ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Στις βροχοπτώσεις αποδίδει το ΙΓΜΕ το ρήγμα στη Μαυροπηγή Πτολεμαΐδας

Τη ΔΕΗ κατηγορούν για το ρήγμα ο δήμος Πτολεμαΐδας και οι κάτοικοι 




Στις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το περασμένο χρονικό διάστημα αποδίδει το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) το ρήγμα στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Μαυροπηγής, όπως αναφέρει το σχετικό πόρισμα που επιδόθηκε στο Δήμο Πτολεμαΐδας.Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πτολεμαΐδας Αθανάσιο Βούρα,...
το πόρισμα επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα επιφανειακό ρήγμα βάθους ενός μέτρου και πλάτους 40 εκατοστών. Στο πλαίσιο της παρακολούθησης του φαινομένου εγκαταστάθηκαν στην περιοχή αποκλισιώμετρα, τα οποία θα εκτιμήσουν την ενδεχόμενη μετακίνηση του ρήγματος.

«Από τα λεγόμενα του ΙΓΜΕ δεν προκύπτει συσχέτιση της ρηγμάτωσης με την δραστηριότητα της ΔΕΗ στην περιοχή, γεγονός που αφήνει περιθώρια για επιφυλάξεις εκ μέρους του δήμου και των κατοίκων σχετικά με το πόρισμα» τονίζει στο ΑΠΕ ο κ.Βούρας και αναφέρει ότι ο δήμος Πτολεμαΐδας έχει έρθει σε επαφή με επιστημονικούς φορείς που θα εξετάσουν και αυτοί το φαινόμενο.

«Δε δημιουργείται μια ρωγμή τριακοσίων μέτρων μήκους μόνο από τη βροχή» σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο Δήμος θα ανακοινώσει στα τέλη του μήνα τις επόμενες κινήσεις του.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η ανησυχία των κατοίκων παραμένει. Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, ο δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει στην πλήρη καταγραφή των ζημιών (ρωγμές σε αρκετές κατοικίες) από τη στιγμή που δεν μπορούν να δοθούν αποζημιώσεις από τη ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου