ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Σήμερα κορυφώνεται η αγωνία μαθητών και γονέων, καθώς ανοιχτό παραμένει το θέμα της βαθμολόγησης των γραπτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 











Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ θα αποφασίσουν σήμερα αν θα σταματήσουν ή όχι την αποχή από τη διόρθωση, ενώ την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας καλείται να πάρει οριστικές αποφάσεις για τον χειρισμό της υπόθεσης.Η κυβέρνηση, σε ...μία προσπάθεια να εκτονώσει την ένταση, αρχίζει από σήμερα τη διάθεση του ποσού των 9.640.000 ευρώ προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, προκειμένου να καταβληθούν οι αμοιβές στους εμπλεκόμενους καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Στην περίπτωση που συνεχιστεί η αποχή, το υπ. Παιδείας προσανατολίζεται να προχωρήσει στη διόρθωση των τετραδίων με καθηγητές που δεν απεργούν


Το υπουργείο Παιδείας τηρεί στάση αναμονής, καθώς η πολιτική ηγεσία δεν θέλει να έρθει σε ρήξη με τον κόσμο της Εκπαίδευσης. Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, η Αννα Διαμαντοπούλου φροντίζει να υπογραμμίζει ότι οι καθηγητές θα σταθούν τελικά στο πλευρό των μαθητών τους.

Παρόλα αυτά, το Σαββατοκύριακο η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και οι προϊστάμενοι των αρμόδιων υπηρεσιών εξέτασαν εκ νέου το θέμα, δεδομένου ότι «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για καθυστερήσεις στην έκδοση των αποτελεσμάτων.

Βέβαια, η δέσμευση της Αννας Διαμαντοπούλου ότι μέχρι τις 25 του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της βαθμολόγησης, είναι αδύνατον να υλοποιηθεί ακόμη και αν σήμερα οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ αποφασίσουν να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στην περίπτωση που η αποχή συνεχιστεί, το υπουργείο Παιδείας είναι υποχρεωμένο να λάβει μέτρα και ως πιθανότερο «σενάριο» φαίνεται ότι θα επιλέξει να προχωρήσει στη διόρθωση των τετραδίων με καθηγητές που δεν απεργούν.

Οι συνδικαλιστές πάντως προειδοποιούν το υπουργείο Παιδείας να μην ασκήσει πιέσεις και ζητήσει ατομικές προσκλήσεις για το σπάσιμο της αποχής.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μάλιστα, οι συνδικαλιστές έκαναν «ενημερωτικές εκστρατείες» σε βαθμολογικά κέντρα, προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους καθηγητές και να τους πείσουν να συνεχίσουν την αποχή.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι αν οι συνδικαλιστές κρίνουν ότι η βάση των καθηγητών δεν επιθυμεί πλέον να συνεχίσει την αποχή, τότε εκ των πραγμάτων θα ψηφίσουν να σταματήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου