ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Καζάνι που βράζει ο ΣΥΝ μετά τη μη εκλογή Κουβέλη







Την έντονη αντίδραση της Ανανεωτικής Πτέρυγας προκάλεσε η μη εκλογή του Φώτη Κουβέλη, ως αντιπροσώπου της Τοπικής Οργάνωσης της Καλλιθέας στο επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΝ. Μέλη της Ανανεωτικής Πτέρυγας κάνουν λόγο για «αθλιότητα» και «υπονόμευση του ΣΥΝ», προκαλώντας νέους εσωκομματικούς... τριγμούς, «που δεν προοιωνίζουν καλές εξελίξεις για το ΣΥΝ». Ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά, 90.4, τόνισε ότι ο αποκλεισμός του ήταν μία προσπάθεια να χτυπηθεί η Ανανεωτική Πτέρυγα και οι απόψεις της, επισημαίνοντας ότι αναδεικνύεται η κρίση του ΣΥΝ, η οποία σχετίζεται με τις πολιτικές διαφορές, τις οποίες ορισμένοι επιχειρούν να αντιμετωπίσουν με «διαδικαστικά τερτίπια». «Το κόμμα έχει πέσει σε εσωστρέφεια και μιζέρια», σημείωσε.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «οφειλόμενη πράξη» την αποδοκιμασία του αποκλεισμού του από τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, διερωτώμενος ταυτόχρονα «πως εξετράφησαν τέτοιες αντιλήψεις και πως διαπαιδαγωγήθηκε το εσωτερικό του κόμματος με τέτοιες απόψεις». «Υπάρχει ευθύνη της ηγεσίας στη διαμόρφωση αυτής της απαράδεκτης νοοτροπίας, η οποία προσβάλλει και τον πολιτικό πολιτισμό της Ανανεωτικής Πτέρυγας, αλλά και τροφοδοτεί εντάσεις, που δεν προοιωνίζουν καλές εξελίξεις για το ΣΥΝ», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης.

Αναφερόμενος στο συνέδριο του ΣΥΝ, το χαρακτήρισε «σταθμό» για τις εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να αποσαφηνιστούν σε αυτό οι θολές σχέσεις του ΣΥΝ με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι το συνέδριο θα πρέπει να κινηθεί μακριά από τη λογική της διαδικαστικής αριθμητικής επικυριαρχίας. «Από αυτό θα εξαρτηθεί αν οι εξελίξεις θα αφορούν και στο ΣΥΝ», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ξεκαθάρισε ότι η Ανανεωτική Πτέρυγα θα συμμετέχει με όσες δυνάμεις έχει στο συνέδριο και θα δώσει τη μάχη «για τη σύγχρονη Ανανεωτική Αριστερά». Ερωτηθείς για το εάν «η Ανανεωτική Πτέρυγα είναι αναγκασμένη να μείνει στον ΣΥΝ, καθώς δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή εναλλακτική πρόταση», απάντησε: «Στις λειτουργίες των κομμάτων δεν υπάρχουν αδιέξοδα, διότι η πολιτική δεν είναι μία στατική υπόθεση. Η πολιτική εξελίσσεται και εντός και εκτός των κομμάτων και γενικότερα μέσα στην κοινωνία».

Ο Σπύρος Λυκούδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, με δήλωσή του έκανε λόγο για «μεθοδευμένο αποκλεισμό του Φώτη Κουβέλη», χαρακτηρίζοντας την πράξη ως μία «πολιτική αθλιότητα», η οποία «βαραίνει ακόμα περισσότερο το ούτως ή άλλως αρνητικό κλίμα μέσα από το οποίο το κόμμα βαδίζει προς το συνέδριο αυτό».

«Η πολύ μικρή συμμετοχή των μελών του κόμματος στην προσυνεδριακή συζήτηση των οργανώσεων που αναιρεί απολύτως το επιχείρημα με το οποίο η ηγεσία μας οδηγεί στο συνέδριο, ότι δηλαδή δήθεν το απαίτησε η βάση, το διχαστικό κλίμα, οι πολιτικοί προπηλακισμοί που οδηγούν συντρόφους/ισσες σε αποχώρηση και τώρα οι αποκλεισμοί αποδεικνύουν ότι το συνέδριο του Ιουνίου είναι το απόλυτο λάθος αυτής της περιόδου», τόνισε ο Σπύρος Λυκούδης.

Ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Τσούκαλης, μέλος της Ανανεωτικής Πτέρυγας δήλωσε ότι «η μη εκλογή του Φώτη Κουβέλη ως συνέδρου στο επικείμενο συνέδριο του ΣΥΝ, επιβεβαίωσε πλήρως τους λόγους που είχαμε επικαλεστεί για τη μη διεξαγωγή του».

«Είχαμε ισχυριστεί ότι οι συνθήκες που επικρατούν τόσο στο Συνασπισμό όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνουν ουσιαστικά το κλίμα για απαλλαγή από τον ‘εσωτερικό εχθρό’ και επιβεβαίωση εσωκομματικών συσχετισμών. Δυστυχώς η εξέλιξη αυτή διαμορφώνει δυσμενείς εντυπώσεις στην κοινή γνώμη», πρόσθεσε.

Για «φτηνά κόλπα» και μεθοδεύσεις έκανε λόγο και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΚΠΕ, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Υπονομεύουν τον Συνασπισμό, το κύρος του, τη συνοχή του και τα δημοκρατικά του χαρακτηριστικά», τόνισε.

«Όλοι μας και πριν απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος, οφείλουμε να αναλάβουμε έμπρακτα τις ευθύνες που μας αναλογούν, για να ανακοπεί άμεσα μια ολισθηρή πορεία που απειλεί τους αγώνες και τις κατακτήσεις μιας εικοσαετούς κοινής διαδρομής. Οι καιροί και η εντεινόμενη κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν, περισσότερο από ποτέ, έναν ισχυρό, ενωμένο Συνασπισμό, με σύνθεση απόψεων, συσπείρωση δυνάμεων και ισχυρά τα ανανεωτικά και δημοκρατικά του χαρακτηριστικά.», τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η υπόθεση Κουβέλη εξελίσσεται σε νέο «πονοκέφαλος» για τον Αλέξη Τσίπρα που έχει να αντιμετωπίσει τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΣΥΝ και σε συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που συντάσσονται πολιτικά με τον πρώην πρόεδρο, Αλ. Αλαβάνο, η οποία διαμάχη φαίνεται να υπονομεύει την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου