ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Εκτελεσμένοι βρέθηκαν 10 δυτικοί γιατροί στο βόρειο Αφγανιστάν...

 




Διάτρητα από σφαίρες εντοπίστηκαν χθες τα πτώματα δέκα ανθρώπων, έξι Γερμανών γιατρών και δυο Αμερικανών γιατρών και δυο Αφγανών στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας της ορεινής επαρχίας Μπανταχσάν. «Πέντε άνδρες, όλοι τους Αμερικανοί και τρεις γυναίκες -μία Αμερικανίδα, μία... Γερμανίδα και μία Βρετανίδα -είναι νεκροί», τόνισε ο Ντιρκ Φρανς, διευθυντής της χριστιανικής Διεθνούς Αποστολής Αρωγής (ΙΑΜ). Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός Αφγανού, του μοναδικού επιζήσαντα μιας ομάδας έντεκα ατόμων, στην πλειοψηφία τους οφθαλμίατροι, η ομάδα ταξίδευε από την επαρχία Μπανταχσάν στην επαρχία Νουριστάν. Η ομάδα είχε κατασκηνώσει σε μια απομονωμένη περιοχή της επαρχίας όταν δέχθηκε επίθεση. Ο Αφγανός που επέζησε ενημέρωσε την αστυνομία η οποία εντόπισε στη συνέχεια τα πτώματα.
Την ευθύνη για την εκτέλεση των γιατρών ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, χαρακτηρίζοντάς του «χριστιανούς μισθοφόρους» που είχαν μαζί τους αντίτυπα της Βίβλου στη διάλεκτο Νταρί: «Είχαν χαθεί. Όταν τους εντόπισε η περίπολός μας (των ταλιμπάν), προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά θανατώθηκαν. Είναι δέκα, από τους οποίους οι εννέα ξένοι. Πέντε από τους ξένους είναι άνδρες και τέσσερις γυναίκες. Ο τελευταίος είναι Αφγανός. Είχαν αντίτυπα της Βίβλου στη Νταρί, χάρτες και συστήματα GPRS. Εφτιαχναν χάρτη των θέσεων των Ταλιμπάν», υποστήριξε ο Ζαμπινουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Τα θύματα ήταν μέλη μιας ομάδας οφθαλμιάτρων, που είχαν ολοκληρώσει μια αποστολή στην επαρχία Νουριστάν ύστερα από πρόσκληση των τοπικών κοινοτήτων και οι οποίοι επέστρεφαν στην Καμπούλ. Η Νταρί είναι περσική διάλεκτος που ομιλείται στο Αφγανιστάν.
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου