση συνδιαμόρφωσε με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. , σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μονόδρομο για τη χώρα" τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας, πως "υπάρχει εναλλακτικός δρόμος. Είναι ο δρόμος της αναθέρμανσης της οικονομίας".

Η παράταξη «Δράση» χαιρέτισε την επίτευξη συμφωνίας με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ και της Ε.Ε και τονίζει ότι τα μέτρα είναι μεν οδυνηρά, αλλά η δυσάρεστη πραγματικότητα είναι ότι η μη λήψη των μέτρων θα οδηγούσε σε απείρως οδυνηρότερα μέτρα.

Επίσης, είπε ότι το υπουργείο Οικονομικών έκανε τη δουλειά του και έκανε λόγο για αδυναμία των υπόλοιπων υπουργείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου