ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Επιστολή του ΚΚΕ Γρεβενών για προβλήματα της Δεσκάτης...

Οι υποψήφιες του ΚΚΕ για τους Δήμους Γρεβενών και Δεσκάτης,
Παναγιώτα Ντάγκα και Μαρία Τζιώλα (FOTO Greveniotis)










Κείμενο του Βασίλη Καραμήτρου υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑΣΥ) και της Μαρίας Τζιώλα-Λαγιόκαπα υποψήφιας Δημάρχου Δεσκάτης της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑΣΥ) για την προβολή και επίλυση προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής Δεσκάτης...
Καραμήτρος Βασίλης
Νομαρχιακός Σύμβουλος Γρεβενών
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών της ΛΑ.ΣΥ.

Τζιώλα – Λαγιόκαπα Μαρία
Υποψήφια Δήμαρχος Δεσκάτης της ΛΑ.ΣΥ.


ΠΡΟΣ : Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κ.Κ.Ε.

Στα πλαίσια της παρέμβασης των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπεί-ρωσης (ΛΑ.ΣΥ.) για την επίλυση τοπικών προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δεσκάτης και του Νομού Γρεβενών συνολικότερα, παρακαλούμε για την παρέμβασή σας μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προς τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης για τα παρακάτω ζητήματα :

1 Κλιμάκιο Πυροσβεστικής Δεσκάτης

Το Κλιμάκιο Δεσκάτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών δημιουργήθηκε το 2000 και έχει την έδρα του στο Τ.Δ. Παλιουργιάς.
Το πόσο πολύτιμες υπηρεσίες έχει προσφέρει μέχρι τώρα στους κατοίκους του νότιου τμήματος του Νομού δεν χρειάζεται να αναλυθεί ούτε να επιχειρηματολογήσουμε για το πόσο το χρειάζονται οι κάτοικοι του «Καλικρατικού» πλέον Δήμου Δεσκάτης, σ’ όλες τις εκδηλώσεις της ζωής, οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής, προστασίας από φυσικές καταστροφές κτλ.
Η αναγκαιότητα της ύπαρξης αυτής της υπηρεσίας αλλά και της παραπέρα αναβάθμισης και ενίσχυσής της είναι πασιφανής, πολύ περισσότερο αφού ο Δήμος Δεσκάτης έχει χαρακτηριστεί με το Ν. 3852/2010 ως Ορεινός Δήμος με μεγάλες δασοσκεπείς εκτάσεις και στην περιφέρειά του ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα το μεγάλο έργο του Φράγματος Ιλαρίωνα.
Σήμερα στο Κλιμάκιο απασχολούνται δέκα τρεις (13) μόνιμοι και δώδεκα (12) εποχικοί οκτάμηνης – που τελικά έγινε επτάμηνη – σύμβασης υπάλληλοι. Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν ανησυχητικές φήμες – απόψεις για κατάργηση του Κλιμακίου Δεσκάτης με ότι αρνητικό για τον τόπο σημαίνει μια τέτοια απόφαση. Ενέργειες για υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση δεν απέδωσαν μέχρι σήμερα.
Ποιες θα είναι οι ενέργειες των αρμόδιων υπουργών ώστε το Κλιμάκιο Πυροσβεστικής της Δεσκάτης να συνεχίσει να λειτουργεί και να παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους κατοίκους της περιοχής καθώς και οι ενέργειες ώστε να μετατραπούν οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου ή μόνιμες με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενξους.



2 Οδική σύνδεση χωριών με την έδρα του Δήμου

Η σύνδεση της Δεσκάτης με τα χωριά της Φυλλουριάς, Καρτάκαλη, Τριφύλλι, Τρικοκκιά, Άνοιξη γίνεται διαμέσου Καρπερού με ολόκληρο κύκλο και για να φτάσεις στην Κατάκαλη απαιτούνται σήμερα σαράντα (40) περίπου λεπτά.
Η σύνδεση της Δεσκάτης με την Κατάκαλη μπορεί να γίνει γύρω στα δέκα πέντε (15) λεπ΄τα, ίσως και λιγότερο δια μέσου του Διασελακίου (Σέλτζμα) και Καραβίδας. Από τηνη πόλη της Δεσκάτης μέχρι το Διασελάκι ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος από το 2000 ενώ ο0 δρόμος Κατάκαλης- Καραβίδας έχει τις βασικές υποδομές που έγιναν από τη Ν.Α. Γρεβενών το διάστημα 2003-2006.
Χρειάζονται δηλαδή κάποιες παρεμβάσεις και ασφαλτόστρωση στο δρόμο Διασελάκι – Καραβίδα μήκους περίπου 6-7 χιλιομέτρων για να συνδεθούν γρήγορα και ασφαλέστερα τα χωριά του πρώην Δήμου Χασίων με την έδρα του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Δεσκάτης για να έχουν μεταξύ άλλων καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες του νέου Δήμου.
Επιπλέον η εκτέλεση του έργου θα συμβάλει και στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας και της τουριστικής κίνησης σε φυσιολατρικούς προορισμούς όπως η Καραβίδα, το Φαράγγι της Χράπας και η παρθένα φύση της περιοχής.
Ποιες θα είναι οι ενέργειες των αρμόδιων υπουργών ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις και να δρομολογηθεί η εκτέλεση του έργου της οδικής σύνδεσης των Τοπικών Διαμερισμάτων με την έδρα του νέου Δήμου Δεσκάτης για την ταχύτερη και ασφαλέστερη επικοινωνία και εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.


Βασίλης Καραμήτρος
Νομαρχιακός Σύμβουλος Γρεβενών
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών της ΛΑ.ΣΥ.

Τζιώλα – Λαγιόκαπα Μαρία
Υποψήφια Δήμαρχος Δεσκάτης της ΛΑ.ΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου