ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Μενέλαος Παπαιωάννου: Οι απόψεις δε συνιστούν εχθροπραξίες...









Έφτασε λοιπόν η στιγμή να δοθεί στη δημοσιότητα το χωροταξικό σχέδιο του <<Καλλικράτη>>  σύμφωνα με το οποίο θα λάβει χώρα διαβούλευση  για τη διαμόρφωση των νέων δήμων στο Νομό Γρεβενών, με το σενάριο των τριών δήμων να δείχνει σύμφωνα με πληροφορίες το πιθανότερο.Βέβαια αυτό το σχέδιο θα περάσει από τα έδρανα της Βουλής... η οποία και θα ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο, αφού συζητηθεί στην ολομέλειά της. Από τη δημόσια όμως συζήτηση που προηγήθηκε δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει η αναγκαία συναίνεση και να καμφθούν τα κριτήρια που έθεσε ο κ.Ραγκούσης για τη δημιουργία δήμων, έτσι ώστε να διαμορφωθούν δύο δήμοι στο Νομό Γρεβενών.
Επανέρχομαι στο θέμα μετά την πρώτη δημοσιοποίηση της προσωπικής μου άποψης για το συγκεκριμένο ζήτημα, για δύο λόγους. Ο πρώτος και βασικός έχει να κάνει με τους υπαινιγμούς που ακούστηκαν ευτυχώς από λίγους και ανώνυμους ότι δήθεν η άποψη για δύο δήμους εκφράστηκε από ανθρώπους που κοιτούν την κουτάλα και το προσωπικό τους συμφέρον, στήθηκαν με άλλα λόγια τα <<δικαστήρια προθέσεων>> που ούτε λίγο ούτε πολύ μας εγκάλεσαν για ιδιοτέλεια. Επίσης μας κατηγόρησαν ότι διχάζουμε τους πολίτες, κηρύσσοντας πόλεμο στους Γρεβενιώτες του ορεινού όγκου. Επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα στους ανώνυμους θρασύδειλους που έστησαν αυτή τη χυδαία επιχειρηματολογία. Οι προσωπικές απόψεις μου δεν είχαν κανένα άλλο υπόβαθρο, πλην της αγωνίας μου για το μέλλον αυτού του τόπου, στον οποίο ζω και αναπνέω. Την εχθρότητα προκαλούν οι μεθοδεύσεις, τα παρασκήνια και οι ανώνυμες εξυβρίσεις και επ' ουδενί οι ξεκάθαρες δημόσιες τοποθετήσεις.
Ο δεύτερος λόγος είναι για να εκφράσω την προσωπική μου ικανοποίηση για το δημόσιο διάλογο -πρωτοφανή θα έλεγα για τα δεδομένα της περιοχής- που έλαβε χώρα σε γενικές γραμμές με κοσμιότητα και διάθεση γόνιμης αντιπαράθεσης. Και εδώ δε μπορώ παρά να στηλιτεύσω την σκόπιμη -κατά την ταπεινή μου γνώμη- <<απουσία>> ορισμένων από το διάλογο καθώς και τη νεφελώδη πρακτική κάποιων άλλων που ως νεότεροι <<Πόντιοι Πιλάτοι>> πασάλειψαν τας χείρας των  επί των μέσων ενημέρωσης μη παίρνοντας ξεκάθαρη θέση πάνω σ' ένα ναι ή ένα όχι, προσδοκώντας προφανώς τα πολιτικά οφέλη που προκύπτουν από την έκθεση των υπολοίπων στον ουσιαστικό διάλογο. Νομίζω όμως πως τους έχει πάρει χαμπάρι η πλειοψηφία των συμπολιτών μας και θα  εκδώσει γι' αυτούς τα σχετικά τιμολόγια αποστολής.
Τέλος να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να επιτύχουν  οι  νέοι δήμοι στο ομολογουμένως δύσκολο και πολυποίκιλο έργο που αναλαμβάνουν, ιδιαίτερα δε στον πιθανολογούμενο δήμο του ορεινού όγκου, που έχει και τη μεγαλύτερη απόσταση να διανύσει.
Έφτασε λοιπόν η στιγμή να δοθεί στη δημοσιότητα το χωροταξικό σχέδιο του "Καλλικράτη" σύμφωνα με το οποίο θα λάβει χώρα διαβούλευση για τη διαμόρφωση των νέων δήμων στο Νομό Γρεβενών, με το σενάριο των τριών δήμων να δείχνει σύμφωνα με πληροφορίες το πιθανότερο.

Βέβαια αυτό το σχέδιο θα περάσει από τα έδρανα της Βουλής η οποία και θα ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο, αφού συζητηθεί στην ολομέλειά της. Από τη δημόσια όμως συζήτηση που προηγήθηκε δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει η αναγκαία συναίνεση και να καμφθούν τα κριτήρια που έθεσε ο κ.Ραγκούσης για τη δημιουργία δήμων, έτσι ώστε να διαμορφωθούν δύο δήμοι στο Νομό Γρεβενών.

Επανέρχομαι στο θέμα μετά την πρώτη δημοσιοποίηση της προσωπικής μου άποψης για το συγκεκριμένο ζήτημα, για δύο λόγους. Ο πρώτος και βασικός έχει να κάνει με τους υπαινιγμούς που ακούστηκαν ευτυχώς από λίγους και ανώνυμους ότι δήθεν η άποψη για δύο δήμους εκφράστηκε από ανθρώπους που κοιτούν την κουτάλα και το προσωπικό τους συμφέρον, στήθηκαν με άλλα λόγια τα "δικαστήρια προθέσεων" που ούτε λίγο ούτε πολύ μας εγκάλεσαν για ιδιοτέλεια. Επίσης μας κατηγόρησαν ότι διχάζουμε τους πολίτες, κηρύσσοντας πόλεμο στους Γρεβενιώτες του ορεινού όγκου. Επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα στους ανώνυμους θρασύδειλους που έστησαν αυτή τη χυδαία επιχειρηματολογία. Οι προσωπικές απόψεις μου δεν είχαν κανένα άλλο υπόβαθρο, πλην της αγωνίας μου για το μέλλον αυτού του τόπου, στον οποίο ζω και αναπνέω. Την εχθρότητα προκαλούν οι μεθοδεύσεις, τα παρασκήνια και οι ανώνυμες εξυβρίσεις και επ' ουδενί οι ξεκάθαρες δημόσιες τοποθετήσεις.

Ο δεύτερος λόγος είναι για να εκφράσω την προσωπική μου ικανοποίηση για το δημόσιο διάλογο -πρωτοφανή θα έλεγα για τα δεδομένα της περιοχής- που έλαβε χώρα σε γενικές γραμμές με κοσμιότητα και διάθεση γόνιμης αντιπαράθεσης. Και εδώ δε μπορώ παρά να στηλιτεύσω την σκόπιμη -κατά την ταπεινή μου γνώμη- "απουσία" ορισμένων από το διάλογο καθώς και τη νεφελώδη πρακτική κάποιων άλλων που ως νεότεροι "Πόντιοι Πιλάτοι" πασάλειψαν τας χείρας των επί των μέσων ενημέρωσης μη παίρνοντας ξεκάθαρη θέση πάνω σ' ένα ναι ή ένα όχι, προσδοκώντας προφανώς τα πολιτικά οφέλη που προκύπτουν από την έκθεση των υπολοίπων στον ουσιαστικό διάλογο. Νομίζω όμως πως τους έχει πάρει χαμπάρι η πλειοψηφία των συμπολιτών μας και θα εκδώσει γι' αυτούς τα σχετικά τιμολόγια αποστολής.

Τέλος να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να επιτύχουν οι νέοι δήμοι στο ομολογουμένως δύσκολο και πολυποίκιλο έργο που αναλαμβάνουν, ιδιαίτερα δε στον πιθανολογούμενο δήμο του ορεινού όγκου, που έχει και τη μεγαλύτερη απόσταση να διανύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου