ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Θεσσαλονίκη: Στο "δρόμο" 5.000 εργαζόμενοι λόγω λουκέτων...


 




 Παραδοσιακοί εμπορικοί δρόμοι στη Θεσσαλονίκη "αργοπεθαίνουν", σύμφωνα με τους απελπισμένους επαγγελματίες. Στην οδό Συγγρού που "χτυπούσε" η καρδιά του εμπορίου στη Θεσσαλονίκη και ήταν μια ακμάζουσα αγορά με πολυάριθμα εμπορικά καταστήματα...
στα ισόγεια και δεκάδες βιοτεχνίες στους ορόφους, καθημερινά καταστήματα κατεβάζουν ρολά ενώ οι εναπομείνατες προσπαθούν να επιβιώσουν.
2.706 καταστήματα έβαλαν λουκέτο το τελευταίο 6μηνο, σύμφωνα με το επαγγελματικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ οι εγγραφές έφτασαν στις 2.200. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως, περίπου, 5.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς δουλειά.Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική και στην Εγνατία. Οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν πως παρά τις κραυγαλέες εκπτώσεις που κάνουν, ο τζίρος τους είναι ο ισχνότερος των τελευταίων ετών.Οι επαγγελματίες επισημαίνουν πως η πτώση του τζίρου, η φορολογία και οι ανελαστικές δαπάνες ασκούν ασφυκτική πίεση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις οδηγούν στον μαρασμό.
Η μείωση του τζίρου στο τέλος του έτους θα ξεπεράσει το 30% στην ένδυση, την υπόδηση και τα ηλεκτρικά είδη, εκτιμά ο εμπορικός σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου