ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Δέκα συμφωνίες στην ατζέντα Ελλάδας - Τουρκίας









Το… δέκα το καλό στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις (ειδικότερα σε τομείς όπως η οικονομία, μέσω επενδύσεων της γείτονος χώρας, ο τουρισμός και το περιβάλλον) επιθυμεί να «τραβήξει» ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσημης επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ... Ρετζέπ Ερντογάν στην Αθήνα, η οποία ξεκινάει σήμερα. Ειδικότερα, οι δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να υπογράψουν σειρά συμφωνιών (δέκα τον αριθμό) για τα προαναφερθέντα θέματα, που θα δώσουν αφενός νέα ώθηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και αφετέρου θα βοηθήσουν στην αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης. Οι συμφωνίες αυτές έχουν ήδη προετοιμαστεί από τα αρμόδια υπουργεία και των δύο χωρών. Αναμένεται να εξειδικευτούν εντός της ημέρας, καθώς από χθες το βράδυ βρίσκονται στην Αθήνα οι δέκα Τούρκοι υπουργοί. Σύμφωνα με τις ίδια πληροφορίες, στις συναντήσεις των δύο πλευρών αναμένεται να συζητηθεί το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, το ζήτημα της αμοιβαίας μείωσης των εξοπλισμών, το Κυπριακό, αλλά και το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας - το οποίο θέτει επίμονα η τουρκική πλευρά.

Η κυβέρνηση επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι η επίσκεψη Ερντογάν είναι η απαρχή μια νέας πορείας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Δεν καλλιεργεί ωστόσο υψηλές προσδοκίες για τα μεγάλα θέματα, καθώς πιστεύει ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα πρέπει να ξεκινήσει από τα ζητήματα χαμηλής πολιτικής (τουρισμός, περιβάλλον, κ.λπ.) για να προχωρήσει στα πολιτικά ζητήματα.

Από την πλευρά της, η τουρκική ηγεσία με αυτή την επίσκεψη επιχειρεί να περάσει μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης, στο πνεύμα των «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» που προωθεί τον τελευταίο καιρό η Αγκυρα.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στην επίσκεψη Ερντογάν, ζήτησε αυτή να συνοδευτεί με την άρση του casus belli, προκειμένου να προχωρήσει η βήμα προς βήμα προσέγγιση που εξαγγέλλεται από Αθήνα και Αγκυρα. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Συνασπισμός, διά του υπευθύνου Εξωτερικής Πολιτικής Πάνου Τριγάζη. Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του βλέπει στη συγκεκριμένη επίσκεψη περαιτέρω ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου.

ΜΑΚΑΡΙΟΣ Β. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου