ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος «Προστασία και Ανάπτυξη Ευρύτερης Περιοχής Ταμιευτήρα Ιλαρίωνα»











Την Πέμπτη 13 Μαΐου 2010, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παραρτήματος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών στη Πόλη της Δεσκάτης πραγματοποιήθηκε η 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος «Προστασία και Ανάπτυξη Ευρύτερης Περιοχής ...
Ταμιευτήρα Ιλαρίωνα», η έδρα του οποίου είναι η πόλη της Δεσκάτης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Νομάρχη Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη, ο οποίος είναι και ο συντονιστής εταίρος βάσει της προγραμματικής σύμβασης, τη συμμετοχή των εμπλεκομένων εταίρων, εκπροσώπου της ΑΝΚΟ, εκπροσώπου του Συλλόγου Πληττομένων Παλιουριάς και Πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δεσκάτης.
O Νομάρχης στη σύντομη εισήγησή του τόνισε : βρισκόμαστε στο πιο σημαντικό κομμάτι του έργου, το Φράγμα του Ιλαρίωνα είναι στο τελικό στάδιο και όπως υπολογίζουν οι υπεύθυνοι η κατάκλιση της περιοχής θα γίνει τον επόμενο Ιούνιο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε τι προβλήματα υπάρχουν και σε πιο στάδιο βρισκόμαστε. Για όλα αυτά θα μας ενημερώσουν τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης.
Ο Φορέας Διαχείρισης του Ταμιευτήρα Ιλαρίωνα παρουσίασε τα κυριότερα έργα που είναι σε εξέλιξη καθώς και τη διαχείριση της ευρύτερης περιοχής. Από τα κυριότερα ζητήματα που αναφέρθηκαν είναι η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων καθώς και η μεγιστοποίηση των όποιων ωφελειών για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Η ΑΝΚΟ παρουσίασε μελέτη με τίτλο: « Πρόταση αξιοποίησης περιοχής τεχνητής λίμνης Ιλαρίωνα». Η πρόταση αφορά τη σύνδεση της περιοχής της Ζάβορδας με την Ελάτη με τελεφερίκ και τη δημιουργία περιπατητικών μονοπατιών και χώρων αναψυχής γύρω από τη λίμνη. Η μελέτη της ΑΝΚΟ επεκτείνεται στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του ταμιευτήρα δημιουργώντας μελλοντικές ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης.
Πρόταση του Νομάρχη Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη ήταν στη μελέτη να περιλαμβάνεται η ανάπτυξη όλης της περιοχής του ταμιευτήρα Ιλαρίωνα καθώς και ο συνδυασμός της με τη λίμνη του Πολυφύτου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν:

Οι Δήμαρχοι Δεσκάτης του Νομού Γρεβενών και Καμβουνίων του Νομού Κοζάνης.

Εκπρόσωποι των Δήμων: Βεντζίου του Ν. Γρεβενών, Αιανής και Ελιμείας του Νομού Κοζάνης.

Εκπρόσωπος της ΑΝΚΟ Α.Ε.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Ανάπτυξης του Νότιου Τμήματος του Νομού Γρεβενών, των Δήμων Δεσκάτης και Χασίων Ιωάννης Αναγνώστου και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Αστέριος Μπασδέκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου