ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

O Pac-Man έκλεισε τα τριάντα...

 





Πέρασαν τριάντα χρόνια από τις 22 Μαΐου 1980 που ο Pac-Man πρωτοεμφανίστηκε στα "ουφάδικα" της Ιαπωνίας. Η Google το γιορτάζει αντικαθιστώντας το λογότυπο στην κεντρική σελίδα της με μια λειτουργική έκδοση του παιχνιδιού. Το Pac Man, ανεξίτηλο ορόσημο της δεκαετίας του 1980, εμφανίστηκε σε περισσότερα από... τριάντα επίσημα παιχνίδια, έγινε καρτούν, ακόμη και επιτραπέζιο παιχνίδι. Μαζί με το Pong και το Dragon's Lair είναι τα μοναδικά ηλεκτρονικά παιχνίδια που έχουν εξασφαλίσει θέση στις προθήκες του Σμιθσόνιαν, ενώ το 2007 η Νέα Υόρκη φιλοξένησε το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα Pac-Man.
Η έμπνευσή του ήρθε το 1979, την ώρα που ο Toru Iwatani απολάμβανε ένα κομμάτι πίτσα. Ο Ιάπωνας προγραμματιστής υπολογιστών σχεδίασε τον μικροσκοπικό κίτρινο ήρωας -σε σχήμα πίτσας απ’ όπου έχει αφαιρεθεί ένα κομμάτι- και δημιούργησε ένα παιχνίδι που δεν απευθυνόταν αποκλειστικά και μόνο σε ανήλικα αγόρια. Το βιντεοπαιχνίδι, που αρχικά ονομαζόταν Puck-Man, μετονομάστηκε πριν ταξιδέψει στην Αμερική, όπου γνώρισε αμέσως τεράστια εμπορική επιτυχία.
* ένα μικρό μυστικό για το pac-man της google: Αν πατήσετε δύο φορές το κουμπί που γράφει "Insert Coin" (έχει αντικαταστήσει το κουμπί "I feel lucky"), τότε μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι παρέα με ένα φίλο σας, ο οποίος θα ελέγχει της Ms. Pac-Man. Ο πρώτος παίχτης παίζει με τα βελάκια, ο δεύτερος με τα πλήκτρα (W,A,S,D).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου