ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Πίκρα οργή, αγανάκτηση και κλάμα στο Βελβεντό

http://www.touristorama.com/assets/images/Greece/Makedonia/kozani/velvendo/10.JPG








«Αισθανόμαστε όλοι μια απέραντη πίκρα για τον εμπαιγμό σε βάρος του Βελβεντού. Δεν μπορεί με ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να μας κάνουν αυτόνομο δήμο και μετά να ανακαλούν την απόφαση, προδίδοντας όλη την κοινωνία και τον τίμιο αγώνα που έδωσε με επιχειρήματα και υποδειγματικό τρόπο»...
Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μάκη Μπελιά, ο οποίος στάθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος στο μετερίζι του αγώνα, αλλά όπως είπε εκφράζουν όλη την κοινωνία του Βελβεντού. Περιγράφοντας την κατάσταση που επικράτησε από τις 12 τη νύχτα, όταν οι δημότες του Βελβεντού έμαθαν την αρνητική εξέλιξη της ψηφοφορίας στη Βουλή, από τις τηλεοράσεις που είχαν εγκατασταθεί στην πλατεία, ο Μ. Μπελιάς με γλαφυρό τρόπο, δήλωσε: «Είχε βγει όλος ο κόσμος στην πλατεία. Μόλις ακούσαμε ότι το άρθρο 1 για το χωροταξικό του «Καλλικράτη» εγκρίθηκε χωρίς τροποποιήσεις, άρχισε ο ένας να πέφτει στην αγκαλιά του άλλου, κλαίγοντας μικροί και μεγάλοι. Είχαμε δώσει έναν τίμιο αγώνα, αλλά μας πρόδωσαν. Αυτό είναι εμπαιγμός για το Βελβεντό, μας γέμισε όλους πίκρα. Το «γιατί» της μεγάλης αδικίας έμεινε αναπάντητο».

Στις 6.30 το απόγευμα όλοι μαζί μετέβησαν στα αντλιοστάσια της ΔΕΗ, στη λίμνη Πολυφύτου, απ' όπου γίνεται υδροληψία για την ψύξη των θερμοηλεκτρικών σταθμών παραγωγής. Οι κάτοικοι περικύκλωσαν το αντλιοστάσιο, ενώ μία πενταμελής επιτροπή δια πραγματεύτηκε με τον επικεφαλής του αντλιοστασίου την διακοπή λειτουργίας κάποιων αντλιών. «Δεν είχαμε πρόθεση να προκαλέσουμε μπλακάουτ, πράγμα που θα γινόταν αν κλείναμε όλες τις αντλίες», είπε ο Μ. Μπελιάς. Τελικώς, έκλεισαν οι μισές αντλίες από τις 8 έως τις 11 το βράδυ, χρονικό διάστημα στο οποίο η ποσότητα του νερού που έφτανε στους σταθμούς ήταν οριακή.
Στις 11 το βράδυ σταμάτησε η πολιορκία του αντλιοστασίου και οι κάτοικοι επέστρεψαν στο Βελβεντό, όπου όλοι οι δημότες είχαν βγει έξω, περιμένοντας να ακούσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για τον Καλλικράτη. Μόλις ανακοινώθηκε το αρνητικό αποτέλεσμα, επικράτησε η προαναφερθείσα κατάσταση.
Ο δήμαρχος Μανόλης Στεργίου, έδωσε τη δική του σκληρή μάχη στη Βουλή, όπου εγκαταστάθηκε για αρκετές ημέρες, προσπαθώντας να πείσει τους ιθύνοντες για το δίκιο του Βελβεντού. Χτες, νωρίς το πρωί πήρε το δρόμο της επιστροφής, απογοητευμένος, προδομένος και πικραμένος, αισθήματα δηλαδή ίδια με αυτά όλων των δημοτών του. Δεν απάντησε σε κανένα τηλεφώνημα. Απλώς περίμενε να φτάσει στο Βελβεντό, να αντικρύσει πρόσωπο με πρόσωπο τους συνδημότες και τους συνεργάτες του. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα γίνει ένας απολογισμός και θα εκτιμηθεί η κατάσταση. Όλα αυτά θα γίνουν σε λαϊκή συνέλευση των κατοίκων, η οποία θα προγραμματιστεί άμεσα. Άλλωστε, όλες οι αποφάσεις στο Βελβεντό, πάρθηκαν μέσα από λαϊκές συνελεύσεις και δημοκρατικές διαδικασίες, με τη συμμετοχή όλων των δημοτών και φορέων του Βελβεντού.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου