ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ...

 





Η ανάκληση της απόφασης διορισμού του νεοπροσληφθέντος μονίμου προσωπικού στο Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας, αποτελεί μνημείο εμπαιγμού της συντεταγμένης πολιτείας, έναντι όχι μόνο αυτών των οκτώ συμπατριωτών μας, αλλά και έναντι μιας ολόκληρης τοπικής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που βρισκόμενη στην εσχατιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, επιβίωσε επί αιώνες...
ανάμεσα σε περήφανους ορεινούς όγκους και από καιρό επέλεξε να στηριχθεί ακριβώς πάνω τους, για να δημιουργήσει υπέρ αυτής, ένα συγκριτικό πλεονέκτημα ανάπτυξης, έναντι άλλων περιοχών της πατρίδας μας. Το Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας αποτέλεσε λοιπόν σταδιακά, έναν από τους βασικότερους –αν όχι τον κορυφαίο- πυλώνα ανάπτυξης των Γρεβενών και εξόδου από την απομόνωσή τους, τα τελευταία 35 χρόνια.
Μετά από πολυετείς προσπάθειες και παραστάσεις όλων των αρμοδίων τοπικών φορέων προς την πολιτεία, η οποία μέσω της Γ.Γ.Α. έχει την εποπτεία του Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας, θεωρήσαμε ότι στις 3 Μαρτίου 2010, αυτή η κυβέρνηση με απόφασή της, που δημοσιεύτηκε στα ΦΕΚ 424/Γ/2010 και ΦΕΚ 487/Γ/2010, έλυσε οριστικά το χρόνιο πρόβλημα, όλων των μέχρι τότε επί σειρά ετών εργαζομένων στο Χιονοδρομικό Κέντρο (με Συμβάσεις Έργου ορισμένου χρόνου), και δια της ενέργειας αυτής, το διαχρονικό πρόβλημα της λειτουργίας του, η οποία πάρα πολλές φορές εξαρτήθηκε από τη φιλοτιμία τους και μόνο.
Δυστυχώς όμως, απεδείχθη για μια ακόμα φορά ότι κάποιοι δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα. Με πρόσχημα την ψήφιση του Νόμου 3833/2010 (προστασία της Εθνικής Οικονομίας - επείγοντα μέτρα για την προστασία της Ελληνικής οικονομίας) προέβησαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, οι ίδιοι που υπέγραψαν τον διορισμό των συμπατριωτών μας, σε ανάκληση της απόφασης αυτής, αφήνοντας το Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας ουσιαστικά χωρίς προσωπικό και με ορατό τον κίνδυνο της μη λειτουργίας του για την επόμενη - κυρίως-τουριστική περίοδο.
Πέρα από το γεγονός της καταφανώς αντισυνταγματικής εφαρμογής (λόγω αναδρομικότητας), ενός νόμου που ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων μετά την απόφαση του διορισμού των παραπάνω συμπατριωτών μας (δηλαδή στις 15/3/2010), η φερόμενη ως ουσιαστική αιτία λήψεως μιας τέτοιας αποφάσεως, είναι εντελώς σαθρή και έωλη. Η όποια απειροελάχιστη ελάφρυνση του δημοσίου λογιστικού που θα επιφέρει η μη πρόσληψη των οκτώ συμπατριωτών μας, (λόγω εναρμόνισης με τα αιτούμενα του περιβόητου μνημονίου), κανέναν δεν πείθει για την ορθότητα της αποφάσεως αυτής. Σε μια εποχή που το ζητούμενο δεν είναι μόνο η περιστολή δαπανών, αλλά και η δημιουργία αναπτυξιακών κινήτρων, ώστε να κινηθεί προς τα μπρός η χειμαζόμενη Ελληνική οικονομία, είναι προφανές ότι κανείς τεχνοκράτης δεν έβαλε στο ισοζύγιο για τη λήψη αυτής της αποφάσεως τις τεράστιες δημοσιονομικές απώλειες από την διαφαινόμενη μη λειτουργία του Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας, λόγω της παντελούς έλλειψης προσωπικού. Τα μηχανήματα και οι εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν το Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας εδώ και χρόνια με τις φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες αυτών των συμπατριωτών μας, κινδυνεύουν να μείνουν «κουφάρια» στη Βασιλίτσα, και να θυμίζουν σε όλους στο μέλλον, τη σοβαρότητα κάποιων, που κλήθηκαν κάποτε να λάβουν σοβαρές αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο. Κάποιων που εν κρυπτώ και αιφνιδιαστικά, αποφάσισαν για τις τύχες μιας ολόκληρης τοπικής κοινωνίας (που σημειωτέον έχει το μεγαλύτερο δείκτη ανεργίας πανελλαδικά), αποδεικνύοντας έτσι δυστυχώς ότι ευαγγελίζονται την περιβόητη διαβούλευση μόνο σε φραστικό επίπεδο.
Ως Νομαρχιακό Συμβούλιο Γρεβενών, πέρα από την έντονη διαμαρτυρία μας που διαλαμβάνεται στο παρόν, δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα στον αγώνα όλων των Γρεβενιωτών για την βιωσιμότητα του Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας. Ενός Χιονοδρομικού Κέντρου, που αποτελεί πραγματικό στολίδι για τον χειμερινό τουρισμό της χώρας μας. Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Παπανδρέου και τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνο να δώσουν άμεση λύση στο μεγάλο πρόβλημα που τείνει να δημιουργήσει σε βάρος της τοπικής αλλά και εθνικής οικονομίας ο Γ.Γ. Αθλητισμού, με την απόφασή του αυτή.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΣΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου