ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΟΤΟΕ: Ετοιμάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις ...


 





Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, στη σημερινή του συνεδρίαση, αποτίμησε την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα, μετά την δημοσιοποίηση της πρόθεσης της Κυβέρνησης να πλήξει το θεσμό των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και την υποχρεωτικότητα της εφαρμογή τους, που προβλέπεται στο...
επικαιροποιημένο μνημόνιο.
           
Η ΟΤΟΕ δεν πρόκειται να μείνει απαθής και θα αντιδράσει μαζικά και μαχητικά, αν εκδηλωθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σε βάρος των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων.
     Με αφορμή την επίθεση που δέχεται ο κλάδος στο θεσμό των συλλογικών συμβάσεων, το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ αποφάσισε τα εξής:
1.    Προετοιμασία συμμετοχής (μαζικά και αγωνιστικά) στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη του κλάδου και με τη συμμετοχή των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων μελών της ΟΤΟΕ, με στόχο την ανατροπή των αντεργατικών επιλογών του μνημονίου και της Κυβέρνησης.
2.    Συντονισμός ενεργειών με επικεφαλής τη ΓΣΕΕ, προκειμένου ο αγώνας μας για τις Κλαδικές Συμβάσεις να είναι ουσιαστικός και αποτελεσματικός.
3.    Να στείλει επιστολή στον Υπουργό Εργασίας με τα επιχειρήματα και τις θέσεις της ΟΤΟΕ για τη διατήρηση του θεσμού των Κλαδικών Συμβάσεων, ζητώντας ταυτόχρονα και συνάντηση για ανάλυση των θέσεων της ΟΤΟΕ
4.    Απόφαση προς τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων μελών της ΟΤΟΕ και με συγκεκριμένες δεσμεύσεις να ΜΗΝ υπογράφουν Επιχειρησιακές Συμβάσεις με κλαδικά θέματα.
5.    Ευρεία σύσκεψη επιστημονικού περιεχομένου με καθηγητές, νομικούς, συνταγματολόγους για τη νομική αντιμετώπιση των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης και ανάδειξη του αντισυνταγματικού τους χαρακτήρα.
6.    Προετοιμασία του κλάδου για αγωνιστικές κινητοποιήσεις μόλις εκδηλωθούν οι αντεργατικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, σε βάρος των Κλαδικών Συμβάσεων.
7.    Σύσκεψη με τα Δ.Σ. των Συλλόγων μελών για συντονισμό των αγωνιστικών ενεργειών και συνεννόηση για τις ημερομηνίες των απεργιακών κινητοποιήσεων.
8.    Μαζικές συγκεντρώσεις ενημέρωσης των τραπεζοϋπαλλήλων για τη σημασία των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και την αναγκαιότητα της αντίστασης των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Τέλος, το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ αποφάσισε να συμπεριλάβει στο πλαίσιο των αγωνιστικών του αντιδράσεων και το μέτρο, που επιβάλλεται από το επικαιροποιημένο μνημόνιο και πλήττει θεσμικά και οικονομικά δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου, επισημαίνοντας ειδικότερα την πρόθεση της Κυβέρνησης για μείωση αποδοχών των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές, ότι ο αγώνας υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, που αφορούν και στο περιεχόμενο, αλλά και στο θεσμό των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων είναι ο υπέρτατος αγώνας για το Τραπεζοϋπαλληλικό κίνημα και την ΟΤΟΕ.
Ως εκ τούτου, θα είναι αγώνας σκληρός, μακροχρόνιος και αποφασιστικής σημασίας, τον οποίο οι εργαζόμενοι στις τράπεζες θα δώσουν με όλες τους τις δυνάμεις.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου