ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Αποφασισμένοι να ανέβουν στην κορυφή της Ευρώπης είναι όλοι στον Ολυμπιακό - "Θα κυνηγήσουμε το όνειρο μας"

«Το όνειρό μας...» 




«Όταν κυνηγάς το όνειρό σου, ξεχνάς την κούρασή», δήλωσε ο Θοδωρής Παπαλουκάς στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του τελικού με την Μπαρτσελόνα. «Μακάρι μία νίκη να έλυνε όλα τα προβλήματα των Ελλήνων, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αυτό», πρόσθεσε. «Να χαρούμε την προσπάθειά μας», είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης....
Η Συνέντευξη τύπου:
Παναγιώτης Γιαννάκης: «Οι ημιτελικοί έδειξαν πως υπήρχαν τέσσερις ομάδες που έπαιξαν καλό μπάσκετ και οι δύο που έφτασαν στον τελικό είναι οι καλύτερες και με την πιο σταθερή πορεία στη διάρκεια της διοργάνωσης. Η Μπαρτσελόνα έχει έναν κορμό στον οποίο κάθε χρόνο προσθέτει κομμάτια και θεωρώ πως θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Οι δύο ομάδες μέσα στη χρονιά έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ και στις στιγμές που δεν έπαιξαν καλά, είχαν τη δυνατότητα να το διαχειριστούν. Η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η πνευματική ηρεμία στο παιχνίδι. Μετά από πίεση, να μη γίνουν κάποια εύκολα λάθη που θα δώσουν ρυθμό στον αντίπαλο. Η Μπαρτσελόνα θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί αυτό και είναι ένα από τα κομμάτια που θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Και το επιθετικό κομμάτι και το αμυντικό έχουν την ίδια αξία, αρκεί να υπάρξει σωστή διαχείριση. Σημασία έχει πώς θα καλύπτεις τα λάθη σου. Στο ματς με την Παρτιζάν υπήρχαν πολλές επαφές που οδήγησαν σε λάθη και άστοχα σουτ λόγω της νευρικότητας. Σε έναν τελικό πάντα υπάρχει νευρικότητα, γι’αυτό θεωρώ πως μεγάλο ρόλο θα παίξουν τα λάθη, που θα δώσουν ρυθμό στον αντίπαλο και δυνατότητα να λειτουργήσει με λιγότερο άγχος στην επίθεση».

Θοδωρής Παπαλουκάς: «Οι δύο ομάδες με τη μεγαλύτερη σταθερότητα έφτασαν στον τελικό. Είναι ομάδες με ιστορία, έχουν πολλά χρόνια να κατακτήσουν την Ευρωλίγκα και το έχουν ανάγκη. Πρέπει να μην επιτρέψουμε στην Μπαρτσελόνα να επιβάλει το ρυθμό της, γιατί μπορεί να σκοτώσει τον αντίπαλο. Η ομάδα έχει κάνει φοβερή προσπάθεια τα τελευταία χρόνια, σε όλους τους τομείς. Είμαστε άξια εδώ και ελπίζω να τα καταφέρουμε στον πολύ δύσκολο τελικό».

Τσάβι Πασκουάλ (προπονητής Μπαρτσελόνα): «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή μας στον τελικό. Έχουμε κάνει πολύ καλή πορεία στη διοργάνωση, αλλά θα έχουμε δύσκολο έργο την Κυριακή απέναντι σε μία ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες, εμπειρία, πολλές επιλογές και προσαρμοστικότητα στο παιχνίδι. Θα είναι ένας σπουδαίος τελικός, που θα ικανοποιήσει τους ανθρώπους στους οποίους αρέσει το μπάσκετ».

Πιτ Μάικλ (παίκτης Μπαρτσελόνα): «Θέλω να συγχαρώ τον Ολυμπιακό για τη νίκη του. Έχουμε χάσει και οι δύο φέτος από την Παρτιζάν και ξέρουμε πόσο δύσκολη ομάδα είναι. Κι εμείς είχαμε δυσκολία απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ. Ήμασταν καλοί στην άμυνα, αλλά όχι στην επίθεση. Έτσι είναι όμως το φάιναλ φορ. Αύριο θα αναμετρηθούν μία σπουδαία ομάδα από την Ελλάδα και μία σπουδαία ομάδα από την Ισπανία. Ανυπομονώ».

Ερώτηση στον Θ. Παπαλουκά: Στην τούρτα των γενεθλίων σου, θα κρατήσεις ένα μεγάλο κομμάτι για τον Τζος Τσίλντρες;

«Θα πρέπει να πάρω πολύ μεγάλη τούρτα, γιατί όλοι έχουν πολύ μεγάλο μερίδιο στη νίκη επί της Παρτιζάν. Όλα τα παιδιά που χρησιμοποιήθηκαν έδωσαν το κάτι παραπάνω. Ελπίζω να κερδίσουμε και να κάνουμε ένα πραγματικά μεγάλο πάρτι».

Ερώτηση προς τον Τσάβι Πασκουάλ: Θα παίξει ρόλο το γεγονός ότι η Ισπανία έχει καλή παράδοση απέναντι στην Ελλάδα, σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια;

«Ό,τι έγινε στο παρελθόν, ανήκει εκεί. Αύριο είναι μια διαφορετική υπόθεση. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος και για τις δύο ομάδες».

Ερώτηση προς τον Πιτ Μάικλ: Είναι έξτρα κίνητρο ότι δεν είσαι στις επιλογές για την καλύτερη ομάδα της σεζόν;

«Αν χρειάζεσαι έξτρα κίνητρο δεν πρέπει να είσαι εδώ. Χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση για 40 λεπτά και αυτό έχει μόνο σημασία».

Ερώτηση προς τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Θοδωρή Παπαλουκά: Είναι κουρασμένη η ομάδα, υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα;

Π. Γιαννάκης: «Το παιχνίδι μας είχε πολλή ενέργεια, πάθος και θέληση. Νομίζω όμως ότι πνευματικά οι παίκτες μου θα μπορέσουν να συγκεντρωθούν για να ξεκουραστούμε και να είμαστε έτοιμοι για ένα πολύ δυνατό παιχνίδι που μας περιμένει. Δεν λείπουν κάποια προβλήματα. Ο Τεόντοσιτς έχει γαστρεντερίτιδα και αφού ξεκουραστεί λίγο παραπάνω από τους υπόλοιπους, ελπίζουμε να μας βοηθήσει στον τελικό».

Θ. Παπαλουκάς: Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποδείξουμε πως έχουμε ψυχικά αποθέματα και είμαστε ομάδα. Ξέραμε πως θα παίξουμε δεύτεροι και θα έχουμε ένα δύσκολο ματς. Το ματς της Κυριακής είναι διαφορετικό. Πιο επίπονο θα ήταν να είχαμε χάσει. Επειδή το έχω βιώσει κι αυτό, είναι ακόμη πιο δύσκολο να πρέπει να παίξεις στον μικρό τελικό. Όταν κυνηγάς το όνειρό σου, ξεχνάς την κούρασή σου και πρέπει να βρεις τρόπο να γεμίσεις τις μπαταρίες σου».

Ερώτηση σε Παναγιώτη Γιαννάκη και Πιτ Μάικλ για τους Τσίλντρες και Κλέιζα.

Π. Γιαννάκης: «Είναι μεγάλη μου χαρά που δουλεύω με δύο παιδιά που έχουν παίξει στο ΝΒΑ. Το σημαντικό είναι πως δουλεύουν κάθε μέρα για να γίνουν καλύτεροι. Ο Τζος παρουσιάζει τεράστια βελτίωση στον τρόπο που αντιμετωπίζει το παιχνίδι και θεωρώ πως και ο Λίνας θα γίνεται πιο αποτελεσματικός, όσο περνά ο καιρός. Όλοι οι παίκτες μου βοηθούν τα δύο αυτά παιδιά, γιατί είναι αθλητές που μπορούν να παίξουν σε αυτό το επίπεδο».

Πιτ Μάικλ: «Ο Τσίλντρες έμαθε πέρυσι πόσο δύσκολο είναι να προσαρμοστείς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όμως απάντησε στους επικριτές του, έγινε παίκτης ομάδας και βελτιώθηκε πολύ. Έχει βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό και έχει τεράστια συμβολή στο ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται εδώ τώρα».

Ερώτηση στον Θ. Παπαλουκά για τον Ρίκι Ρούμπιο.

«Είναι σίγουρο πως θα... διασταυρωθούμε λόγω κατασκευής. Ο Ρούμπιο μαζί με τον Τεόντοσιτς είναι the next best things. Βλέπουν το μπάσκετ πολύ διαφορετικά και χαίρεσαι να τους βλέπεις να παίζουν. Ο Ρούμπιο βγάζει κάτι διαφορετικό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, βοήθησε πολύ την Μπαρτσελόνα να φτάσει εδώ και η ομάδα βοήθησε αυτόν. Έχουμε μια διαφορά στην ηλικία, εκείνος θα προσπαθήσει να παίξει με την ενέργειά του, εγώ με την εμπειρία μου. Αυτές οι μάχες όμως δεν είναι σε προσωπικό επίπεδο. Πρέπει να καταλάβουμε πως οι ομάδες κερδίζουν. Είναι πολύ καλύτερο να κάνεις ένα μέτριο παιχνίδι και να κερδίσει η ομάδα σου, παρά να κάνεις φοβερό ματς και να χάσει η ομάδα σου».

Ερώτηση στον Θ. Παπαλουκά: Ενδεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού θα αποτελέσει βάλσαμο για την Ελλάδα στις δύσκολες μέρες που περνά;

«Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν έχει να κάνει με μας. Είναι μια προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες, οι προπονητές και η διοίκηση. Εμείς ήρθαμε να κάνουμε τη δουλειά μας, το χόμπι μας. Κάποιοι άνθρωποι αγωνίζονται στην Ελλάδα για τα δικαιώματά τους. Θα ήταν ιδανικό από ένα παιχνίδι να αλλάξει η κατάσταση, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται. Το πιο εύκολο είναι να πω ότι θα νικήσουμε και θα δώσουμε χαρά στους Έλληνες. Χαρά θα πάρουν όμως οι Έλληνες μόνο αν αλλάξει η κατάσταση και βελτιωθεί το βιοτικό τους επίπεδο».

Ερώτηση στον Π. Γιαννάκη για τη σύγκρουση της καλύτερης άμυνα (Μπαρτσελόνα) με την καλύτερη επίθεση (Ολυμπιακός):

«Η άμυνα είναι πάντα κάτι που σε ακολουθεί. Τα πράγματα που μπορούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα είναι οποιαδήποτε χαμένη μπάλα. Όποιος ελέγξει αυτό το κομμάτι, έχει περισσότερες πιθανότητες στο τέλος να χαρεί την προσπάθειά του».

Ερώτηση σε Γιαννάκη και Παπαλουκά για το ποιοτικό μπάσκετ της Μπαρτσελόνα:

Π. Γιαννάκης: «Μας αρέσει το καλό μπάσκετ, γιατί έτσι έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Το μπάσκετ έχει περιθώριο να φέρει πολύ περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, γιατί πέραν όλων των άλλων, στηρίζεται και στο μυαλό. Η Μπαρτσελόνα έπαιξε καλό μπάσκετ φέτος, αλλά και πέρυσι και πρόπερσι. Εμείς έχουμε βελτιωθεί πολύ τα δύο τελευταία χρόνια και ο κόσμος μπορεί να χαρεί ένα πολύ ωραίο παιχνίδι την Κυριακή».

Θ. Παπαλουκάς: «Η Μπαρτσελόνα έχει πληρότητα. Και οι 12 παίκτες θα μπορούσαν να είναι βασικοί στις περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες. Της αρέσει να επιβάλει το ρυθμό της, σε σκοτώνει με τον τρόπο που παίζει, αλλά έχει τρωτά σημεία και πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε. Όποιος τα καταφέρει, θα στεφθεί πρωταθλητής. Ελπίζω να είμαστε ψυχολογικά και σωματικά έτοιμοι για να είμαστε εμείς αυτοί».


Δείτε απόσπασμα των δηλώσεων του Παναγιώτη Γιαννάκη όπως τις κατέγραψε η απεσταλμένη του NewsIt, Μαίρη Καλουτσάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου